Current track

Title

Artist

Background

Κώστας Κόκκορης
Μέλος Δ.Σ ΔΕΥΑΖ, πρώην Πρόεδρος ΔΕΥΑΖ

Είμαι κάθετα αντίθετος στην πρόταση πυροτέχνημα για κατάργηση της ΔΕΥΑΖ

Πε 8/06/2023  • Η σημερινή διοίκηση έχασε την χρηματοδότηση των 3,500.000 € για την αναβάθμιση του Βιολογικού.
  • Η ΔΕΥΑΖ αντικαθιστά χαλασμένους υδρομετρητές με άλλους χαλασμένους, γιατί δεν διαθέτει καινούργιους υδρομετρητές.
  • Ιούνιο μήνα δεν είναι λογικό το ταμείο της ΔΕΥΑΖ να είναι μόνο πέντε χιλιάδες ευρώ.
  • Μήπως ο εργολάβος στην οδό Φιλικών, βλέποντας ότι δεν προλαβαίνει τις προθεσμίες για την ολοκλήρωση του έργου, εσκεμμένα έκανε τη ζημιά στο γεφύρι, για να κερδίσει χρόνο;

«Στο χθεσινό Δ.Σ της ΔΕΥΑΖ, στην εισήγηση του ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στον προγραμματισμό της κυβέρνησης για το μέλλον της ΔΕΥΑΖ. Αν ισχύει αυτό που ακούστηκε, ότι υπάρχει η πρόθεση να κλείσουν οι ΔΕΥΑ, είναι κάτι που με προβληματίζει. Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις Δημοτικές εκλογές και η πρόταση του Δημάρχου για κλείσιμο της ΔΕΥΑΖ και συγχώνευσής της με τον Δήμο, ήταν άσκοπη και άκαιρη. Σε προεκλογική περίοδο, μόνο λειτουργικές αποφάσεις μπορούν να ληφθούν και τίποτα περισσότερο. Γιατί δεν έκανε αυτή την πρόταση ο κ. Αρετάκης τον περασμένο Φεβρουάριο, που υπήρχε η δυνατότητα εισηγήσεων και συζήτησης; Η πρόταση αυτή είναι ένα πυροτέχνημα.

Είμαι κάθετα αντίθετος στην κατάργηση της ΔΕΥΑΖ. Όταν ήμουν Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ ήμουν και μέλος της Ένωσης ΔΕΥΑ Ελλάδος, η οποία τότε απαριθμούσε σε 113 μέλη. Σήμερα συμμετέχουν 126 μέλη στην Ένωση ΔΕΥΑ, δηλαδή τα μέλη έχουν αυξηθεί κατά 13 και αυτό σημαίνει ότι οι ΔΕΥΑ λειτουργούν καλά και προσφέρουν κοινωνικό έργο. Αναφέρθηκε ότι στη Λευκάδα η τοπική ΔΕΥΑ έγινε τμήμα του Δήμου, όμως γνωρίζω ότι οι Λευκαδίτες θέλουν να ξαναγίνει επιχείρηση η ΔΕΥΑ Λευκάδας, να απεμπλακεί από τον εκεί Δήμο.

Όταν παρέδωσα την διοίκηση της ΔΕΥΑΖ στον κ.Αρετάκη υπήρχαν χίλια με 1.300 χαλασμένοι υδρομετρητές, οι οποίοι βέβαια αναλώσιμοι. Οφείλεις να τους αντικαθιστάς με καινούργιους που πρέπει να διαθέτεις. Όπως είπαν χθες στο Δ.Σ. οι  Τεχνικές Υπηρεσίες, σήμερα υπάρχουν τρεις χιλιάδες χαλασμένοι υδρομετρητές, ενώ δεν υπάρχει καινούργιος υδρομετρητής. Αντικαθιστούν τους χαλασμένους με άλλους χαλασμένους.

Όταν παρέδωσα, το χρέος προς την VOLTERRA ήταν στις 200 χιλιάδες ευρώ. Το ποσό αυτό υπήρχε στο ταμείο, αλλά δεσμεύτηκε από τη ΔΕΗ για χρέη παρελθόντων ετών, διαφορετικά θα είχαμε εξοφλήσει την VOLTERRA. Επί δικής μου διοίκησης μειώθηκε το χρέος προς την ΔΕΗ κατά 450 χιλιάδες ευρώ.

Δυστυχώς οι καταναλωτές της ΔΕΥΑΖ αφήνουν την πληρωμή του λογαριασμού σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Βάζουν σε προτεραιότητα τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και άλλες υποχρεώσεις. Και στην δική μου εποχή αναγκαζόμασταν να χρησιμοποιούμε το μέτρο της διακοπής παροχής νερού, ως μέτρο πίεσης για να πληρώνουν οι καταναλωτές.

Ιούνιο μήνα δεν είναι λογικό να έχει η ΔΕΥΑΖ στο ταμείο της μόνο πέντε χιλιάδες ευρώ, όπως ειπώθηκε χθες.

Με δική μου εισήγηση όταν ήμουν Πρόεδρος και με την βοήθεια του τότε Βουλευτή Ζακύνθου κ. Κοντονή, πετύχαμε τη χρηματοδότηση με ποσό ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση του βιολογικού. Τελικά η σημερινή διοίκηση δεν έκανε τίποτα και η χρηματοδότηση αυτή χάθηκε.

Για το έργο της αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης στην οδό Φιλικών, είχα κάνει τη μελέτη σε συνεργασία με τον αείμνηστο Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Λευτέρη Νιοτόπουλο. Είχαμε στείλει τη μελέτη στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και μας την είχε απορρίψει για να μην γίνει ζημιά στο γεφύρι. Τελικά κάναμε τροποποίηση της μελέτης για να εγκριθεί το έργο. Για τη ζημιά που προκλήθηκε πρόσφατα στο γεφύρι, την αποκλειστική ευθύνη την έχει ο εργολάβος και ο εποπτεύον του έργου. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν ήξερε για το γεφύρι. Θα κάνω μια σκέψη και θα την καταθέσω, αν και δεν έχω αποδείξεις, γιατί αν είχα θα είχα πάει στον Εισαγγελέα. Μήπως σκεπτόμενος πονηρά ο εργολάβος, βλέποντας ότι δεν προλαβαίνει τις προθεσμίες για την ολοκλήρωση του έργου, εσκεμμένα έκανε τη ζημιά στο γεφύρι, για να κερδίσει χρόνο;»


Current track

Title

Artist

Background