Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει το κακό και αν γίνει, τότε θα αναγκαστεί και πάλι να έρθει στο νησί ο αρμόδιος Υπουργός
Δε 21/03/2022
«Είχαμε μια πολύ καλή εκλογική διαδικασία κατά την διάρκεια της οποίας πετύχαμε αύξηση της σταυροδοσίας μας σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Αναδειχθήκαμε πρώτοι και ευχαριστούμε τους συναδέλφους για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν.
Το περασμένο καλοκαίρι η Αστυνομική Διεύθυνση ενισχύθηκε με ικανότατο αριθμό αστυνομικών οι οποίοι όμως πήγαν σε δύο κατευθύνσεις. Στην ενίσχυση της αστυνόμευσης στον Λαγανά και στην προστασία πολιτών από το οργανωμένο έγκλημα, μιας και όπως θυμίζω είχαμε και δολοφονία. Αυτή η ενίσχυση θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα, από την στιγμή μάλιστα που εμείς, με έγγραφό μας στα ανώτερα κλιμάκια, από τις 16 Ιουλίου του 2020 είχαμε επισημάνει τις ανησυχίες μας. Αν δεν είχαμε στείλει το μήνυμα, δεν θα γινόταν τίποτα. Έτσι ήρθε στο νησί ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος όμως φάνηκε ανακόλουθος ως προς τις υποσχέσεις του. Κατά συνέπεια, είχαμε ενισχύσεις, αλλά η λοιπή Αστυνομική Διεύθυνση έμεινε γυμνή, καθώς ήταν ανισομερής η κατανομή των αστυνομικών που ήρθαν στο νησί. Αυτό ελπίζουμε να αλλάξει φέτος.
Εδώ και χρόνια φωνάζουμε ότι η Ζάκυνθος που αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει να είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός. Αν εξαιρέσουμε τον Βουλευτή Ζακύνθου, που είναι μπροστάρης στις επισημάνσεις μας, κανένας άλλος φορέας δεν έχει ενδιαφερθεί για να μας βοηθήσει. Πρόσφατα μίλησα με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου κ. Γιατρά, ο οποίος μου είπε ότι θα μας βοηθήσει. Δυστυχώς έχει παγιωθεί στη Ζάκυνθο μια συλλογική αίσθηση ασυλίας στην παραβατικότητα, που κάποιες φορές οδηγεί στην εγκληματικότητα και αυτό πρέπει να αλλάξει.
Η Ζάκυνθος έχει ανάγκη από 251 άτομα μόνιμη δύναμη, και 91 άτομα ως ενίσχυση το καλοκαίρι. Σε σύγκριση με άλλους νομούς, η Ζάκυνθος έχει μείνει πίσω. Για παράδειγμα, η Αστυνομική Διεύθυνση στο Κιλκίς με τον ίδιο πληθυσμό με εμάς, έχει 650 άτομα προσωπικό, ενώ εμείς έχουμε περίπου 120 άτομα. Αντίστοιχα παραδείγματα μπορούμε να δούμε και σε Γιάννενα, Τρίκαλα, Καστοριά και Καρδίτσα. Σε αυτές τις περιοχές είχαν προσληφθεί πάρα πολλοί συνοριακοί φύλακες, οι οποίοι μετά από χρόνια έγιναν μόνιμοι αστυνομικοί. Θα μπορούσαν λοιπόν, να αφαιρέσουν από κάθε νομό 20 άτομα, ώστε με αυτά να ενισχύσουν τη Ζάκυνθο.
Ο μισθός ενός πρωτοδιοριζόμενου αστυνομικού είναι 680 ευρώ τον μήνα. Αυτός ο αστυνομικός, αν δεν είναι Ζακυνθινός για να έχει δικό του σπίτι, θα επιβαρυνθεί με το κόστος του ενοικίου.
Στη Ζάκυνθο συμβαίνουν κωμικοτραγικά πράγματα. Δεν γίνεται διάφοροι φορείς να ζητούν αστυνομικούς για φύλαξη σε κάποιο ράλλι ή σε κάποια ποδηλατάδα. Ούτε γίνεται ένας νεωκόρος να δίνει εντολές στον αστυνομικό για το πως θα μπαίνει ο κόσμος στην Εκκλησία. Δεν είμαστε σεκιουριτάδες.
Αναρωτιέμαι, είναι τόσα πολλά και τόσο μεγάλα τα συμφέροντα στη Ζάκυνθο, που δεν αφήνουν να αστυνομεύεται το νησί; Δεν θέλω να το πιστεύω, αλλά αν είναι έτσι, να πέσουμε όλοι στη θάλασσα να φουντάρουμε. Δεν είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα, ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει το κακό και αν γίνει, τότε θα αναγκαστεί και πάλι να έρθει στο νησί ο αρμόδιος Υπουργός.»
Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: