Σπύρος Χαριάτης
Πρόεδρος Εργαζομένων Διεύθυνσης Καθαριότητας Δήμου

Δήμαρχος και Προϊστάμενος δεν ενδιαφέρονται για την υγιεινή και την ασφάλειά μας – Θεωρούν ότι είμαστε ζώα και έτσι μας συμπεριφέρονται

Πε 7/10/2021

«Άκουσα ότι ο Δήμαρχος κ. Αρετάκης με τη σύμφωνη γνώμη του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης κ. Τουρκάκη, σταμάτησε τη διαδικασία του διαγωνισμού για την προμήθεια ελαστικών για τα απορριμματοφόρα και τις νταλίκες του Δήμου. Δεν θα μπω στη διαδικασία να σκεφτώ τους λόγους που πήρε μια τέτοια απόφαση ο Δήμαρχος. Αυτό που έχω να πω είναι ότι εμείς οι εργαζόμενοι κάναμε υπομονή όλο το καλοκαίρι θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά μας, και των πολιτών, αλλά πλέον εξαντλήθηκε η υπομονή μας. Έχω ενημερώσει άπαντες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τη Δημοτική Αρχή, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τις δημοτικές παρατάξεις, τον Βουλευτή Ζακύνθου, το Εργατικό Κέντρο και τον Εισαγγελέα. Μάλιστα ο κ. Ακτύπης που επισκέφθηκε πρόσφατα τον χώρο που εργαζόμαστε παραδέχτηκε ότι ζούμε σε μια χαβούζα.

Η τροχαία πρόσφατα έριξε πρόστιμο 800 ευρώ στον Δήμο, επειδή σε έλεγχο που έκανε βεβαίωσε ότι το όχημα που μετέφερε απορρίμματα στο Λίβα είχε φθαρμένα λάστιχα, δεν είχε περάσει ΚΤΕΟ και ο οδηγός δεν είχε κάρτα ταχογράφου. Ο συνάδελφος επειδή κάποιος του είπε πήγαινε και οδήγησε τη νταλίκα καλείται να πληρώσει 366 ευρώ από την τσέπη του χωρίς να φταίει. Προσλήφθηκε ως χειριστής μηχανημάτων και δεν είχε την υποχρέωση να διαθέτει κάρτα ταχογράφου.

Τέλος τα αστεία και οι πλάκες μαζί μας. Την Δευτέρα στις 11 το πρωί έχουμε Γενική Συνέλευση και ακολούθως θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας. Θα προτείνω να πάμε σε κινητοποιήσεις και είναι πολύ πιθανό να σταματήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων. Δεν θα παίξω άλλο με τον κ. Αρετάκη και τον κ. Τουρκάκη. Με απόφασή του κ. Τουρκάκη μετακομίσαμε σε ένα άλλο κτήριο, απέναντι από αυτό που είμασταν, με τη δικαιολογία ότι το κτήριο το οποίο αποτελούσε τη βάση μας για χρόνια ανήκει πλέον στον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ. Μεταφερθήκαμε σε έναν χώρο της ΔΕΥΑΖ, δέκα τετραγωνικών μέτρων, με μια μονή τουαλέτα, στο κτήριο που πηγαίνουν τα λύματα από τα σφαγεία. Δεν ενδιαφέρονται για την υγιεινή και την ασφάλειά μας, θεωρούν ότι είμαστε ζώα και έτσι μας συμπεριφέρονται.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: