Current track

Title

Artist

Background

Ευαγγελία Καρακώστα (Βουλευτής Β Πειραιώς, ΣΥΡΙΖΑ)

Πα 20/05/2016«Ουδέποτε χαρακτήρισα ως φοροφυγάδες τους χαμηλοσυνταξιούχους που ελάμβαναν το ΕΚΑΣ χωρίς να το δικαιούνται. Oδημοσιογράφος έκανε τον χαρακτηρισμό «φοροφυγάδες», δυστυχώς αυτή είναι η δημοσιογραφία σήμερα στα μεγάλα Μ.Μ.Ε.
Όσοι πράγματι δεν δικαιούνταν το ΕΚΑΣ ή έπαιρναν παραπάνω ΕΚΑΣ από ότι έπρεπε θα πρέπει να το επιστρέψουν.

Πιεστήκαμε, ψηφίσαμε και υπογράψαμε τη μνημονιακή απαίτηση που ήθελε την σταδιακή μείωση του ΕΚΑΣ. Για αυτό και εμείς ψηφίσαμε την εθνική σύνταξη για να αποκατασταθεί αυτή την αδικία.
Επειδή η μείωση του ΕΚΑΣ είναι πράγματι ένα άδικο μέτρο, προσπαθούμε να βρούμε το κατάλληλο ισοδύναμο για να ανακουφιστούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Η ουσία των θεμάτων που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή την Κυριακή, δεν είναι 7.500 σελίδες και είναι σε πλήρη γνώση των βουλευτών.
Δεν διαβάζουμε τα πάντα εμείς οι βουλευτές, οι λεπτομέρειες των θεμάτων διαβάζονται και από τους συνεργάτες μας, υποτίθεται ότι δουλεύουμε και στις επιτροπές για αυτό το νομοσχέδιο.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης όταν είπε ότι δεν διάβασε το μνημόνιο, πιθανά ήθελε να δώσει έμφαση στο γεγονός της ταχύτητας που περνούν ορισμένα πράγματα. Σε ανθρώπινο επίπεδο μπορεί να σου διαφύγουν πράγματα ακόμη και σε πέντε σελίδες. Οι βουλευτές δεν είναι ούτε θεοί ούτε ημίθεοι.
Υπάρχει διάλογος, οι βουλευτές ακούμε τους φορείς, δουλεύουμε, κάνουμε αλλαγές και διορθώσεις συζητάμε για να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στην πορεία που καθορίζουμε, γνωρίζοντας ότι έχουμε υπογράψει μια συμφωνία.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό ο λαός να αναγνωρίσει, το κόπο και την πρόθεση αυτής της κυβέρνησης.

Στον παρελθόν υπήρχε κακή διαχείριση. Να αντιληφθούμε ότι σήμερα στην εισαγγελία βρίσκεται η υπόθεση Μαρτίνη, μια οργάνωση της εκκλησίας η «Αλληλεγγύη» και τέσσερα στελέχη παραπέμπονται από το εισαγγελέα σε ανάκριση για κακή διαχείριση, υπάρχουν κονδύλια που βγαίνουν στον αέρα, υπάρχουν πλαστά διπλώματα που χρησιμοποιήθηκαν για διορισμούς.
Χρειάζεται χρόνος για μπούμε σε ένα υγιές περιβάλλον.

Θέλουμε να επικρατήσει η διαφάνεια.
Ήδη ερευνώνται οι φάκελοι δημοσίων υπαλλήλων που προσλήφθηκαν στο παρελθόν με πλαστά στοιχεία.
Ο κ. Πολάκης πήρε τις φακέλους από το ΚΕΛΠΝΟ στα χέρια του αφού είχε καταγγελίες ότι προσλήφθηκαν άνθρωποι με πλαστά στοιχεία και πλαστή προϋπηρεσία, όταν άνθρωποι με διδακτορικά έμειναν εκτός.
Ο κ. Πολάκης είναι ένας εξωστρεφής άνθρωπος με την δική του δυνατή φωνή και το δικό του στυλ, έτσι εκφράζεται. Συμφωνώ όμως ότι δεν ήταν η καταλληλότερες οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο υφυπουργός υγείας.

Θέλουμε την προστασία των αδυνάτων, την έξοδο από την κρίση και τη δικαιοσύνη.

Πέντε θα είναι τα μέλη του Δ.Σ του νέου υπερ ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Τρία μέλη θα επιλεγούν από την κυβέρνηση και δύο από τους δανειστές. Πράγματι για τα τρία κυβερνητικά μέλη απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των δανειστών, αλλά και η κυβέρνηση πρέπει να συμφωνήσει για τα δύο μέλη που θα προτείνουν οι δανειστές.

Η χώρα όμως είναι υπό εποπτεία, αυτή είναι η αλήθεια πρέπει να το καταλάβουμε για αυτό όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης.

Εγώ προσωπικά δεν σας κρύβω, ότι τρέμω για το τι θα γίνει στο Eurogroupτης Τρίτης. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ σκληρούς αντιπάλους, θα έλεγα αδίστακτους, αλλά αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να παλέψει μέχρις εσχάτων.

Η Ελλάδα αποτέλεσε το πρώτο πειραματόζωο μιας σκληρής μνημονιακής Ευρώπης που ευαγγελίζεται τη λιτότητα. Η μάχη δεν είναι μόνο της Ελλάδας, βλέπουμε τι γίνεται σήμερα σε Ισπανία και Γαλλία. Η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να μάχεται και όσο περνά ο καιρός κερδίζουμε.

Πράγματι καθυστερήσαμε στα ζητήματα του προσφυγικού, στην Ειδομένη στο Ελληνικό και τον λιμένα Πειραιώς. Αυτές όμως είναι οι δυνατότητες της χώρας ενώ και τα χρήματα αλλά και η υλική βοήθεια δεν έρχονται γρήγορα από την Ευρώπη.
Εμείς αντιμετωπίσαμε το ζήτημα με ήπιους και ανθρωπίνους τρόπους και σεβασμό στην προσφυγιά. Δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε βία κατά των προσφύγων, θα ήταν μια άθλια εικόνα για την χώρα μας προς τα έξω. Ωστόσο εξασφαλίσαμε την ασφάλεια των τουριστών που θα επισκεφτούν τη χώρα. Πετύχαμε ο τουρίστας στη χώρα μας να νοιώθει ασφαλής.»


Current track

Title

Artist

Background