Current track

Title

Artist

Current show

Jazz Life

00:00 02:00

Current show

Jazz Life

00:00 02:00

Background

Τάσος Τζίμης
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου

Εμπορικός Σύλλογος, Επιμελητήριο και Σύλλογοι Ξενοδόχων αποφασίσαμε να αποταθούμε στον Εισαγγελέα

Πε 14/04/2022


  • Ο Κακολύρης έδειξε αδιαφορία στους θεσμούς, είχε την λογική «άντε να τελειώνουμε, να πάμε να πιούμε τον καφέ μας»

«Με λυπεί ιδιαίτερα η στάση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στη χθεσινή συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος είναι ο επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου και για άλλη μια φορά ο κ. Κακολύρης έδειξε την αδιαφορία του στους θεσμούς, έδειξε ότι βιάζεται να τελειώσει τη συνεδρίαση, λειτουργούσε με την λογική «άντε να τελειώνουμε, να πάμε να πιούμε τον καφέ μας». Δεν θέλει να συνεργαστεί με τους παραγωγικούς φορείς της Ζακύνθου, οι οποίοι συνεργάζονται με τις Κοινότητες.

Ο κ. Κακολύρης δεν ήθελε να λάβω τον λόγο, δεν ήθελε να με ακούσει, δεν ήθελε να με αφήσει να πω ότι εμείς, με τα χρήματα που συγκεντρώσαμε από τους επιχειρηματίες, θα στήσουμε την εξέδρα στην πλατεία του Αγίου Μάρκου για να δει ο ίδιος και άλλοι την Ανάσταση. Δεν ήθελε να το ακούσει, γιατί προφανώς βγάζει σπυριά με κάτι τέτοια.
Ας ακούσει λοιπόν ο κ. Κακολύρης ότι οι επιχειρηματίες βοηθούν σε όλα, και αυτό συμβαίνει γιατί ο Δήμος δεν κάνει τίποτα. Ο Ξενοδόχος κ. Χρήστος Ξένος δίνει οκτώ χιλιάδες ευρώ για την καθαριότητα. Αυτούς δεν αφήνεις να μιλήσουν κ. Κακολύρη.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αφήνει μόλις ένα λεπτό για να μιλήσει ένας Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης, όπως έκανε χθες με τον κ. Κουτσογιάννη. Ο κ. Κακολύρης έχει διαλύσει ένα ολόκληρο Δημοτικό Συμβούλιο. Ποιος είσαι εσύ κ. Κακολύρη που διπλασιάζεις τα τέλη για τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες στις παραλίες; Ζητάμε να πεζοδρομηθεί η Αλεξάνδρου Ρώμα για να μπορούμε να λέμε ότι και εμείς έχουμε έναν πεζόδρομο στο νησί. Για να πεζοδρομηθεί νόμιμα η Αλεξάνδρου Ρώμα απαιτούνται είκοσι τέσσερεις χιλιάδες ευρώ, αλλά ούτε και αυτό είναι ικανή να κάνει η Δημοτική Αρχή.

Είναι τιμή μου και καμάρι μου που είμαι φίλος με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στασινόπουλο, με έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει στο νησί από τη θέση της Περιφέρειας και που έχει εκφράσει την επιθυμία να το κάνει και από τη θέση του Δήμου. Είναι μεμπτό αυτό; Ενοχλείται για αυτό ο κ. Κακολύρης και επιτρέπει να συντάσσονται απαράδεκτες ανακοινώσεις περί «Ιανόπληκτου» υποψηφίου; Αύριο το μεσημέρι θα συναντήσω τον Δήμαρχο και το πρώτο που θα ζητήσω είναι μια συγνώμη από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η απόφαση των τριών φορέων, Εμπορικού Συλλόγου, Επιμελητηρίου και Συλλόγων Ξενοδόχων, είναι πως αφού δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε τον λόγο στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, θα επισκεφθούμε τον Εισαγγελέα. Εγώ προσωπικά, ακόμα και αν μας καλέσουν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν θα παραστώ.»

