Current track

Title

Artist

Background

Άδωνις Γεωργιάδης
Αντιπρόεδρος ΝΔ, Βουλευτής Β Αθηνών, πρώην Υπουργός

Αν ο επενδυτής έκανε την επένδυση στην Ζάκυνθο και τραβούσε όλο το διεθνές τζετ σετ, η περιοχή θα είχε πολλαπλασιαστικό κέρδος

Τε 9/11/2016«Στις μεγάλες ειδήσεις της ημέρας, ότι ο Εμίρης του Κατάρ δήλωσε ότι είναι ανέκδοτο να μιλάς για επενδύσεις στην Ελλάδα. Να ξέρετε ότι όσο φερόμαστε έτσι στους επενδυτές η μιζέρια μας θα μεγαλώνει και τα παιδιά μας θα φεύγουν στο εξωτερικό.

Θα πρέπει να κάνουμε μια μεγάλη συζήτηση ως Έλληνες αν θέλουμε να έχουμε ξένες επενδύσεις. Αν θέλουμε ξένες επενδύσεις, θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι, και το λέω για να με ακούσουν και στη Ζάκυνθο, δεν μπορεί να φερόμαστε έτσι στους ξένους επενδυτές.
Δεν μας ενδιαφέρει το ειδικό θέμα, μας ενδιαφέρει το γενικό. Μας ενδιαφέρει να γυρνάει ο Εμίρης του Κατάρ τον πλανήτη και να λέει τι καλά που πηγαίνουν οι επενδύσεις μας στην Ελλάδα. Αυτή είναι ζημιά για την χώρα μας.

Δεν ξέρω το ειδικό θέμα της Ζακύνθου, ξέρω ότι ο Εμίρης του Κατάρ που θα έκανε επενδύσεις 2,5 δις ευρώ αποσύρεται από την Ελλάδα.
Διαβάζω ότι ο δήμος, το δημόσιο και η περιφέρεια έχουν στραφεί κατά της αγοραπωλησίας, και λένε ότι η περιουσία αυτή είναι δική τους, και εγώ να δεχτώ εκ προοιμίου για να κάνουμε την κουβέντα μας, ότι έχουν δίκιο, το γενικό μας συμφέρον όμως πως εξυπηρετείται; από το δίκιο αυτών των ανθρώπων ή από το να έμενε ο επενδυτής στην Ελλάδα;
Στην Τουρκία που λέμε για το μεγάλο θαύμα του Ερντογάν, πηγαίνει ο επενδυτής στο γραφείο του προέδρου και ο Ερντογάν βγάζει προεδρικό διάταγμα, και τελείωσαν όλα, όλοι οι νόμοι είναι για τον επενδυτή. Δεν υπάρχει νόμος κανένας, μόνο του Επενδυτή. Τι να κάνουμε τώρα; αυτόν ανταγωνίζεσαι.

Θα φύγει ο επενδυτής και αυτό μας κάνει ζημιά ως χώρα.
Αν στην Ζάκυνθο ο επενδυτής έκανε την επένδυση και τραβούσε όλο το διεθνές τζετ σετ, η περιοχή θα είχε πολλαπλασιαστικό κέρδος.
Ας υποθέσουμε ότι θα έχανε ο δήμος κάποια χωράφια, και το κράτος κάποια περισσότερα, και η εκκλησία επίσης, όλοι να έχαναν, το κέρδος για την περιοχή συνολικά θα ήταν μεγάλο. Τι προτιμάς να έχεις κάποια χωράφια που είναι κατσάβραχα και τα βλέπεις η να έχεις κάποια λιγότερα και να έχουν τεράστια αξία;
Οι νόμοι και το σύνταγμα φτιάχνονται από τους ανθρώπους για να εξυπηρετούν τους ανθρώπους, δεν φτιάχνονται για να πεινάσουμε.

Ας πάνε όλοι, ο δήμος και το κράτος, να ζητήσουν αποζημίωση από αυτόν που τους κορόιδεψε, κάποιος πούλησε στον Εμίρη.
Μπορεί ο κάθε επενδυτής που έρχεται στην Ελλάδα να ξεκαθαρίσει τα εσωτερικά μας επειδή διακόσια χρόνια τώρα δεν έχουμε κτηματολόγιο; Πιστεύετε ότι έτσι θα τραβήξουμε επενδυτές;

