Current track

Title

Artist

Background

Ανδρέας Ξένος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος "Δύναμη Ελπίδας - Γιώργος Τσουρουνάκης"

Η συνεργασία ανθρώπων διαφορετικών ιδεολογικών αντιλήψεων είναι το πλεονέκτημα μας – Νέοι και έμπειροι μαζί

Τε 27/09/2023«Πρέπει να ανανεωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, να απαρτίζεται κατά τα 2/3 από νέους ανθρώπους, με φρέσκες ιδέες, με άποψη, με συγκροτημένη σκέψη, με κέφι για δουλειά. Να απαρτίζεται και από περισσότερες γυναίκες. Πρέπει όμως να συμμετέχουν και κάποιοι που είναι έμπειροι.

Από το 2014 και μετά έχω παρατηρήσει ότι στους συνδυασμούς συμμετείχαν πάνω από 150 νέοι, που στη πορεία οι περισσότεροι έφυγαν, τα παράτησαν. Αυτό είναι προβληματικό και πρέπει να σταματήσει. Στο ψηφοδέλτιο του κ. Τσουρουνάκη υπάρχουν νέοι άνθρωποι, επιστημονικά καταρτισμένοι, όπως και παλιά στελέχη με εμπειρία. Είναι η 8η φορά που προσωπικά μετέχω στις εκλογές, με αυξανόμενη κάθε φορά σταυροδοσία. Πιθανότατα αυτή θα είναι και η τελευταία γιατί συμπληρώνω τρεις δεκαετίες στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για το θέμα των πλημμυροπαθών, η κύρια ευθύνη ανήκει στο κράτος, που έδωσε ένα εκατομμύριο ευρώ και είπε έτσι απλά μοιράστε το, όμως ο τελικός διατάκτης είναι ο Δήμαρχος, αυτός έβαλε την υπογραφή του και είχε την πλήρη ευθύνη να ελέγξει όλη την διαδικασία, αρχίζοντας από την επιτροπή των ελέγχων. Το πολιτικά επιλήψιμο ήταν το φέιγ βολάν που ανώνυμα κυκλοφόρησαν κάποιοι κουκουλοφόροι, που και στο παρελθόν λειτούργησαν με τον ίδιο τρόπο, με την ίδια κατάπτυστη λογική, όπως έκαναν το 2014 για τον Μποζίκη και το 2019 για τον Γάσπαρο. Δεν είναι επιλήψιμο να έχουν λάβει ενισχύσεις κάποιοι υποψήφιοι συνδυασμών.
Όλα δείχνουν ότι η κίνηση αυτή με το ανυπόγραφο φέιγ βολάν προέρχεται από το Δημαρχιακό μέγαρο. Ο Δήμαρχος έχει άγνοια ευθύνης, όχι μόνο για αυτό το ζήτημα, αλλά και για άλλες περιπτώσεις όπως έχω διαπιστώσει.

Σε ότι αφορά την ανάρτηση που ο Δήμαρχος έκανε αναφορά σε κύκλωμα τοκογλυφίας αναμιγνύοντας τον κ. Τσουρουνάκη, έχω να πω ότι αυτό αγγίζει τα όρια της πολιτικής αλητείας. Μιλάμε για μια υπόθεση που έκλεισε με βούλευμα το 2014. Βγάζει ένα δελτίο τύπου ο Δήμαρχος αναφέροντας ότι παρακολουθούσε το πορτρέτο του αείμνηστου Μπούμπη Κεφαλληνού, που δεν ήταν μόνο ένας εξαίρετος ρήτορας, αλλά και ένας εξαίρετος ποιητής και αγωνιστής της δημοκρατίας. Τόλμησε ο κ. Αρετάκης να χρησιμοποιήσει στο κείμενό του τον Μπούμπη Κεφαλληνο για να δώσει έμφαση σε αυτά που έλεγε, αλλά μόνο που είπε ψέματα. Προσπάθησε να μετατρέψει τον κ. Τσουρουνάκη από θύμα σε θύτη, από μάρτυρα κατηγορίας σε κατηγορούμενο. Το βούλευμα της δικαιοσύνης δεν κατηγορεί σε τίποτα τον κ. Τσουρουνάκη. Μετά λόγου γνώσεως λέω ότι ο κ. Αρετάκης είναι επικίνδυνος για την Ζάκυνθο. Έκανε αυτά που είπα για να σπιλώσει τον κ. Τσουρουνάκη και να μετατοπίσει την πολιτική συζήτηση γιατί δεν έχει κανένα έργο να παρουσιάσει.

