Current track

Title

Artist

Background

Κωνσταντίνος Πέττας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος «Δύναμη Ελπίδας» - Γιώργος Τσουρουνάκης, Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Πόλης

Με τον Γιώργο Τσουρουνάκη δίνουμε έναν τίμιο αγώνα για μια καλύτερη Ζάκυνθο – Οριστικές λύσεις για το Χωροταξικό και τα Σχέδια Πόλης

Τε 20/09/2023  • Με αρετή και τόλμη οι ασφαλτοστρώσεις παραμονές των εκλογών.
  • Ο Δήμος είχε τη δυνατότητα να θωρακίσει το νησί με αντιπλημμυρικά έργα, αλλά προτίμησε τις ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους και μπασίες.
  • Η νέα Δημοτική Αρχή θα βρει άδεια ταμεία στον Δήμο.
  • Ο κ. Αρετάκης είχε δεσμευθεί ότι θα τα έβαζε με τα συμφέροντα, αλλά τελικά έγινε ένα με αυτά.

«Ήμουν από τους πρώτους που εντάχθηκαν στον συνδυασμό «Δύναμη Ελπίδας», γιατί μαζί και με άλλους Κοινοτάρχες, είδαμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά που διαθέτει ο Γιώργος Τσουρουνάκης. Έχουμε τη θέληση και τη γνώση για να αλλάξουμε πολλά πράγματα στο τόπο και την πόλη μας, να κάνουμε έργα που θα μείνουν για δεκαετίες.

Χθες συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο και επικεντρώθηκε σε θέματα πολιτικής προστασίας, θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας και έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης σε όλη την Ευρώπη. Ο Δήμος είχε τη δυνατότητα τα προηγούμενα τρία χρόνια να θωρακίσει το νησί με αντιπλημμυρικά έργα και όχι μόνο, αξιοποιώντας Ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά προτίμησε να ρίξει χρήματα σε ασφαλτοστρώσεις δρόμων και σε μπασίες.

Συζητήσαμε για το πρόβλημα με τη σκεπή του κλειστού γυμναστηρίου της Παναγούλας. Μετά τον Ιανό επισκευάστηκε η σκεπή, όμως το έργο δεν έγινε σωστά και με κάθε δυνατή βροχόπτωση το παρκέ γεμίζει νερά. Μιλάμε για ένα νέο παρκέ που αλλάχθηκε πριν από τρία χρόνια και μας στοίχισε 130 χιλιάδες ευρώ. Πρέπει άμεσα να γίνει αντικατάσταση της οροφής του κλειστού γυμναστηρίου. Συζητήσαμε και για την επισκευή του δρόμου της Κούσουλα, που επιτέλους πρέπει να γίνει προσβάσιμη, να ανοίξει.

Η Δημοτική Αρχή όφειλε να κάνει πολλές παρεμβάσεις σε θέματα πολιτικής προστασίας. Τώρα, είκοσι μέρες πριν τις εκλογές κάνει ασφαλτοστρώσεις και αυτό εγείρει πολλά ερωτηματικά για μια Δημοτική Αρχή που επικαλείται την αρετή και την τόλμη. Θα έπρεπε αυτές οι ασφαλτοστρώσεις να γίνονται από Ευρωπαϊκούς πόρους, τους οποίους η Δημοτική δεν εκμεταλλεύτηκε, και όχι από τις εισφορές των δημοτών. Αν αξιοποιούσαμε της Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις θα εξοικονομούσαμε πόρους για να τους αξιοποιούσαμε σε έργα υποδομών. Δυστυχώς χάθηκαν ευκαιρίες.

Τα φεί-βολάν που κυκλοφόρησαν με ονόματα συμπολιτών μας, οι οποίοι φέρονται να έλαβαν ενισχύσεις μετά τις φετινές πλημμύρες, θυμίζουν την πρακτική των κουκουλοφόρων της κατοχής. Είναι ανήθικο και άνανδρο αυτό που έχει γίνει. Όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον Εισαγγελέα, όχι να ρίχνει λάσπη προς όλους.

