Current track

Title

Artist

Background

Διονύσιος Ακτύπης
Βουλευτής Ζακύνθου

Η Ζάκυνθος, με τη διαχείριση που έκανε ο κ. Αρετάκης στο Δήμο, πήγε πίσω μια τετραετία – Πήρε 17εκ. € από το κράτος και δεν τα αξιοποίησε

Δε 10/10/2022  • Μη νομίζει ο Δήμαρχος ότι με το να ρίχνει άσφαλτο σε κάποιους δρόμους, κάνει και κάτι το σημαντικό. Δεν έχει κάνει τίποτα για να βελτιώσει τις υποδομές του νησιού.

«Μαζί με υπάλληλο μηχανικό της ΚΤΥΠ Α.Ε επισκεφθήκαμε τα σχολικά συγκροτήματα του νησιού και εκείνο που διαπιστώσαμε ήταν το κοινό πρόβλημα της ελλιπούς συντήρησής τους.

Είναι απαράδεκτο στο Γυμνάσιο Λιθακιάς να υπάρχουν μόνο τέσσερις τουαλέτες για διακόσια παιδιά και να μην υπάρχει ένα στέγαστρο ώστε αυτά τα παιδιά να μην βρέχονται όταν περιμένουν με βροχή έξω από τις τουαλέτες. Είναι απαράδεκτο σε σχολεία να μην υπάρχουν γυμναστήρια, σε άλλα να μπάζουν νερό οι στέγες, να υπάρχουν προαύλια με λιμνάζοντα νερά κάθε φορά που βρέχει, να υπάρχει σχολείο σε εθνική οδό χωρίς περίφραξη. Είναι απαράδεκτο στο Γυμνάσιο-Λύκειο Βολιμών, να έχουν απενεργοποιήσει το ρελέ διαφυγής γιατί πέφτουν συνεχώς οι ασφάλειες, με όποιον κίνδυνο συνεπάγεται για τα παιδιά. Το μόνο σχολείο τελικά στο οποίο φαίνεται πως όλα είναι άψογα, είναι το Αρετάκειο. Όλα τα άλλα, μάλλον προορίζονται για παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Καταγράψαμε όλα τα προβλήματα και για όλα θα μεριμνήσουμε.

Η αλήθεια είναι, ότι ποτέ δεν έχουμε πάρει, διαχρονικά, τα χρήματα που απαιτούνται για ριζικές και μεγάλες παρεμβάσεις στα σχολεία μας, όμως έστω και έτσι, τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια πήραμε 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Χρειάζεται μέθοδος και διεκδίκηση από πλευράς Δήμου ο οποίος αν πράγματι διέθετε για την συντήρηση των σχολείων, έστω τα λίγα χρήματα που κάθε χρόνο λαμβάνει για αυτό το λόγο από το κράτος, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα σήμερα.

Η Ζάκυνθος φέτος το καλοκαίρι βρέθηκε δύο φορές με τα σκουπίδια παντού στους δρόμους με ότι αυτό σημαίνει για εμάς και τους επισκέπτες μας. Το πρόβλημα αφορά προσωπικά τον Δήμαρχο, αυτός πρέπει να το λύσει και όχι να σταυρώνει τα χέρια του. Είχε ειδοποιηθεί από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δεν μερίμνησε για να προλάβει την κατάσταση.

Ο κ. Αρετάκης μάλλον δεν έχει διαβάσει τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και το λέω επειδή με αναφέρει στην τελευταία του ανάρτηση. Αποκλειστικά αρμόδιος για τον έλεγχο των εταιρειών του Δήμου, οι οποίες διαθέτουν και διοικητικό συμβούλιο, είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος. Στο Δημοτικό Συμβούλιο έρχονται μόνο οι ισολογισμοί αυτών των εταιρειών. Όχι μόνο, ουδέποτε εγώ ως πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και στη συνέχεια ως Δήμαρχος, κλήθηκα να απολογηθώ για τις αναφερόμενες παλιές επιχειρήσεις του Δήμου, αλλά αντίθετα επί των ημερών μου οι εταιρείες αυτές έκλεισαν. Επίσης ουδέποτε εγώ ως Δήμαρχος, δημιούργησα τα προβλήματα που ο ίδιος ο κ.Αρετάκης έχει δημιουργήσει σήμερα.

Ο κ. Αρετάκης έχει πάρει 17 εκατομμύρια ευρώ σε επιχορηγήσεις και δεν τα έχει αξιοποιήσει. Μην νομίζει ότι με το να ρίχνει άσφαλτο σε κάποιους δρόμους, κάνει και κάτι το σημαντικό. Δεν έχει κάνει τίποτα για να βελτιώσει τις υποδομές του νησιού, δεν έχει λύσει κανένα σοβαρό πρόβλημα για τα σκουπίδια, για το νερό, το αποχετευτικό και τον βιολογικό.

Η Ζάκυνθος, με τη διαχείριση που έκανε ο κ. Αρετάκης στον Δήμο, πήγε πίσω μια τετραετία. Ο κ. Αρετάκης καταναλώνει πολύ χρόνο για να γράφει και να σκέφτεται τις ανακοινώσεις του. Τον καλώ να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα του νησιού και να σταματήσει αυτή την καραμέλα για τι έγινε στο παρελθόν. Αυτή η καραμέλα έλιωσε προ πολλού.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background