Current track

Title

Artist

Background

Πέτρος Σταμίρης
Πρόεδρος Κοινότητας Αγίου Δημητρίου

Δήμαρχε βάλε πρόγραμμα, διαφορετικά στο τέλος θα ακούσεις τις καμπάνες να ηχούν

Πε 14/07/2022«Η Κοινότητα μας επεκτείνεται μέχρι τη Δράκα, όπου εκεί τώρα τελευταία, μετά από παράκλησή μας, πάει δύο με τρεις φορές την εβδομάδα ένα απορριμματοφόρο και μαζεύει τα σκουπίδια, όμως ο δρόμος που πάει προς τη Δράκα έχει πρόβλημα με άκοπα κλαδιά και χόρτα. Δεν υπάρχουν κάδοι όπως δεν υπάρχει και πρόγραμμα αποκομιδής.

Με τον μόνο που συζητάω και συνεννοούμαι είναι με τον Αντιδήμαρχο Αλυκών κ. Σπίνο, αλλά μόνος του τι να κάνει; Δεν τον ακούνε. Έχουμε δώδεκα κάδους και είναι όλοι σπασμένοι. Δεν υπάρχουν κάδοι που να κλείνουν σωστά, αν υπήρχαν δεν θα είχαμε αυτή την εικόνα. Με έχουν καλέσει από τον Δήμο δέκα φορές και με ρωτούν πόσους κάδους έχουμε. Τους λέω πόσους χρειαζόμαστε αλλά ανταπόκριση δεν βλέπω.

Είμαι παλαιός στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, ασχολούμαι με τα κοινά από το 1974 για να προσφέρω και όχι για να πλουτίσω. Ήμουν μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου Καθαριότητας τη δεκαετία του 80 και μαζί με τον Γιώργο Αρμένη ξεκινήσαμε τότε την ανακύκλωση. Τώρα δεν γίνεται τίποτα. Με όλη αυτή την κατάσταση που υπάρχει σήμερα, δυστυχώς η νεολαία δεν ασχολείται. Υπάρχει η νοοτροπία πως όποιος μπαίνει στον Δήμο, το κάνει για να πλουτίσει. Όποιος είναι τίμιος δεν πλουτίζει.

Νερό δεν έχουμε. Ο υδρονομέας στην περιοχή μας προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί. Υπάρχουν δύο γεωτρήσεις, στην Αγία Μαρίνα και στη θέση Λαγκάδα από τις οποίες υδροδοτείται σήμερα η περιοχή μας. Αν γίνει η επέκταση του δικτύου ύδρευσης προς Λούχα, ποια γεώτρηση θα δουλεύει και πως θα εξυπηρετείται με επάρκεια το χωριό μας; Δεν έγινε φέτος ο αγωγός στα ορεινά για κάποιους λόγους, όμως του χρόνου θα γίνει αφού το έργο έχει χρηματοδοτηθεί.

Όπως γίνεται έλεγχος στα οικονομικά από ορκωτούς λογιστές, από αντίστοιχο κλιμάκιο πρέπει να γίνει έλεγχος στο δίκτυο ύδρευσης, να ελέγξει όλους τους σωλήνες και τις συνδέσεις, και να εντοπίσει ποιοι κλέβουν νερό. Το νερό σήμερα γίνεται αντικείμενο ψηφοθηρίας.

Τα Νεκροταφεία είναι εγκαταλελειμμένα. Αναγκάστηκα και πήρα εργάτη που καθάρισε το Νεκροταφείο. Δύο-τρεις άνθρωποι κουβαλούσαμε με τα χέρια τα χόρτα και τα κλαδιά.

Η Περιφέρεια έκανε αυτό που έπρεπε, έκοψε τα χόρτα στους δρόμους.

Στο αμφιθέατρο που έχουμε στον Άγιο Δημήτρη, έχουμε κάνει κάποιες εκδηλώσεις για τις οποίες μας βοήθησε προσωπικά ο Αντιδήμαρχος κ. Σπίνος. Στις 27 Αυγούστου η Ζακυνθινή Εστία Πολιτισμού θα διοργανώσει μια εκδήλωση στο θέατρό μας. Ελπίζω μέχρι τότε να καθαρίσει ο Δήμος την πλατεία.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από το χωριό μας ξεκίνησαν την πολιτιστική τους διαδρομή οι αείμνηστοι Λάγιος και Σταμίρης. Το αμφιθέατρο αυτό, ανήκει στους πολίτες, κατασκευάστηκε με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου και εμείς το διαθέτουμε χωρίς χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και δωρεάν, σε όποιον θέλει να κάνει κάποια πολιτιστική εκδήλωση.

Πρέπει να ενεργοποιηθεί η Δημοτική Αρχή, να ενεργοποιηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο σήμερα επικρατεί ένα μεγάλο αλαλούμ.

Δήμαρχε μην ακούς κανέναν, βάλε ένα πρόγραμμα, διαφορετικά στο τέλος θα ακούσεις τις καμπάνες να ηχούν.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background