Στην Ελλάδα χάνουμε την μεγάλη εικόνα, και η μεγάλη εικόνα είναι, ότι πρέπει να σκιστούμε, να κάνουμε ότι χρειάζεται για να φέρουμε επενδύσεις στη χώρα, διότι αν δεν φέρουμε επενδύσεις στη χώρα συνεχώς θα μειώνουμε συντάξεις, μισθούς, συνεχώς θα αυξάνουμε φόρους, συνεπώς θα πηγαίνουμε προς τα κάτω.
Πρέπει να γίνει μία πανεθνική συζήτηση και να συναποφασίσουμε όλοι, κράτος, κόμματα, βουλή, εκκλησία, δήμοι,  σύλλογοι, οικολογικές οργανώσεις, πυροσβέστες, αστυνομικοί, λιμενικοί, στρατιωτικού, δικαστικοί, όλοι, ότι νούμερα ένα εθνικός μας στόχος πρέπει να είναι να φέρουμε επενδύσεις στην Ελλάδα. Αν αυτό δεν το πετύχουμε θα ‘χουμε καταστραφεί. Εφόσον είμαστε όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε νόμους και σύνταγμα προκειμένου να βοηθάμε τις επενδύσεις και όχι να τις διώχνουμε. Οι νόμοι και το σύνταγμα είναι φτιαγμένοι από ανθρώπους για να εξυπηρετούν ανθρώπους.

Στις μεγάλες ειδήσεις της ημέρας είναι και ότι η Εργάνη απέδειξε ότι στο τρίμηνο που μας πέρασε, ένα παραδοσιακά καλό τρίμηνο για την χώρα μας, χάθηκαν 88.000 θέσεις εργασίας.

Διαφωνώ με αναλύσεις που φέρνουν το χάος μετά την νίκη Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές. Είναι ένας νέος πρόεδρος, θα συνεργαστούμε μαζί του όπως κάνουμε πάντα. Οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ δεν επηρεάζονται τόσο εύκολα, είναι γερές, εδράζονται σε κοινές αξίες και σε κοινές απόψεις για το πως πρέπει να είναι ο κόσμος μας.
Ήταν ασφαλώς μία έκπληξη αλλά όχι και τόσο γιγαντιαία όσο παρουσιάζεται, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ έδειχναν το τελευταίο διάστημα την στροφή υπέρ του Τραμπ. Αν δείτε και τις δηλώσεις Ομπάμα τις τελευταίες ημέρες που έλεγε ότι κινδυνεύουν όλα και ότι ήμαστε στο χείλος του γκρεμού καταλαβαίνετε ότι και αυτός είχε καταλάβει ότι το πράγμα είναι ανοιχτό.

Η Χίλαρι Κλίντον ήταν μια υποψηφιότητα που είχε πολλά προβλήματα διότι ήταν μια κουρασμένη υποψηφιότητα. Σε κάθε περίπτωση, για πάρα πολλούς ανθρώπους ήταν το κατεστημένο, δεν μπορούσε να ακουμπήσει την μέση κατάσταση τις ΗΠΑ. H ήττα της οφείλεται σε κάτι πιο βαθύ, δεν είναι μόνο τα πρόσωπα, το δημοψήφισμα στην Ελλάδα τον Ιούλιο, το Brexit το καλοκαίρι, τώρα ο Τραμπ, όλα αυτά κάτι λένε, δεν πρέπει να το δούμε τόσο επιδερμικά.

Ελλάδα και ΗΠΑ είναι παραδοσιακοί σύμμαχοι και θα παραμείνουν. Δεν θα υπάρξουν συγκλονιστικές μεταβολές σε αυτό. Μένει να δούμε κατά πόσο αυτά που έλεγε για την εξωτερική πολιτική ο Τραμπ θα τα ακολουθήσει στα αλήθεια. Μην ξεχνάτε ότι έλεγε διάφορα πράγματα, έχει πολύ ενδιαφέρον τι από αυτά θα κάνει.

Η επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα είναι πλέον εθιμοτυπικού χαρακτήρα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κ. Τραμπ εκπροσωπεί στην Αμερική τον απομονωτισμό, αυτό σε μια πρώτη ανάγνωση δεν είναι προς το δικό μας συμφέρον, εμείς θέλαμε μια πιο παρεμβατική Αμερική, όλα αυτά μένει να αποδειχτούν στην πράξη.

Ο Σταύρος Κοντονής στο Υφυπουργείο Αθλητισμού κάτι προσπάθησε να κάνει και εγώ αυτό δεν μπορώ να το κρύψω. Σίγουρα δεν ήταν ένας πολιτικός που έμεινε αδιάφορος στα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού, και αυτό πρέπει να του το πιστώσουμε.
Του εύχομαι καλή επιτυχία στο υπουργείο δικαιοσύνης που είναι ένα πολύ δυσκολότερο υπουργείο, του εύχομαι να έχει και εκεί μια καλή θητεία.

Πιστεύω ότι ο κ. Κοντονής, που είναι ένας σοβαρός άνθρωπος, δεν θα κάνει τα σφάλματα του προκατόχου του και να κατηγορηθεί για τόσο μεγάλη παρέμβαση στη δικαιοσύνη. Τον θεωρώ πολύ καταλληλότερο του προκατόχου του. Το αν είναι ο κατάλληλος ή όχι μένει να αποδειχθεί. Αρχή άνδρα δείκνυσι.

 Current track

Title

Artist

Background