Current track

Title

Artist

Background

Κώστας Πέττας
Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Πόλης

Διατυμπανίζουν εκατομμύρια στο ταμείο και τα καθημερινά προβλήματα παραμένουν άλυτα

Τρ 14/03/2023«Στη χθεσινή μας συνεδρίαση κρατήσαμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών. Ζητάμε να αποδοθεί δικαιοσύνη, να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι και να διορθωθούν τα κακώς κείμενα του σιδηροδρομικού μας δικτύου. Είδαμε πολλούς συμπολίτες μας αλλά και αιρετούς παρόντες στη συνεδρίαση, κάτι που μας χαροποιεί.

Ενημερωθήκαμε ότι μετά την απόφαση του Τοπικού μας Συμβουλίου, η επιτροπή ονοματοδοσίας δρόμων επέλεξε να αντικαταστήσει το όνομα της οδού Αναστασίου Ταβουλάρη με το όνομα Ελισσάβετ Μαρτινέγκου. Η αλλαγή του ονόματος θα γίνει άμεσα.

Μιλήσαμε για την αύξηση των τελών στα λυματοφόρα. Υπάρχει ένα δίκτυο περίπου 15 χιλιομέτρων στην πόλη που δεν υπάρχει αποχέτευση, με αποτέλεσμα συμπολίτες μας να αναγκάζονται να στραφούν σε ιδιώτες, πληρώνοντας ένα ακριβό τίμημα, ενώ ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και στα ορεινά. Ο Δήμος όφειλε να σταθεί δίπλα σε αυτούς τους συμπολίτες μας και να παρέχει δωρεάν αυτή την υπηρεσία.

Μιλήσαμε για θέματα καθημερινότητας, που δυστυχώς κάθε χρόνο καταγράφουμε, όπως για την καθαριότητα, το λιμάνι, τα πεζοδρόμια, τις λακκούβες στους δρόμους, την έλλειψη χώρων στάθμευσης. Τι κόστος άραγε απαιτείται, για να βαφτεί μια κολώνα φωτός, ή μια δέστρα στο λιμάνι; Μιλάμε για απλά πράγματα, και αν πράγματι κάποιοι όπως διατυμπανίζουν, έχουν εκατομμύρια στο ταμείο τους, όπως για παράδειγμα ο Δήμος, τι περιμένουν και δεν κάνουν τις αναγκαίες παρεμβάσεις;

Ρωτήσαμε εκ νέου για το αν θα γίνει πράξη η αλλαγή του αγωγού ύδρευσης στην οδό Φιλικών, μια βασική οδό του νησιού, στην οποία αν ξεκινήσουν οι εργασίες εντός του καλοκαιριού, θα επιφέρουν τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα. Υπάρχουν ευθύνες για το ότι δεν έχει προχωρήσει το έργο, με κύριο υπεύθυνο τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ κ. Αρετάκη.

Πολύ ψηλά στην ατζέντα είναι τα θέματα Πολιτικής Προστασίας. Δεν έχει ιδρώσει το αυτί των ιθυνόντων. Πολλές φορές έχουν επισκεφθεί θεσμικοί παράγοντες την περιοχή της Μπόχαλης, και ακόμα δεν έχει γίνει κάτι για την αντιστήριξη των πρανών, να παρθεί έστω κάποιο μέτρο ασφαλείας.

Έχουμε την πληροφόρηση ότι λόγω των πλημμυρικών φαινομένων πέραν του εξωτερικού χώρου του Υπαίθριου Δημοτικού Θεάτρου, έχει εισχωρήσει λάσπη και στο εσωτερικό του Θεάτρου. Υπάρχει μεν το θετικό  της αδειοδότησης, όμως υπάρχουν προβλήματα, όπως το ότι υπάρχουν δέντρα που είναι έτοιμα να πέσουν εντός του θεάτρου με κάποιο έντονο καιρικό φαινόμενο. Πρέπει να κοπούν και να απομακρυνθούν.

Από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίσαμε με σεβασμό το θέμα της δωρεάς του γλυπτού ¨Φλόγα Ελευθερίας». Προτείναμε να χωροθετηθεί στην Πλατεία Αγίων Σαράντα, σε μια υποβαθμισμένη περιοχή που χρειάζεται μια γενικότερη ανάπλαση.

Γνωρίζουμε ότι πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ένα κονδύλι ύψους 100 χιλιάδων ευρώ για να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στην περιοχή των Καμινίων, αλλά εμείς ζητάμε μια γενικότερη ανάπλαση της περιοχής, που έχει υποβαθμιστεί πάρα πολύ τις τελευταίες δεκαετίες.

Από την πρώτη στιγμή έχουμε επισημάνει σωρεία κακοτεχνιών στα έργα που γίνονται στα πλαίσια του Open Mall. Δεν υπάρχει έλεγχος από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου προς τον ανάδοχο εργολάβο. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Το έργο πρέπει να γίνει σωστά, βάση της μελέτης και να παραδοθεί στον προβλεπόμενο χρόνο.

Θεώρησα ειλικρινές, να εκδηλώσω τις προθέσεις μου και να είμαι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου Δημάρχου κ. Τσουρουνάκη. Ο κ. Τσουρουνάκης είναι ένας επιτυχημένος άνθρωπος σε προσωπικό επίπεδο, εμπιστεύεται τους συνεργάτες του, αφουγκράζεται και αγκαλιάζει τους νέους. Επέλεξε να βγει μπροστά από νωρίς, χωρίς να εξαρτάται από κομματικές οργανώσεις ή αποτελέσματα εκλογών, δίνοντας έτσι χρόνο στους συνυποψήφιους να γνωρίσουν και να ανοίξει ένας ανοιχτός διάλογος με την κοινωνία για την κατάρτιση συγκεκριμένου σχεδίου δράσης. Έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θέλω από έναν Δήμαρχο.»


Current track

Title

Artist

Background