Προσφέραμε έργο στο Τοπικό Συμβούλιο. Επιδιώξαμε τη λύση των προβλημάτων. Πριν από τρία χρόνια για ένα θέμα που αφορούσε το λιμάνι, καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι το Κοινοβούλιο. Ήμουν πάντα με τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των συμπολιτών μας και φυσικά για να λυθούν τα προβλήματα συνεργαζόμασταν με όλους τους φορείς. Ουδέποτε ήμουν με τον κ. Αρετάκη όπως κάποιοι λένε.

Η νέα Δημοτική Αρχή που θα εκλεγεί τον Οκτώβριο θα βρει άδεια ταμεία στον Δήμο. Ο ίδιος ο κ. Αρετάκης έχει πει ότι θα δαπανήσει όλα τα χρήματα που διαθέτει σε ασφαλτοστρώσεις για δρόμους και μπασίες.

Είχα πιστέψει κάποτε ότι ο κ. Αρετάκης, όπως είχε δεσμευθεί, θα τα έβαζε με τα συμφέροντα, αλλά τελικά έγινε ένα με τα συμφέροντα. Κατηγορούσε διάφορες επαγγελματικές ομάδες, μιλούσε για άναρχη τουριστική ανάπτυξη και τελικά δεν έκανε τίποτα. Εμείς λέμε έως εδώ με την άναρχη τουριστική ανάπτυξη.

Όταν καταρτούσαμε το πρόγραμμά του συνδυασμού μας, ο κ. Τσουρουνάκης άκουσε τα Τοπικά Συμβούλια και αφουγκράστηκε τους ανθρώπους που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα των χωριών και της πόλης, κάτι που δεν έκανε ποτέ ο κ. Αρετάκης. Για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα μας χρειάζονται πολλά. Η νέα Δημοτική Αρχή πρέπει να ανακτήσει η εμπιστοσύνη των εργαζομένων, να γίνουν προσλήψεις, να ενδυναμωθούν οι υπηρεσίες και να πιάσει δουλεία ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου.

Το νερό είναι στις προτεραιότητές μας. Κάποια πράγματα μπορούν να γίνουν σε λίγους μήνες και κάποια άλλα θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια για να γίνουν. Απαιτούνται ώριμες μελέτες και δυστυχώς οι διαδικασίες δεν είναι σύντομες. Εμείς σχεδιάζουμε ήδη να υλοποιήσουμε έργα καθημερινότητας, περιφερειακά πάρκινγκ, πεζοδρόμια, θέλουμε να προφυλάξουμε τους κοινόχρηστους χώρους. Παράλληλα θα δρομολογήσουμε και τα μεγάλα έργα υποδομών, για το νερό, τα απορρίμματα και την αποχέτευση. Το χωροταξικό και τα Σχέδια Πόλης είναι ζητήματα που εκκρεμούν χρόνια και εμείς σκοπεύουμε να δώσουμε οριστικές λύσεις.

Σε ηλικία 27 ετών οι συμπολίτες μου με επέλεξαν ως πρώτο Τοπικό Σύμβουλο και μου έδωσαν την δύναμη να παλέψω για αυτούς. Από μικρή ηλικία έδινα μάχες, ακόμα και ως μαθητής μέσω του 15μελούς, έδωσα μάχες και κερδίσαμε πράγματα. Αγαπώ τον πολιτισμό και την Ζάκυνθο. Όλα αυτά μου δίνουν τη διάθεση, μαζί με τον Γιώργο Τσουρουνάκη και άλλα αξιόλογα στελέχη από όλη την Ζάκυνθο, να δώσουμε από κοινού τη μάχη. Ο Γιώργος Τσουρουνάκης μπορεί να αξιοποιήσει τη διάθεση όλων μας για προσφορά.

Πράγματι είχα δεχτεί κάποιες τιμητικές προτάσεις, να ηγηθώ προσπάθειας για την διεκδίκηση του Δήμου, όμως αποφάσισα να είμαι μαζί με τον κ. Τσουρουνάκη, να δώσουμε μαζί έναν τίμιο αγώνα για μια καλύτερη Ζάκυνθο.»


Current track

Title

Artist

Background