Current track

Title

Artist

Background

Σπύρος Φαραός
Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΖ

Στη Ζάκυνθο ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Γ.Στεργίου – Αναμένονται κλιμάκια για αυτοψία, σε ύδρευση και αποχέτευση

Πε 17/10/2024



«Πολύ θετική εξέλιξη η αυριανή επίσκεψη στη Ζάκυνθο του κυβερνητικού κλιμακίου. Μεταξύ Αναπληρωτών Υπουργών, Υφυπουργών, Γενικών Γραμματέων Υπουργείων θα μας επισκεφθεί και ο Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ κ. Στεργίου.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν έρχονται έτσι απλά για φανεί ότι ήρθαν, αλλά για να γίνει μια συζήτηση για τα προβλήματα της Ζακύνθου. Έχουμε ήδη υπογράψει δύο συμβάσεις με την ΕΥΔΑΠ, μια κρατική υπηρεσία με μεγάλη τεχνογνωσία πάνω σε θέματα ύδρευσης και με εκατομμύρια καταναλωτές ως πελατολόγιο. Η ΕΥΔΑΠ έχει συνεχείς επαφές με τα Υπουργεία και θα μας δώσει κατευθύνσεις και λύσεις στα ζητήματα της ύδρευσης και εν συνεχεία της αποχέτευσης.

Έχουμε ήδη μελέτες για αντικαταστάσεις δικτύων, για διάνοιξη νέων γεωτρήσεων, για αναβαθμίσεις αντλιοστασίων, βάση και του Masterplan που έχουμε σχεδιάσει. Υπάρχει μελέτη για αντικατάσταση και βελτίωση του δικτύου του Πλάνου. Η ΕΥΔΑΠ ήδη εξετάζει αυτό το ζήτημα, έχουμε επικοινωνίες με στελέχη της ΕΥΔΑΠ, έχει γίνει προεργασία.

Θα έρθουν κλιμάκια από την ΕΥΔΑΠ για αυτοψία, τόσο για την ύδρευση, όσο και για την αποχέτευση, ενώ στη πορεία θα υπογράψουμε και άλλη μια σύμβαση για το αποχετευτικό.

Είμαστε σε καλό δρόμο, αύριο θα καταφέρουμε πιστεύω να πάρουμε αυτό που θέλουμε και θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις. Θα αναζητήσουμε πόρους, την απαιτούμενη χρηματοδότηση, για την υλοποίηση του master plan που σχεδιάσαμε.»


Current track

Title

Artist

Background