Current track

Title

Artist

Background

Βασιλική Καψαμπέλη
Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου, Αντιδήμαρχος Ελατίων

Έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό η αρρυθμία που προέκυψε στην αποκομιδή των απορριμμάτων

Τε 8/06/2022«Έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό αυτή η αρρυθμία που προέκυψε στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Απομακρύνθηκαν τα σκουπίδια από τις Βολίμες, αλλά και από άλλες περιοχές. Θα δανειστώ μια φράση που έχει χρησιμοποιήσει ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Καθαριότητας κ. Τουρκάκης, «ο Δήμος είναι ένας ζωντανός οργανισμός», και πάνω σε αυτό θα πω, ότι ακριβώς επειδή είναι ζωντανός οργανισμός, θα παρατηρηθούν και κάποιες αρρυθμίες.

Το πρόβλημα με την αποκομιδή τις τελευταίες μέρες, προέκυψε επειδή έληγαν οι συμβάσεις των εργαζομένων COVID, τις οποίες δεν μπορούσαμε να ανανεώσουμε. Οι εργαζόμενοι αυτοί δικαιώθηκαν δικαστικά με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και έτσι παραμένουν στην εργασία τους. Παράλληλα θα ενισχύσουμε την Υπηρεσία Καθαριότητας αρχικά με δίμηνες συμβάσεις και στη πορεία με τετράμηνες.
Όταν ολοκληρωθούν οι προσλήψεις των εργαζομένων, θα γίνεται κανονικά και οι πεζή καθαριότητα. Αν χρειαστεί, θα αποταθούμε και σε ιδιώτες. Τώρα στην πόλη κάνουν την πεζή καθαριότητα έξι άτομα. Ήδη ξεκίνησαν οι καθαρισμοί και η κοπή των χόρτων από το Κρυονέρι και θα γίνουν και σε άλλες περιοχές.
Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ελατίων ξεκίνησε η κοπή των χόρτων παντού, όχι μόνο στο οδικό δίκτυο, αλλά και σε κοινόχρηστους χώρους, σε πλατείες και νεκροταφεία. Μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχουν καθαρισθεί και τα έξι χωριά της Δημοτική Ενότητας.

Κατανοώ την αγωνία του Διευθυντή της Υπηρεσίας Καθαριότητας κ. Τουρκάκη, αλλά αν όλοι οι Διευθυντές μου ζητούσαν από 35 υπαλλήλους ο καθένας, τι θα μπορούσα να κάνω; Ο Δήμος δεν έχει απεριόριστα χρήματα. Τα χρήματα που μπορούν να μπουν σε κωδικό για τη μισθοδοσία ανά υπηρεσία, είναι συγκεκριμένα. Με το ζόρι εντάξαμε στον προϋπολογισμό κονδύλι ενός εκατομμυρίου για την ναυαγοσωστική κάλυψη. Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει με τα ανταλλακτικά των μηχανημάτων, δεν έχω σαφή εικόνα.

Δεν είμαι ικανοποιημένη από τα όσα έχουν εξαγγελθεί από την Επιτροπή για το Ναυάγιο. Αρχές Ιουνίου ήρθε ένα έγγραφο σε εμάς από την Επιτροπή, που έλεγε ότι εμείς θα πρέπει να πάρουμε μέτρα ασφάλειας στο Ναυάγιο, να βάλουμε χημικές τουαλέτες και δεν θυμάμαι τι άλλο. Αυτά όμως δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Δεν μπορούμε μέσα σε μία εβδομάδα να πάμε σε αναμόρφωση προϋπολογισμού. Παρόλα αυτά, κάναμε αυτά που έπρεπε. Έχουμε τοποθετήσει φύλακα και παρατηρητήριο στη παραλία.

