Current track

Title

Artist

Background

Δημήτρης Σεβαστάκης (Βουλευτής Σάμου, ΣΥΡΙΖΑ)

Πα 10/06/2016



«Ελπίζω ένα μέρος της δόσης που θα λάβουμε από τους θεσμούς να διοχετευθεί στην αγορά. Το εσωτερικό χρέος συνεχώς αναπαράγεται και πρέπει να σπάσει αυτή η διαδικασία, γι αυτό και ένα σημαντικό μέρος της δόσης θα δοθεί από το κράτος σε ιδιώτες. Πάντως είναι πολύ σημαντική η απόφαση εκταμίευσης της δόσης και καταδεικνύει, ότι η διαπραγματευτική θέση της χώρας είναι σε πολύ καλύτερο σημείο απ’ ότι πέρυσι το καλοκαίρι.

Η ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού ήταν μέσα στη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού. Έγιναν βελτιώσεις στη τελική σύμβαση και αυτό είναι θετικό. Το κράτος δεν έχει σήμερα την δυνατότητα να συντηρεί μια τεράστια και αδρανοποιημένη δημόσια περιουσία. Εδώ δεν έχουμε τη δυνατότητα να συντηρήσουμε πάρκα όπως το «Πεδίο του Άρεως» ή το πάρκο «Τρίτση», πως θα ήταν δυνατόν να συντηρήσουμε μια έκταση όπως αυτή του Ελληνικού; Πάνω σε αυτή τη λογική δημιουργήθηκε το υπερ ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, για να αξιοποιηθεί μια ρημαγμένη δημόσια περιουσία, όχι να εκποιηθεί όπως κάποιοι ισχυρίζονται.

Κάποτε υπήρχε το κίνημα «δεν πληρώνω» που εκμεταλλευόταν την οργή που είχε ο λαός. Δεν είχε τη δυνατότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να καθοδηγεί ένα τέτοιο κίνημα. Σήμερα η ΝΔ που πάσχει από ιδεολογική ενότητα, προσπαθεί με επιθετική τακτική να εξωθήσει τη χώρα σε εκλογές, με ένα άγονο σύνθημα, το «παραιτηθείτε». Θεωρώ ότι ταυτίζεται και ελέγχει το αντίστοιχο κίνημα «παραιτηθείτε». Ποτέ δεν ήμουν λάτρης των κούφιων συνθημάτων, που επί της ουσίας δεν έχουν πρακτική αξία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρούστηκε με τον εαυτό του, συγκρούστηκε με την πολιτική του, αναδιαμορφώθηκε και ανασυγκροτήθηκε με συγκεκριμένη πλέον ιδεολογική ταυτότητα, στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου. Έχουμε έναν διαφοροποιημένο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με αυτόν του 2014. Αλλάζει το διεθνές τοπίο, αλλάζουμε και εμείς για το καλό της χώρας.

Υπάρχουν πλέον οι συνθήκες για την καθιέρωση ενός εκλογικού μοντέλου απλής αναλογικής.

Δεν μπορείς να πιάσεις φορολογικά τους εφοπλιστές. Όποτε θέλουν αλλάζουν εν πλω σημαία και φεύγουν. Το δυσκολότερο κομμάτι του κεφαλαίου είναι το εφοπλιστικό. Μπορείς όμως με μια σειρά από αντισταθμιστικά μέτρα να επωφεληθείς από τους εφοπλιστές.

Έχουμε πράγματι προβλήματα με τον τουρισμό στο Αιγαίο, λόγω της γκρίζας διαφήμισης μέσω bloggers. Αυτοί οι άνθρωποι προκειμένου να δημιουργήσουν ντόρο και αναγνώστες, γράφουν τερατώδη ψέματα, όπως για αιματοβαμμένες εξεγέρσεις μεταναστών και εκτεταμένα επεισόδια με νεκρούς. Αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
Ο Δήμαρχος Σάμου κ. Αγγελόπουλος έχει τις ενστάσεις του σε ότι αφορά το προσφυγικό και τα hot spot στο νησί, αλλά δεν είναι μηδενιστής».


Current track

Title

Artist

Background