Current track

Title

Artist

Background

Γιώργος Μοθωναίος
Δημοτικός Σύμβουλος

Αφηγήθηκε παραμύθι, εγκλωβίστηκε στο αφήγημά του και έμεινε στο μηδέν – Έπαιξε με τη νοημοσύνη μας – Στο έλεος του Θεού ο Δήμος

Πε 21/09/2023  • Τα μεγάλα έργα του Δημάρχου αποδείχτηκαν κούφια λόγια.
  • Ο κ. Αρετάκης λοιδορούσε τους προηγούμενους για ρουσφέτια και ασφαλτοστρώσεις και τελικά έκανε τα ίδια σε προεκλογική περίοδο.
  • Μέλος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΖ, προσπαθούσε να προχωρήσει έργα αλλά δεν τα ήθελε ο Αρετάκης με την αιτιολογία ότι θα τα καρπωθούν οι επόμενοι.
  • Δεν προχώρησε ούτε ένα σχέδιο πόλης.
  • Πέρασαν τέσσερα χρόνια και ακόμα δεν ξέρουμε αν δήλωσε την Δημοτική περιουσία στο Κτηματολόγιο.
  • Άφησε τον Δήμο στο έλεος του Θεού και το αν έκανε πράγματι χριστή διαχείριση, θα το δούμε στο μέλλον.

«Αν και είχα πρόταση να είμαι υποψήφιος και από τους τέσσερεις συνδυασμούς που διεκδικούν τον Δήμο, εντούτοις δεν είμαι υποψήφιος γιατί δεν συμφωνώ με τη σύνδεση Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων. Θεωρώ ότι τα Κοινοτικά Συμβούλια έπρεπε να είναι ανεξάρτητα από τις Δημοτικές παρατάξεις.

Είμαι δύο χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και είμαι απογοητευμένος. Σε ότι αφορά έργα υποδομών βλέπω το απόλυτο μηδέν από τη σημερινή Δημοτική Αρχή. Οι εξαγγελίες του Δημάρχου περί μεγάλων έργων και όχι έργων οδοντογλυφίδων, η επίλυση των προβλημάτων με το νερό, τα σκουπίδια και την αποχέτευση, το κυκλοφοριακό και όχι μόνο, αποδείχτηκαν κούφια λόγια.

Ενώ έλεγε στους πρώτους μήνες της θητείας του ότι θα τα κάνει αυτά, μετά άρχισε να αφηγείται ένα παραμύθι, πως όλοι τον κυνηγούν, δράκοι, μάγοι, μάγισσες, μαύρο σκοτεινό μέτωπο, έβλεπε παντού εχθρούς και εγκλωβισμένος στο αφήγημά του, τελικά έμεινε στο μηδέν.

Θέτω ένα παράδειγμα, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου που ήταν μέλος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΖ, προσπαθούσε να προχωρήσουν έργα που αφορούσαν την ΔΕΥΑΖ και δεν τα ήθελε ο κ. Αρετάκης με την αιτιολογία ότι δεν θα κάνει μελέτες για να τις καρπωθούν άλλοι. Δεν απαιτούσε κάποιος να ολοκληρώσει ένα μεγάλο έργο, αλλά έστω να το δρομολογήσει.

Ο κ. Αρετάκης λοιδορούσε τις πεπατημένες προηγούμενων Δημάρχων, περί ασφαλτοστρώσεων και εξυπηρετήσεων και τελικά έκανε τα ίδια και μάλιστα τώρα σε προεκλογική περίοδο.

Δεν προχώρησε ούτε ένα σχέδιο πόλης. Το Κτηματολόγιο στη Ζάκυνθο ξεκίνησε το 2019, με την αρχή της θητείας του κ. Αρετάκη. Πέρασαν τέσσερα χρόνια και ακόμα δεν ξέρουμε πόσα και ποια ακίνητα του Δήμου έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο. Επανειλημμένα τον ρωτούσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και μου απαντούσε να πάω στο γραφείο του να με ενημερώσει. Έπαιζε με τη νοημοσύνη μας.

Στις εκλογές του 2019 έλεγε πως αν χρειαζόταν να βάλει ακόμα και από την τσέπη του χρήματα για ένα κοινωφελές έργο, θα το έκανε. Θα μπορούσε λοιπόν να βάλει σε κλήρωση τα πενήντα σχολεία της Ζακύνθου και να βγουν δύο με τρία που θα τα αναβάθμιζε με δικά του χρήματα, όπως επικαλείτο. Επαναλαμβάνω ότι το αναφέρω αυτό, όχι επειδή ήταν υποχρέωσή του, αλλά επειδή ο ίδιος έδινε αυτές τις υποσχέσεις. Φυσικά οι Ζακυνθινοί δεν χρειάζονται έναν ευεργέτη Δήμαρχο, αλλά έναν Δήμο που θα διεκδικεί χρηματοδοτήσεις με προγραμματισμό και μελέτες. Τίποτα από αυτά δεν είδαμε.

Η αναποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής φαίνεται και στα μικρά. Είχα ζητήσει από τον κ. Αρετάκη να κάνει κάτι με τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα που είναι στην πόλη. Μιλάμε για διακόσια με τριακόσια αυτοκίνητα, που αν απομακρυνθούν θα βελτιώσουμε έστω και προσωρινά το πρόβλημα με τη στάθμευση. Δεν έκανε τίποτα. Ο Δήμος θα μπορούσε μέσα από διαγωνισμό να βρει κάποια εταιρία, έναν ανάδοχο για να μεταφέρει τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα για ανακύκλωση. Ούτε καν αυτό δεν έκανε, αδιαφόρησε.

Ο κ. Αρετάκης άφησε τον Δήμο στο έλεος του Θεού και για το αν έκανε πράγματι χρηστή διαχείριση, θα το δούμε στο μέλλον.»


Current track

Title

Artist

Background