Εδώ και δύο χρόνια είναι ώριμο το θέμα για τη συγκρότηση φορέα διαχείρισης του Ναυαγίου από τον Δήμο. Καταθέσαμε προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά βρίσκαμε εμπόδια. Από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε αυτή η Δημοτική Αρχή, τόσο ο Δήμαρχος, όσο και εγώ, που καταγόμαστε από τις Βολίμες, εκεί που διοικητικά ανήκει το Ναυάγιο, θέλαμε να λύσουμε το πρόβλημα. Συνεχώς όμως κάποιοι ψάχνουν προβλήματα, τι είπε ο Δήμαρχος, τι είπε ο Μητροπολίτης, το ένα, το άλλο. Θεωρώ ότι ο Δήμος μπορεί να συγκροτήσει έναν φορέα διαχείρισης και πρέπει να έχει μια καλή συνεργασία με την Εκκλησία, η οποία έχει περιουσία εκεί πάνω και διατίθεται να μας παραχωρήσει μια έκταση για θέσεις στάθμευσης. Δεν είμαι ο άνθρωπος που κάθε Κυριακή πάει στην Εκκλησία, αλλά ξέρω πως όπου υπήρξαν κράτος και Εκκλησία μαζί, τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα. Είμαι ένας ελεύθερος άνθρωπος, καταθέτω τις απόψεις μου χωρίς να φοβάμαι τίποτα και ελεύθερος άνθρωπος θέλω να μείνω.

Πέρυσι στη Λιμενική Επιτροπή πήραμε μια απόφαση να συνδέσουμε το ρεύμα στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών, αλλά υπάρχει πρόβλημα γιατί υπάρχει μια ασάφεια ως προς τον φορέα στον οποίο ανήκει το λιμάνι. Κανείς δεν έχει την αρμοδιότητα.

Έχουν δίκιο αυτοί που αγανακτούν για την Αλεξάνδρου Ρώμα. Θέλω να πεζοδρομηθεί μόνιμα η οδός. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το χάλι. Αυτή τη στιγμή όμως εκτελούνται κάποια έργα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, λόγω του Open Mall. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μας είχε ζητήσει δύο μελέτες, μία κυκλοφοριακή και μία μελέτη σήμανσης. Θα προκύψει όμως η ανάγκη να πεζοδρομηθούν και άλλοι δρόμοι στο κέντρο. Δεν θα μπορούσαμε αποσπασματικά να κάνουμε μελέτες μόνο για την Αλεξάνδρου Ρώμα. Θέλουμε να ετοιμάσουμε ολοκληρωμένες μελέτες για ένα πακέτο λύσης όλων των πεζόδρομων. Δεν νομίζω ότι θα προκύψει πρόβλημα επειδή η Αποκεντρωμένη έβαλε τον φάκελο στο αρχείο.

Έχω δεχτεί κάποιες έντονες κριτικές από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ανέκαθεν η πρόθεσή μου ήταν να είμαι δίπλα στους εργαζόμενους. Υπάρχουν εργαζόμενοι που δουλεύουν πάρα πολλές ώρες, κάποιοι άλλοι ίσως όχι τόσο. Αν κάποιος έχει προβλήματα υγείας, να το δούμε. Αν ένας εργαζόμενος είναι ικανός και δουλεύει τότε είμαστε καλά, αλλά αν κάποιος δεν δουλεύει, ή δεν μπορεί να δουλέψει, δεν μπορεί και να πληρώνεται. Επαναλαμβάνω όμως ότι είμαι κοντά στους εργαζόμενους. Τώρα, αν καμιά φορά αισθάνονται μια πίεση από εμένα, έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Είμαι άνθρωπος της δουλειάς και αυτό δεν αλλάζει.

Επειδή είμαι γονέας παιδιού που αυτή την περίοδο δίνει πανελλαδικές εξετάσεις, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά που τώρα περνάνε αυτόν τον Γολγοθά, καλά αποτελέσματα και να μην απελπίζονται. Η ζωή δεν σταματά με τις πανελλαδικές εξετάσεις.»

 


Ακούστε τη συνέντευξη:

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background