Current track

Title

Artist

Background

Διονύσιος Κακολύρης
Πρόεδρος ΚΤΕΛ Ζακύνθου

Η νέα Δημοτική Αρχή υλοποίησε ένα αίτημα ετών του ΚΤΕΛ για την αναβάθμιση των στάσεων

Πε 17/10/2024



«Ένα όνειρο που είχαμε έγινε επιτέλους πραγματικότητα. Τουλάχιστον εδώ και πέντε χρόνια παλεύαμε στο να αναβαθμιστούν οι στάσεις των λεωφορείων και τελικά έγινε πράξη.

Η νέα Δημοτική Αρχή, υλοποίησε το αίτημά μας. Μέσω ενός προγράμματος που εντάχθηκε ο Δήμος και μετά από διαγωνισμό, βρέθηκε η ανάδοχος εταιρεία και μπήκαν στέγαστρα σε εννέα σημεία στάσεων. Είναι δύο στην Πόλη, στον Άγιο Διονύσιο και στη Πλατεία Σολωμού, δύο στον Λαγανά, δύο στο Καλαμάκι, δύο στον Βασιλικό και ένα στις Αλυκές. Θέλαμε να βάλουμε και σε άλλα σημεία, όπως για παράδειγμα στο Αργάσι, αλλά ήταν πολύ μικρά τα πεζοδρόμια και δεν μπορούσε να γίνει.

Δεν είναι μόνο τα στέγαστρα, αλλά μια γενικότερη αναβάθμιση των στάσεων. Θα έχουν μια μικρή ηλεκτρονική πινακίδα, που θα συνδεθεί με την τηλεματική του ΚΤΕΛ και έτσι οι επιβάτες θα γνωρίζουν τις ακριβείς ώρες αφίξεων των λεωφορείων. Επίσης θα μπουν θύρες USB για να μπορεί κάποιος όση ώρα περιμένει να φορτίζει το κινητό του. Τις επόμενες δέκα ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι παρεμβάσεις.

Κάποιοι γκρινιάζουν γιατί έγιναν τώρα αυτά, τον μήνα Οκτώβριο και όχι το καλοκαίρι. Δεν ευθυνόμαστε εμείς για αυτό, ούτε ο Δήμος. Ήταν καθαρά θέμα γραφειοκρατίας, να τελειώσουν όλα τα διαδικαστικά. Εμείς πρώτοι θέλαμε να προστατεύεται ο κόσμος από τον ήλιο στις στάσεις το καλοκαίρι, αλλά κάποια πράγματα ολοκληρώνονται όχι όταν ακριβώς το θέλουμε. Το σημαντικό είναι πως τώρα έγινε πράξη αυτή η αναβάθμιση.

Περίεργη η σεζόν για εμάς φέτος. Είχαμε κανονικά τα δρομολόγιά μας, τα τοπικά εννοώ, όπως και πέρυσι, από τις 6 το πρωί έως τη 1 τη νύχτα, αλλά δεν είχαμε την ανάλογη κίνηση. Στα υπεραστικά δρομολόγια πήγαμε λίγο καλύτερα από πέρυσι.»


Current track

Title

Artist

Background