O Δήμος διπλασίασε τις δαπάνες για τα αδέσποτα – Στόχος η δημιουργία καταφυγίου και δημοτικού κτηνιατρείου
Πα 4/04/2025

«Η νέα Δημοτική Αρχή δεν παρέλαβε τίποτα από την προηγούμενη για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Μετά από μεγάλη προσπάθεια μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε τα χρήματα για τις δαπάνες που απαιτούνται για τα αδέσποτα και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους εθελοντές των φιλοζωικών συλλόγων και την Κτηνίατρο κα Κωνσταντίνα Σούλη για την φροντίδα των αδέσποτων.
Πέρυσι ο Δήμος μας δαπάνησε 89 χιλιάδες ευρώ για τα αδέσποτα. Φέτος αυξήσαμε το διαθέσιμο κονδύλι σε 144 χιλιάδες ευρώ, υπογράψαμε τη σύμβαση για την προμήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού, τροφών και υλικών για την περισυλλογή των αδέσποτων.
Τοποθετήσαμε ποτίστρες και ταΐστρες σε διάφορα σημεία αλλά δυστυχώς μας αδικεί η παιδεία κάποιων συμπολιτών μας. Πρέπει να βοηθήσουν όλοι. Δεν είναι σωστό, δίπλα σε ένα πιατάκι που έχουμε την τροφή του αδέσποτου, να αφήνει κάποιος την σακούλα με τα σκουπίδια του.
Στις 21 Μαρτίου συμμετείχα στην Αθήνα, στην πρώτη Πανελλήνια συνάντηση εκπροσώπων των Δήμων για τα αδέσποτα ζώα. Στη συνάντηση μετείχαν 160 Δήμοι από όλη την Ελλάδα. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας και Πειραιά, στον οποίο μετέχουν 23 Δήμοι. Σε αυτή τη συνάντηση συζητήσαμε τα θέματα που αφορούν τα αδέσποτα και επειδή διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν παθογένειες στον νόμο 4830 του 2021, συμφωνήσαμε να προτείνουμε να αλλάξουν κάποια πράγματα.
Το κυρίαρχο βέβαια είναι να μας δώσει το κράτος πόρους. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να φτιάξουμε στη Ζάκυνθο καταφύγιο αδέσποτων ζώων, δημοτικό κτηνιατρείο, πάρκο για τα αδέσποτα, αλλά και ένα οργανωμένο γραφείο καταγγελιών. Για κάποιον που θέλει να προβεί σε μια καταγγελία, είτε πρόκειται για κακοποίηση ζώου ή για εγκατάλειψη, ο τηλεφωνικός αριθμός του Δήμου μας είναι 2695027722. Από μέρους μας δεν θα υπάρξει αδιαφορία. Ο στόχος μας είναι, στο τέλος της θητείας μας να έχουμε πετύχει όλα αυτά που θέλουμε.»