Επί σειρά ετών υπήρξε μια αβάσταχτη εγκατάλειψη της δημοτικής περιουσίας
Πε 20/02/2020
– Κάποιοι που υποτίθεται έπρεπε να την διαφυλάξουν, σκόπιμα την εγκατέλειψαν.
– Δεν συμφέρει σε αυτή την φάση να διεκδικηθεί η επιχώρια περιουσία.
– Αποκαλύφθηκε πόσο αναξιόπιστη είναι η ΠΙΜΑΝΑ.
«Σήμερα που είναι Τσικνοπέμπτη, κάποιοι φαίνεται να τσικνίζουν και τα φιλέτα της Ζακύνθου, και από ότι φαίνεται, προς αυτή την κατεύθυνση κινείται με τα όσα λέει και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αναφωνήτριας κ. Τσουκαλάς.
Επί σειρά ετών υπήρξε μια αβάσταχτη εγκατάλειψη της δημοτικής περιουσίας. Κάποιοι που υποτίθεται έπρεπε να την διαφυλάξουν, σκόπιμα την εγκατέλειψαν, για διάφορους λόγους, και ψηφοθηρικούς. Ο Δήμος τώρα ξύπνησε, όταν ήρθε μια Λιβανέζικη εταιρεία, με έναν αυτόκλητο πωλητή και αγόρασε 15 χιλιάδες στρέμματα.
Ακόμα και στην απογραφή του 2014, δεν συμπεριελήφθησαν άλλες κρίσιμες απογραφές, όπως αυτή του 1970, όπου όπως είπε χθες και ο κ. Τουρκάκης, καταγράφεται εγχώρια περιουσία 213 χιλιάδων στρεμμάτων. Όταν έγινε εκείνη η απογραφή, με δηλώσεις των τότε Κοινοταρχών, η Ζάκυνθος ήταν ένα αγροτικό νησί, και δεν υπήρχε κανένα συμφέρον καταπάτησης δημόσιας γης, για να χτισθεί ένα ξενοδοχείο, ή να γίνει μια επένδυση.
Δηλώνει ο κ. Σ. Τσουκαλάς, ότι δεν γνωρίζει στην κοινότητά του, που είναι τα έξι χιλιάδες στρέμματα δημοτικής περιουσίας. Ας πάει να ρωτήσει τον κ. Τουρκάκη. Ο κ. Τσουκαλάς, ήταν μάρτυρας του κ. Χάρου, προτάθηκε από τον κ. Χάρο και είναι υπέρ και του κ. Χάρου και της αγοράστριας εταιρείας. Υποτίθεται ότι και ο κ. Τσουκαλάς θα έπρεπε να υπερασπίζεται την δημοτική περιουσία, αλλά φαίνεται ότι είχε άλλα στο μυαλό του. Ξέρουμε τον ρόλο του. Κατήγγειλε ότι εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, υποκίνησε το πρόσφατο συλλαλητήριο των κατοίκων των ορεινών, κατά της αγοραπωλησίας. Ξέρει πολύ καλά να θολώνει τα νερά ο κ. Τσουκαλάς.
Τα δύο χιλιάδες στρέμματα στις Μαριές, στα οποία αναφέρθηκε, λέγοντας ότι αρχικά ήταν δέκα χιλιάδες, είναι αυτά που βρίσκονται εντός της φερόμενης ως πωληθείσας έκτασης στη Λιβανέζικη εταιρεία. Ας μην ρίχνει λοιπόν άλλο μελάνι.
Κάτοικοι, Δήμος και Εκκλησία, είναι θιγόμενοι από το συμβόλαιο αγοραπωλησίας στα ορεινά. Αυτό είναι το μείζον.
Δεν συμφέρει σε αυτή την φάση να διεκδικηθεί η επιχώρια περιουσία. Το Κτηματολόγιο δέχεται τις δηλώσεις και αν προκύπτουν διαφωνίες, πάει τις υποθέσεις στο Κτηματολογικό Δικαστήριο.
Αποκαλύφθηκε ακόμα περισσότερο το πόσο αναξιόπιστη είναι η φερόμενη αγοράστρια εταιρεία, μετά και την συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο κ. Αρετάκη.
Εδώ, αν είναι δυνατόν, έλεγε η Πρόεδρος της εταιρείας ότι δεν γνώριζε ότι ο Δήμος διεκδικούσε επί της έκτασης που αγοράστηκε, 8.600 στρέμματα.»
Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: