Current track

Title

Artist

Background

Νίκος Καραθανασόπουλος (Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΚΚΕ, Βουλευτής Αχαΐας)

Τε 30/08/2017



«Έχουμε ξανακούσει στο παρελθόν σενάρια συνομωσίας σε ότι αφορά τις πυρκαγιές, αλλά δεν κρύβονται οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης.

Διαχρονικά οι κυβερνήσεις υποβαθμίζουν τις ευθύνες τους, σε ότι αφορά τα μέτρα πρόληψης που όφειλαν να είχαν πάρει.

Στη Ζάκυνθο όπου και βρέθηκα, διαπίστωσα ότι δεν συντονίζονται οι συναρμόδιες υπηρεσίες για τις πυρκαγιές. Δασική Υπηρεσία, Πυροσβεστική, Δήμος και Περιφέρεια, δεν μπορούν να συντονιστούν, δεν έχουν ένα ενιαίο σχέδιο πρόληψης. Αν αφήνεις ελεύθερο το πεδίο σε εμπρηστές, αυτοί θα δράσουν ανεξέλεγκτα. Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα οπλίζουν το χέρι ενός εμπρηστή.

Σήμερα δύνονται 120 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, απ ότι μία δεκαετία πριν. Υπάρχει τεράστια έλλειψη αναλώσιμων υλικών για τα επίγεια μέσα, έλλειψη προσωπικού και μεταφορά σημαντικού αριθμού πυροσβεστών σε ποσοστό 25% στη φύλαξη αεροδρομίων, όπως γίνεται και στη Ζάκυνθο. Μέσα σε όλα αυτά, έχουμε και έναν πεπαλαιωμένο στόλο εναέριων μέσων κατάσβεσης.

Οι δασικοί χάρτες είναι ένα εργαλείο, αρκεί να χρησιμοποιηθεί σωστά. Μόνο έτσι θα σταματήσουμε το φαινόμενο της εκμετάλλευσης των δασών από τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ως ανέκδοτο ακούγεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστάθηκε στην Ευρώπη, επειδή δεν μετείχαμε στη σύνοδο της Εσθονίας για τα δήθεν εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων. Πέρυσι η κυβέρνηση συμμετείχε σε ανάλογα συνέδρια. Άλλωστε είναι απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι δεν υπάρχει συσχετισμός μεταξύ Ναζισμού και Κομμουνισμού, επομένως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε κάποια επανάσταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να συκοφαντήσει τον σοσιαλισμό και βάζει προσχώματα ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα και το ΚΚΕ.   

Όταν οικοδομήθηκε ο Σοσιαλισμός στα πρώτα χρόνια εποχής της Σοβιετικής Ένωσης, υπήρξαν πιέσεις ιμπεριαλιστικών συμφερόντων για να πετύχουν την ανατροπή. Όταν δέχεσαι τέτοιες πιέσεις, θα προστατεύσεις με κάθε μέσο τις λαϊκές τάξεις. Διαχρονικά, όλες οι επαναστάσεις βάφτηκαν με αίμα.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background