Current track

Title

Artist

Background

Γεράσιμος Μπαλαούρας (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Δεν εξαπατήσαμε προεκλογικά τον λαό, αλλά αναγκαστήκαμε να κάνουμε συμβιβασμούς. Δεν διαπραγματε?

Πε 25/06/2015



 

Στην εκπομπή, Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015 ακούστηκαν:

Χριστίνα Ταχιάου (βουλευτής ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ): 
«Ζητούσαμε εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, ο Σύριζα τα έκανε θάλασσα μόνος του. 
Μια συμφωνία με βάση ακόμα και την Ελληνική πρόταση θα ήταν αποτυχία, όμως χωρίς συμφωνία θα έρθει η καταστροφή. Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει σήμερα, γιατί αν συμφωνούσε η κυβέρνηση τον περασμένο Φεβρουάριο θα είχαμε το 1/3 των μέτρων. Έσκασε η επικοινωνιακή φούσκα του Σύριζα».

Γεράσιμος Μπαλαούρας (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): 
«Δεν εξαπατήσαμε προεκλογικά τον λαό, αλλά αναγκαστήκαμε να κάνουμε συμβιβασμούς. Δεν διαπραγματευόμαστε με εταίρους, αλλά με στυγνούς δανειστές. Παίζεται ένα βρώμικο πολιτικό παιχνίδι. Η Ευρώπη φοβάται μια κυβέρνηση της αριστεράς σαν ο διάολος το λιβάνι. Η συμφωνία πρέπει να εμπεριέχει την αναδιάρθρωση του χρέους, γιατί μόνο έτσι θα προχωρήσουμε σε αναπτυξιακά μέτρα».
 
Ανδρέας Μαρίνος (βουλευτής ΝΔ): 
«Οι εξελίξεις είναι δραματικές και η σημερινή διαπραγμάτευση κομβικής σημασίας. 
Τα μέτρα είναι δυσβάσταχτα. 
Ο Σύριζα έδινε ψεύτικες υποσχέσεις και υφάρπαξε την ψήφο του Ελληνικού λαού. 
Σήμερα η κυβέρνηση μας φέρνει μέτρα 8 δις, ενώ εμείς είχαμε προτείνει με το e-mail Χαρδούβελη μέτρα 1,5 δις. 
Η Νέα Δημοκρατία θα αξιολογήσει την συμφωνία και θα κρίνει αν θα την ψηφίσει».
 
Λευτέρης Νιοτόπουλος (αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου): 
«Είχαμε μια συνάντηση με τον υπουργό κύριο Δρίτσα, την κυρία Φράγκου και τον κύριο Κάπαρη, που συντόνισε ο Σταύρος Κοντονής, για το master plan του λιμανιού. Αποτυπώθηκε η ανάγκη να προχωρήσει το έργο, με αναζήτηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Θα εξετάσουμε που κολλάνε οι περιβαλλοντικές μελέτες και θα συσταθεί φορέας για την γνωμοδότηση του master plan. 
Σε ότι αφορά τον δρόμο Ξύγκια-Αλυκών, υπάρχουν κάποιες τεχνικές δυσκολίες αλλά θα ξεπεραστούν και ολοκληρωθεί το έργο χωρίς καθυστερήσεις. 
Τοποθετούνται ήδη οι πινακίδες σήμανσης στην Αλεξάνδρου Ρώμα για την προσωρινή πεζοδρόμησή της. Η περιφέρεια επιφορτίστηκε με το κόστος της σήμανσης του δρόμου με κόστος περίπου 4 χιλιάδων ευρώ».

Current track

Title

Artist

Background