Επιτροπή δράσης για την εγκληματικότητα – Αναγκαία η παρέμβαση της Πολιτείας
Τρ 18/03/2025

«Στην τελευταία συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου θέσαμε το θέμα της εγκληματικότητας, αλλά τελικά συμφωνήσαμε να συζητηθεί στη τακτική συνεδρίαση που ακολούθησε, αφού θα ήταν παρών και ο Δικηγορικός Σύλλογος.
Συμφωνήσαμε απόλυτα με το ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου, κάτι που τελικά μετά από πολλές παλινωδίες, υιοθέτησε και η Δημοτική Αρχή. Επειδή δεν αρκεί να πάρει το ψήφισμα ο Δήμαρχος και να το στείλει με ένα mail στα Υπουργεία, προτείναμε να συσταθεί μια επιτροπή από μέλη της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, ώστε να πάμε από κοινού στα αρμόδια Υπουργεία και να πιέσουμε για να δοθούν λύσεις.
Πράγματι, μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη, περί εγκληματογόνου νομού για την Ζάκυνθο, δεν είχαμε τόσο έντονες αντιδράσεις όσο θα έπρεπε.
Υπάρχουν δύο παράγοντες στο όλο ζήτημα. Ο ένας είναι ο κατασταλτικός χαρακτήρας, για τον οποίο υπεύθυνη είναι η πολιτεία. Υπάρχει όμως και το θέμα της παιδείας. Ο Δήμος πρέπει να οργανώσει επιτροπές, να προσλάβει επιστήμονες και να ξεκινήσει από τα σχολεία ενημερωτικές ημερίδες για θέματα ανήλικης παραβατικότητας και εγκληματικότητας.
Ένα άλλο σοβαρό θέμα που μας απασχόλησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν το 2ο δημοτικό σχολείο. Έχουν καθυστερήσει διαδικασίες και την μετεγκατάσταση του σχολείου στις νέες αίθουσες προκάτ και δεν γνωρίζουμε αν βρέθηκε τελικά οικόπεδο, όπως έλεγε η Δημοτική Αρχή, για να κατασκευαστεί ένα νέο σχολείο.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης, που θα γίνει με τη μορφή της τηλεδιάσκεψης, θα συζητηθεί αποκλειστικά το θέμα της πρώτης αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού για το 2025.»