Ιάσων Φωτήλας (Βουλευτής Αχαΐας, ΝΔ)
Τρ 14/11/2017

«Ο κ. Τσίπρας είχε το θράσος να μιλήσει για κοινωνικό μέρισμα και αναδιανομή εισοδήματος, όταν αυτό προέρχεται από ένα υπερ πλεόνασμα 14,5 δις ευρώ, από ανελέητη φορολόγηση και διάλυση της μεσαίας τάξης. Είπε ψέματα ο Πρωθυπουργός για το ύψος του μερίσματος, δεν είναι 1,4 δις ευρώ αλλά μόλις 700 εκατομμύρια.
Η ΝΔ λέει ναι στο κοινωνικό μέρισμα, αλλά με στοχευόμενες κινήσεις, σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Εμείς προτείναμε να δοθεί στους μακροχρόνια ανέργους, στη μείωση του ΕΝΦΙΑ και σε πληρωμές του κράτους προς ιδιώτες.
Σε κάθε περίπτωση, με τα κοινωνικά μερίσματα δεν πρόκειται να έρθει η ανάπτυξη, αντί να έρχονται επενδύσεις φεύγουν. Με τη ΝΔ κυβέρνηση θα έρθουν επενδύσεις γιατί πιστεύουμε σε αυτές. Πως θα έρθει η ανάπτυξη και οι επενδύσεις; Με αυτούς που αλυσοδένονταν στα κάγκελα όταν ήταν αντιπολίτευση όντας κατά των επενδύσεων;
Υπάρχει μια τεράστια οσμή σκανδάλου για τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμένο, σε ότι αφορά την πώληση οπλισμού στη Σαουδική Αραβία. Με ποιον μεσάζοντα μιλούσαν και ποιον τελικά αυτός εκπροσωπούσε;
Ήταν προδιαγεγραμμένη η μη πρόκριση του Σταύρου Θεοδωράκη στον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Κεντροαριστερά, αφού ουσιαστικά δεν υπήρχε ΠΟΤΑΜΙ. Όταν ξεκίνησε το ΠΟΤΑΜΙ, είχε αξιόλογα στελέχη αλλά τελικά αποδομήθηκε με προσωπική ευθύνη του Σταύρου Θεοδωράκη και των συνεργατών του.
Η ΝΔ είναι ικανοποιημένη από την προσέλευση του κόσμου στις εκλογές της Κεντροαριστεράς, ήταν μια νίκη της Δημοκρατίας.
Η ΝΔ θα επιδιώξει την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση στο πολιτικό σκηνικό και παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις διεργασίες. Συγχαρητήρια σε Φώφη Γεννηματά και Νίκο Ανδρουλάκη, τους εύχομαι καλή επιτυχία για την δεύτερη Κυριακή.»
Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: