Current track

Title

Artist

Background

Ανδρέας Μαρινάκης
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος "Ιόνια Εποχή - Γιάννης Τρεπεκλής"

Εμείς δεν υποσχόμαστε μόνο, αλλά μπορούμε και να υλοποιήσουμε – Το στοίχημα για εμάς, είναι να σχεδιάσουμε το μέλλον

Πε 28/09/2023«Με τον Γιάννη Τρεπεκλή έχουμε κοινό επάγγελμα, είμαστε πολιτικοί μηχανικοί, άρα συνεννοούμαστε εύκολα, ενώ έχουμε και κοινούς γνωστούς στην Κέρκυρα. Για αυτούς τους λόγους επέλεξα να είμαι στο ψηφοδέλτιό ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος.

Ο κ. Τρεπεκλής δεν το κρύβει, ανήκει στον χώρο της ΝΔ, όμως κατεβαίνει ως υποψήφιος Περιφερειάρχης χωρίς κομματικό χρίσμα, επομένως δεν είχα πρόβλημα να συνεργαστώ μαζί του, αν και ανήκω σε άλλον πολιτικό χώρο.

Με γνωρίζει η κοινωνία, δεν είμαι χθεσινός, είμαι επαγγελματικά γνωστός και δεν είμαι από αυτούς που πηγαίνουν από τη μια κοινωνική εκδήλωση στην άλλη, δεν είναι του χαρακτήρα μου αυτή η συμπεριφορά, χωρίς φυσικά να είμαι αντικοινωνικός.

Έχουμε πρόγραμμα για τη Ζάκυνθο, στην κατάρτισή του οποίου συμμετείχα και εγώ. Η διαφορά μας με τα προγράμματα των άλλων συνδυασμών, είναι στο ότι δεν υποσχόμαστε μόνο, αλλά μπορούμε και να υλοποιήσουμε.

Έχουμε προγραμματίσει έργα, άλλα μπορούν να γίνουν άμεσα, άλλα είναι μακροπρόθεσμα. Δεν θα σταματήσουμε τα έργα που ήδη γίνονται αλλά θα σχεδιάσουμε νέα. Σε ότι αφορά το πρόβλημα με το νερό, θα φτιάξουμε λιμνοδεξαμενές και έργα εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα. Στόχος μας να κατασκευάσουμε ομβροδεξαμενές στο Ρόιδο. Θα σκάψουμε και το 1,5 εκατομμύριο κυβικά μέτρα χώμα που θα απομακρύνουμε, θα αντικατασταθεί με νερό. Το έργο θα γίνει σε χώρο που θα προκύψει από απαλλοτριώσεις, που στην συγκεκριμένη περιοχή είναι εύκολες και καθόλου κοστοβόρες. Παράλληλα, θα εκμεταλλευτούμε αυτό το 1,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα χώμα, ώστε να κάνουμε αποκατάσταση στον Λίβα και στον ΧΥΤΑ του Σκοπού.

Το κεφάλαιο Λίβας έχει κλειδώσει, πρέπει όμως να γίνουν σύντομα και με σύννομες διαδικασίες τα έργα, για την κατασκευή του εργοστασίου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε στο νησί τα επόμενα χρόνια είναι η κλιματική αλλαγή. Η αντιμετώπισή του εναπόκειται στη κατάλληλη Περιφερειακή Αρχή ώστε να λάβει χρηματοδοτήσεις μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, για να γίνουν σημαντικά έργα, όπως είναι η ανάπλαση της παραλίας του Αργασίου, του Βασιλικού, αλλά και μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα. Μιλάμε για ουσιαστικά έργα, όχι βιτρίνας.

Οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας στη Ζάκυνθο είναι πολύ καλύτερες από τις αντίστοιχες του Δήμου, όμως και πάλι έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες, για μικρά έργα. Για τα μεγάλα έργα απαιτείται ένας κεντρικός σχεδιασμός. Το στοίχημα για εμάς είναι να κάνουμε μελέτες και κατασκευές μέσα στην επόμενη πενταετία.

Η συνεργασία των φορέων είναι αναγκαία για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάποια στιγμή ο κ. Αρετάκης με είχε ορίσει εκπρόσωπο του Δήμου στη δημόσια βιβλιοθήκη, ώστε να γίνουν κάποια πράγματα. Αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας που είχαμε στο Διοικητικό Συμβούλιο είναι και το ότι κατάφερα και άνοιξα τον χώρο της βιβλιοθήκης μετά από πολλά χρόνια, ενώ παράλληλα σχεδίασα και άλλες αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις, δίνοντας την δυνατότητα και στον Βουλευτή Ζακύνθου να φέρει προσωπικό.

Δυστυχώς στις Δημοτικές εκλογές επικρατεί ένα κλίμα τοξικότητας και έτσι δεν παράγεται πολιτικός διάλογος. Σε επίπεδο Περιφερειακών εκλογών δεν έχουμε τέτοιο κλίμα. Δεν ξέρω ποιον συνδυασμό θα επιλέξουν οι Ζακυνθινοί για τον 2ο γύρο των Περιφερειακών εκλογών, στον οποίο και θεωρώ ότι εμείς θα είμαστε.»


Current track

Title

Artist

Background