Με την κατάπτυστη ανακοίνωση που έβγαλε, υπέγραψε το κύκνειο άσμα της πολιτικής του καριέρας. Ούτε κατάλαβε πως ήρθε και έγινε Δήμαρχος, ούτε θα καταλάβει πως θα φύγει.

Τον Μάιο πήρε μια απόφαση εντός της Οικονομικής Επιτροπής για να χρησιμοποιήσει ένα εκατομμύριο ευρώ για ασφαλτοστρώσεις, σε ένα γενικό και αόριστο πλάνο, χωρίς να αναφέρονται τα σημεία που θα γίνονται οι ασφαλτοστρώσεις, χωρίς καμιά τεχνική περιγραφή και με τη διαδικασία των αναθέσεων. Ξεκάθαρα το έκανε έτσι για να αγοράσει ψήφους. Ψευδώς λέει ότι έχει καταθέσει μελέτες για έργα εκατομμυρίων ευρώ. Μόνο τα τεχνικά δελτία και οι αιτήσεις έχουν κατατεθεί, όχι οι μελέτες.

Ο Δήμαρχος φτιάχνει ένα παραμύθι, πείθει τον εαυτό του ότι είναι υπαρκτό, του δίνει ένα αίσιο τέλος και μετά προσπαθεί να πείσει όλους τους άλλους ότι το παραμύθι του είναι η αλήθεια. Αυτό έκανε επί τέσσερα χρόνια. Ουδέποτε έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για κάποιο έργο που δεν το πέρασε το σώμα. Συνεχίζει να υποστηρίζει τα ίδια ψέματα.

Τα προγράμματα αποτυπώνουν τα προβλήματα της κοινωνίας και την λύση τους. Πολιτική είναι η ιεράρχηση της επίλυσης των προβλημάτων. Όλοι έχουμε πρόβλημα με το κυκλοφοριακό της πόλης. Όποιος πάει να το λύσει αποσπασματικά δεν θα τα καταφέρει. Το θέμα είναι να δούμε τι πόλη θέλουμε να έχουμε. Θα ανοίξουμε διάλογο με την κοινωνία για να δούμε ο πολίτης τι πόλη θέλει. Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει πριν τις εκλογές γιατί δεν μπορείς να μιλάς με το «θα». Πρέπει να συνταχθεί η νέα κανονιστική, ενώ θα δούμε τι συμβαίνει με το έργο του Open Mall, το οποίο έχει κακοτεχνίες.

Ο Δήμος για να κάνει μόνος του την αποκομιδή χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό, οργάνωση και μηχανολογικό εξοπλισμό. Μέσα σε έναν μήνα όλα αυτά μπορούν να γίνουν.

Είμαι υποψήφιος στη Δημοτική Ενότητα Αλυκών και αυτή η περιοχή από τότε που έγινε ενιαίος ο Δήμος το 2010 είναι παραμελημένη. Δεν έχει γίνει τίποτα, πλην κάποιων παρεμβάσεων που είχαν γίνει επί εποχής του αείμνηστου Λευτέρη Νιοτόπουλου. Απαιτείται αποχετευτικό δίκτυο, να γίνει ο δρόμος Αλυκές – Πηγαδάκια, να υπάρχει συνεχής υδροδότηση.

Θεσμικά θα συνεργαστούμε με την όποια Περιφερειακή Αρχή προκύψει. Το ποιος θα είναι ο νέος Περιφερειάρχης θα εξαρτηθεί από το ποιοι θα περάσουν στον 2ο γύρο των εκλογών.

Η μαγεία της πολιτικής είναι η σύνθεση διαφορετικών απόψεων, είναι η χημεία και η συνεργασία ανθρώπων διαφορετικών ιδεολογικών αντιλήψεων ή και κομματικών. Αυτό το διαθέτουμε στο ψηφοδέλτιό μας. Ο Δήμαρχος θα αποφασίσει σε ποια θέση θα αξιοποιήσει τον καθένα μας.»


Current track

Title

Artist

Background