Current track

Title

Artist

Background

Νίκος Ποταμίτης
Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου

Φέρνουν γιατρούς για λίγες ημέρες από άλλες περιοχές και λένε ότι στελεχώνεται το Νοσοκομείο

Πε 17/10/2024



«Πραγματοποιούμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, στα πλαίσια της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των υγειονομικών.

Θέλω όμως να καταγγείλω κάτι. Στις 9 το πρωί ήρθαν στο Νοσοκομείο ο Υφυπουργός Υγείας κ. Θεμιστοκλέους, μαζί με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τον Βουλευτή Ζακύνθου, παλαιό ιατρό του Νοσοκομείου και παλαιό συναγωνιστή των διεκδικήσεων για το καλό του ιδρύματος και μας πρόσβαλαν. Αντί να γίνει η συνάντηση του Υφυπουργού με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, κάλεσαν μόνο εμένα και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Τσώλα.

Ήταν εξευτελιστικό όλο αυτό που έγινε. Τελικά στη συνάντηση πήγε ο κ. Τσώλας, αλλά δεν δέχτηκα να πάω εγώ, δεν μετείχα σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Έγινε η συνάντηση με δέκα άτομα μόνο, συμπεριλαμβανομένης και της διοίκησης του Νοσοκομείου.

Θα έπρεπε να γίνει η συνάντηση με παρόντες όλους ή τουλάχιστον τους περισσότερους εργαζόμενους. Τι νόημα θα είχε να ήμουν μόνος μου και να έλεγα στον Υφυπουργό, όλα αυτά που ήδη γνωρίζει, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε; Τα ξέρει, τα έχουμε στείλει στο Υπουργείο με δελτίο τύπου. Θα ήθελα να γινόταν ένας διάλογος μεταξύ εμού και του Υφυπουργού, μια ανοιχτή συζήτηση με τεκμηριωμένες απόψεις, ακόμα και με αντιπαραθέσεις και να την άκουγαν οι εργαζόμενοι. Να ήταν εκεί δια ζώσης, να έλεγα αυτά που ζητάμε, να έπαιρνα απαντήσεις και να κρινόμασταν όλοι. Να γινόταν αν θέλετε, ένα είδους debate. Γιατί δεν το δέχτηκαν; Επέλεξαν την εύκολη λύση. Είχαν τον χρόνο να γίνει αυτός ο διάλογος, άλλωστε έφυγαν από το Νοσοκομείο κατά τις 10 παρά τέταρτο.

Ζητάμε αυξήσεις μισθών σε γιατρούς, να γυρίσουν στα επίπεδα του 2012 τουλάχιστον. Μόνιμες προσλήψεις γιατρών, θέλουμε 15 μόνιμους γιατρούς στο Νοσοκομείο και άμεσα. Να σταματήσει η υπέρβαση των ωραρίων μας. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι. Για ποιον λόγο να ανανεώνονται οι συμβάσεις τους κάθε χρόνο και για έναν χρόνο μόνο την κάθε φορά; Τους θέλουν ομήρους; Το μισό προσωπικό του Νοσοκομείου είναι επικουρικό, μιλάμε για 140 άτομα. Είναι απαραίτητοι. Έχουμε 340 εργαζόμενους συνολικά ενώ το οργανόγραμμα αναφέρει 480 άτομα.

Θέλουμε περαιτέρω αύξηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου και πρόσληψη προσωπικού ασφαλείας. Να προκηρυχθούν οι θέσεις για εννέα άτομα προσωπικό. Θέλουμε ενίσχυση της Παθολογικής Κλινικής και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Φέρνουν γιατρούς από άλλες περιοχές για λίγες ημέρες και λένε ότι στελεχώνεται το Νοσοκομείο. Αυτά είναι μπαλώματα, όχι η λύση.

Ήταν τραγικό το ότι έμεινε το Νοσοκομείο μας χωρίς αξονικό τομογράφο για έναν μήνα. Ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας, ασθενείς από τροχαία, πήγαιναν εκτός Νοσοκομείου σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο για μια αξονική, με τη παρουσία μόνο ενός αγροτικού γιατρού. Ποιος θα τους κάλυπτε αν πάθαιναν κάτι κατά τη μεταφορά τους; Για ποιον λόγο η διοίκηση έκανε διαγωνισμό και όχι ανάθεση και καθυστερήσαμε έναν μήνα; το έκανε για τη διαφάνεια όπως ειπώθηκε; Έβαλαν δηλαδή τη διαφάνεια πάνω από την ανθρώπινη υγεία; Αδιανόητο αυτό που έγινε.»


Current track

Title

Artist

Background