Η διαχείριση του Λιμενικού Ταμείου πρέπει να περάσει στο Δήμο – Ρομά έχουν καταλάβει τον χώρο της μαρίνας – Ζητούμενο η αστυνόμευση
Τε 10/04/2024
«Συζητήθηκαν πολλά και σημαντικά θέματα στη χθεσινή συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου. Θα συμφωνήσω εν μέρη με την κριτική που ασκείται από κάποιους συμπολίτες μας περί διορισμού και όχι εκλογής του εκάστοτε Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, αλλά δεν είναι θέμα προσώπου, του κ. Πλέσσα που ήταν παρών στη χθεσινή συνεδρίαση. Το Λιμενικό Ταμείο δεν έχει τους πόρους για να κάνει τις παρεμβάσεις που χρειάζονται.
Συμφωνήσαμε να περάσει από Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα, δηλαδή η διαχείριση του Λιμενικού Ταμείου να πάει στον Δήμο.
Δεν υπάρχει θέμα στατικότητας της στρατιωτικής γέφυρας του Αγίου Χαραλάμπη, αλλά θα έπρεπε να συντηρείται πιο συχνά.
Σύμφωνα με τον νόμο δεν νοείται να υπάρχει πλατεία μέσα σε λιμάνι, κάτι που δεν κατανοώ.
Δεν υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων στο παραλιακό μέτωπο, ούτε παγκάκια. Ξέρω ότι έχουν παραγγελθεί κάδοι και σχεδιάζουμε που θα γίνει η χωροθέτησή τους. Δεν είναι σωστό να υπάρχουν μαζεμένοι όλοι οι κάδοι πίσω από το δημοτικό θέατρο, ή κοντά σε σχολεία.
Αποφασίσαμε να γίνει άμεσα, την επόμενη εβδομάδα, μια συνάντηση με την αστυνομία, το λιμεναρχείο και το λιμενικό ταμείο για να δούμε τι θα γίνει με τους Ρομά που έχουν καταλάβει τον χώρο της μαρίνας, χώρος που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ. Υπάρχει πρόβλημα και αυτό διογκώνεται κάθε καλοκαίρι με το πανηγύρι του Αγίου Διονυσίου, όπου εισρέει στο νησί πολύ μεγάλος αριθμός Ρομά. Ίσως πρέπει να γίνεται ένας έλεγχος στη Κυλλήνη. Υπάρχουν χώροι να φιλοξενηθούν Ρομά, όπως στον Αγγερικό, όπου ήδη φιλοξενούνται κάποιοι, αλλά όπως είπε και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου οι σχέσεις μεταξύ τους δεν είναι καλές.
Σε αυτούς που έρχονται παράνομα, για το παρεμπόριο ή για κλοπές δεν χρειάζεται να τους βρούμε και χώρο για να φιλοξενηθούν. Κακά τα ψέματα, έχουμε παράνομες δραστηριότητες από Ρομά, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρέπει να υπάρχει αστυνόμευση σε καθημερινή βάση.
Όπως μάθαμε από τον Δήμαρχο κ. Στασινόπουλο χθες, μετά από 17 χρόνια υπεγράφη η σύμβαση με τον μελετητή για την μελέτη που εκκρεμούσε σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό δρόμων όπως η Αλεξάνδρου Ρώμα και άλλων με σκοπό την μετατροπή τους σε πεζόδρομο. Μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχει λήξει το θέμα.
Πρέπει να τοποθετηθούν πλαστικές κολώνες σε κάποια στενά δρομάκια της πόλης, ειδικά στις στροφές για να μην παρκάρει ο καθένας όπου θέλει. Ζητήσαμε να γίνει και καθαρισμός του ποταμιού του Αγίου Χαραλάμπη πριν μπει για τα καλά το καλοκαίρι. Πρέπει επίσης να γίνει και απεντόμωση.
Ψηφίσαμε επίσης να παραμείνει στο συγκεκριμένο σημείο που βρίσκεται σήμερα η παιδική χαρά στη πλατεία Αγίου Λουκά.
Πρέπει να βρούμε νέες θέσεις πάρκινγκ. Έχουμε λάβει απόφαση για τον επανέλεγχο όλων των αδειών που έχουν δοθεί για στάθμευση. Δεν προβλέπεται από τον νόμο χώρος στάθμευσης έξω από το κάθε ιατρείο. Αυτή ήταν μια απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου από το 2004. Ούτε επιτρέπεται να υπάρχουν βιδωτές κολώνες έξω από το κάθε ιατρείο και να εμποδίζεται η στάθμευση, ακόμα και όταν έχει κλείσει το ιατρείο.
Ζητήσαμε και τον εξωραϊσμό στη Στήλη των Πεσόντων και όλης της περιοχής από την πλαζ του ΕΟΤ έως το Κρυονέρι.»