 


ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Προς
1. Δήμαρχο Δήμου Ζακύνθου κον Νικήτα Αρετάκη
2. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κον Σταύρο Κακολύρη
Κοιν. :
1. κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου
2. Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου κα Κατερίνα Μοθωναίου
Κύριε Δήμαρχε,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να αναφερθούμε και να σας επισημάνουμε τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ζάκυνθος και δεν έχει ληφθεί ουδεμία μέριμνα ενόψει και της τουριστικής περιόδου η οποία έχει ήδη ξεκινήσει ενώ απομένουν μόνο λίγες ημέρες πριν το Πάσχα καθώς και την 1η Μαΐου, όπου ανοίγει και επίσημα η τουριστική περίοδος.
Τα προβλήματα που θα παραθέσουμε κατωτέρω είναι ήδη γνωστά στη δημοτική αρχή, μετά από συνεχόμενες οχλήσεις, προφορικές και έγγραφες από τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων και τους θεσμικούς φορείς και τα οποία ταλαιπωρούν τους πολίτες της Ζακύνθου στην καθημερινότητά τους, ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια υγεία και για την ομαλή πορεία του τουρισμού και ταυτόχρονα αποτελούν δυσφήμιση για το νησί μας, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί κορυφαίος τουριστικός προορισμός.
Ειδικότερα :
1. Η σύμβαση των εργαζομένων στην καθαριότητα λήγει την 31η Μαΐου 2022 και μέχρι και σήμερα δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες για την πρόσληψη νέων εργαζομένων στην αποκομιδή απορριμμάτων και στην πεζή καθαριότητα.
2. Ο βιολογικός καθαρισμός τα τελευταία χρόνια υπολειτουργεί, δεν έχει γίνει καμία σημαντική συντήρηση του δικτύου με κίνδυνο την διαρροή ακατέργαστων λυμάτων.
3. Ανεπαρκής υδροδότηση σε όλες τις περιοχές της Ζακύνθου και ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές. Το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου ενώ οι ιδιωτικές υδροφόρες δεν επαρκούν.
4. Tο οδικό δίκτυο είναι σε πολλή κακή κατάσταση, ουδεμία συντήρηση αυτού τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να καθίσταται άκρως επικίνδυνο για τους οδηγούς και τους πεζούς. Σημειωτέων ότι τα τελευταία χρόνια συμβαίνουν πολλά τροχαία ατυχήματα με κόστος ανθρώπινες ζωές.
5. Κυκλοφοριακό πρόβλημα ιδιαίτερα στην Πόλη της Ζακύνθου.
6. Δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για την μυοκτονία – εντομοκτονία τα τελευταία χρόνια, με σοβαρό κίνδυνο για την δημόσια υγεία.
7. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη σχετικά με τις προσλήψεις ναυαγοσωστών στις παραλίες σε αντίθεση με όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Και εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια η παντελής απουσία των ναυαγοσωστών οδήγησε στον πνιγμό πολλών επισκεπτών.
8. Άμεση πεζοδρόμηση της κεντρικής οδού Αλεξάνδρου Ρώμα.
9. Εκπόνηση μελετών για έργα τα οποία αποτελούν έργα πνοής για τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας. Η μη έγκαιρη εκπόνηση αυτών έχει ως αποτέλεσμα το νησί μας να στερείται αυτών (έργων) χάνονται τα εγκεκριμένα κονδύλια λόγω της απόλυτης αναλγησίας των τοπικών αρχών.
Επιγραμματικά ορισμένα από τα έργα που έχουν παραμείνει «στάσιμα» λόγω της μη έγκαιρης εκπόνησης μελετών.
α) Επέκταση αναβάθμιση βιολογικού καθαρισμού.
β) Ύδρευση – αποχέτευση.
γ) Οδικό δίκτυο.
δ) Κατασκευή Μαρίνας.
ε) Ανάπλαση περιοχών Κρυονερίου – Λαζαρέττων- Καμινίων.
στ) Χώροι στάθμευσης.
10. Καλλωπισμός και καλή εικόνα του νησιού.
Ευελπιστούμε ότι τα ανωτέρω προβλήματα θα επιλυθούν ή θα δρομολογηθούν άμεσα από πλευράς για να έχουμε μία καλή τουριστική περίοδο η οποία από ότι φαίνεται θα είναι αρκετά καλή.
Ζάκυνθος, 13 Απριλίου 2022
Με εκτίμηση,
Οι φορείς της Ζακύνθου

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: