Current track

Title

Artist

Background

Γιάννης Στάθης (Αντιδήμαρχος Ζακύνθου)

Πε 20/10/2016«Φέρει ευθύνη για την καθυστέρηση των έργων στο Δημοτικό στάδιο, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Κοντονής. Θυμίζω, ότι είναι το ίδιο πρόσωπο που κάποτε κατηγορούσε τον Δήμο Ζακύνθου για κωλυσιεργία σε ότι αφορά τα έργα στη πλατεία Σολωμού και τώρα κωλυσιεργούν τα έργα στο γήπεδο με δική του υπαιτιότητα.

Καθυστερούν απελπιστικά τα έργα στο Δημοτικό στάδιο Ζακύνθου Δεν ήταν προετοιμασμένη ούτε οικονομικά, ούτε οργανωτικά η γενική γραμματεία Αθλητισμού για τα έργα στο στάδιο.
Ο εργολάβος που έχει αναλάβει τις εργασίες, έχει δαπανήσει πάρα πολλά χρήματα από την τσέπη του και δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ.
Πληροφορούμαι ότι τα έργα πάνε προς ολοκλήρωση για τον Δεκέμβριο, μέχρι τότε που θα παίζει η ομάδα; Είναι δυνατόν να στρώνεται το ταρτάν τον μήνα Νοέμβριο; Απαιτούνται 25 ημέρες χωρίς βροχή μετά το στρώσιμο του ταρτάν, ώστε να μην χαλάσει. Είναι αδύνατον Νοέμβριο και Δεκέμβριο στη Ζάκυνθο να μην βρέξει για 25 ημέρες. Θα έπρεπε να φτιαχτούν οι πυλώνες του σταδίου και να σταματήσουν προσωρινά οι εργασίες του ταρτάν. Δεν μπορεί να παίξει σε άλλο γήπεδο του νησιού ο ΑΠΣ Ζάκυνθος, γιατί δεν υπάρχει πιστοποίηση για άλλο γήπεδο.

Από την εποχή που ήμουν Λιμενάρχης, ήμουν οπαδός του ΑΠΣ Ζακύνθου. Δεν ξέρω αν θα δικαιωθεί η ομάδα και θα παίξει στη Β Εθνική, κάθε μέρα αλλάζουν τα δεδομένα.
Μπορεί να παίζει και αρνητικό ρόλο στην υπόθεση αυτή, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Κοντονής, λόγω και της γνωστής κόντρας του με την ΕΠΟ.
Είναι σωστή η φιλοσοφία του κ. Κοντονή να βάλει τάξη στην ΕΠΟ και να σπάσει το σύστημα διαφθοράς στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να δούμε και αποτελέσματα.

Μας έλεγε τότε ο Βουλευτής Ζακύνθου, να αφαιρέσουμε τις πέργολες και τα φώτα από την πλατεία Σολωμού και δεν ήξερε ότι θα είχε απενταχθεί το έργο αν ακολουθούσαμε τις προτροπές του και θα χρεωνόταν ο Δήμος Ζακύνθου με ένα εκατομμύριο ευρώ. Δεν ξέρουν που βρίσκονται εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι καλύτεροί μου φίλοι είναι Παναθηναϊκοί, είναι γνωστό ότι εγώ είμαι οπαδός του Ολυμπιακού και πάντα πειραζόμαστε μεταξύ μας, μετά από κάθε νίκη ή ήττα μεταξύ των δύο αυτών ομάδων.

Ατελείωτα μου έχουν φανεί τα δύο χρόνια ενασχόλησής μου στο Δήμο Ζακύνθου. Δυσκολεύομαι να κοιτώ στα μάτια συμπολίτες μου και να τους λέω ψέματα. Τα προβλήματα είναι συσσωρευμένα, έχουμε οικονομικά θέματα, σκάνε συνέχεια κατασχέσεις, έχουμε ενάμιση χρόνο να πάρουμε πενταμηνίτες, και το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Δήμου μας είναι μεγάλο.

Είχαμε άλλη αντίληψη για την πραγματικότητα όταν αναλάβαμε τα ηνία του Δήμου Ζακύνθου. Άλλα περιμέναμε και άλλα βρήκαμε μπροστά μας. Προεκλογικά αλλά και όταν παραλάβαμε είχα ζητήσει διαχειριστικό έλεγχο στο δήμο, αλλά δεν ξέρω τι συνέβη και ποιοι παρενέβησαν και δεν έγινε ποτέ αυτός ο έλεγχος.

Υπάρχουν ελάχιστα χρήματα για παρεμβάσεις και έργα στον Δήμο. Έχουν μειωθεί δραματικά τα κονδύλια και ως Αντιδήμαρχος Ζακύνθου δεν μπορώ να υλοποιήσω αυτά που θέλω, συν του ότι δεν έχω και το απαραίτητο προσωπικό.

Δυστυχώς, επικοινωνιακά ως Δήμος είμαστε υπό του μηδενός. Πρέπει να βρούμε τρόπο αντίδρασης επικοινωνιακά, σε αυτά που αδίκως μας καταλογίζουν και σε αυτούς που μας σπιλώνουν.

Ζήτησα από τον Δήμαρχο κ. Κολοκοτσά να με αντικαταστήσει, αλλά δεν πήδηξα από το καράβι. Κάναμε μια συζήτηση για την αντιπροεδρία της ΔΕΥΑΖ και κατάλαβα ότι η επιχείρηση έχει κάποια προβλήματα και δεν μπορώ να πάω εκεί.

Ο Δήμαρχος ασχολείται με όλα, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλα, πρέπει να τοποθετήσει γενικό γραμματέα της αμέσου εμπιστοσύνης του στον Δήμο, ώστε να έχει επιπλέον βοήθεια.

Για το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ για τον Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά, είναι πως πρόκειται για έναν έντιμο άνθρωπο.»


Current track

Title

Artist

Background