Current track

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Current show

Current show

Background

Γιώργος Αρμένης
Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δημοτικού Συμβουλίου

Αν δεν παραιτηθεί ο κ. Αρετάκης, τελικά οι Ζακυνθινοί θα πιούν μέχρι τέλους το πικρό ποτήρι

Πε 30/07/2020

<

«Ο Ζακυνθινός πολίτης με την χθεσινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, μέσα από σκιές και καραγκιοζιλίκια, θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένος διότι τελικά φτάσαμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα για το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης στον Λίβα. Αν είχαμε δημοπρατήσει και την λειτουργία του εργοστασίου στον Λίβα, θα είχαμε πετύχει μεγαλύτερη έκπτωση.

Ο κ. Αρετάκης έλεγε ότι θα άλλαζε την μελέτη του έργου, ότι ήταν στημένο το παιχνίδι, ακόμα και ότι ο Δήμος θα λειτουργούσε το εργοστάσιο. Τελικά αποδείχτηκε ότι ο Δήμος όχι μόνο το εργοστάσιο δεν μπορεί να λειτουργήσει, αλλά ούτε και την αποκομιδή δεν μπορεί να κάνει. Ο κ. Αρετάκης συνέχεια μιλά για όλους τους άλλους, καταγγέλλοντας όλους τους άλλους.

Του έχω πει επανειλημμένα ότι λέει ψέματα και μάλιστα πολλές φορές λέει μισές αλήθειες, κάτι που είναι χειρότερο από το ψέμα. Έλεγε ότι είχε πάει στην Αθήνα και είχε κερδίσει την παράταση του έργου στον Λίβα για να μην απενταχθεί. Μέγα ψέμα.

Αγαπητοί πατριώτες Ζακυνθινοί, σας ενημερώνω ότι τελικά καταργήθηκε ο ΦΟΔΣΑ, όπως το ήθελε ο Δήμαρχος και όπως το ήθελαν και άλλοι συνδυασμοί. Η διαχείριση των απορριμμάτων όμως είναι εδώ, όπως και η αποκομιδή.

Ο κ. Αρετάκης θεωρεί ότι είναι ακόμα σε προεκλογική περίοδο. Είναι ήδη έναν χρόνο Δήμαρχος, ήξερε τα προβλήματα του Δήμου και αποδείχτηκε ότι πρόγραμμα δεν είχε, αφού δεν έκανε τίποτα. Εδώ έχει στείλει απορριμματοφόρα και μηχανήματα εκτός Ζακύνθου, για τα οποία υπάρχει ο κίνδυνος να μην μας επιστραφούν ποτέ. Πως τα πληρώνει; όχι με παγία πάντως, αλλά με άλλον τρόπο, με την μορφή του κατεπείγοντος, κάτι που είναι παράνομο. Σήμερα έμαθα ότι ένα όχημα της ανακύκλωσης θα μετατραπεί σε απορριμματοφόρο για τα σύμμικτα. Πάει περίπατο και η χρηματοδότηση από το πράσινο ταμείο. Νομίζω τελικά, ότι αν δεν παραιτηθεί ο κ. Αρετάκης, τελικά οι Ζακυνθινοί θα πιούν μέχρι τέλους το πικρό ποτήρι.

Ο Δήμαρχος κατάφερε μέσα σε έναν χρόνο να διαλύσει τον Δήμο. Έχουμε αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που ο κ. Αρετάκης δεν υλοποιεί. Η παρουσία του όχι μόνο δεν έλυσε προβλήματα, αλλά δημιούργησε και πρόσθετα. Όλες οι πράξεις του δικού του παρελθόντος, αλλά και οι πράξεις του από εδώ και πέρα, θα τύχουν από εμάς σκληρής αντιμετώπισης και κριτικής. Του ζητάμε να παραιτηθεί με έναν έντιμο τρόπο. Απειλεί όσους θεωρεί ότι τον πολεμούν. Μετέτρεψε σε τσίρκο το Δημοτικό Συμβούλιο, φέρνοντας διάφορους εργολάβους.

Δεν υπάρχει κανένα σκοτεινό μέτωπο εναντίον του. Εμείς να θυμίσω, για την τοποθέτηση του κ. Σπίνου ως προέδρου της ΚΕΔΗΖ είχαμε προσφύγει στην Αποκεντρωμένη και δικαιωθήκαμε. Ο κ. Σπίνος, παρότι ως άνθρωπος είναι ιδιαίτερα συμπαθής, προσπαθεί μέσω της θέσης του στα κοινά, να εξυπηρετήσει την πελατεία του ως γιατρός. Έστελνε επαγγελματικά του email σε διάφορους επιχειρηματίες, υπογράφοντας ως Αντιδήμαρχος Υγείας.

Στη Λευκάδα, μέσω των κοινωνικών δομών του εκεί Δήμου, ωφελούμενοι είναι 1.800 άνθρωποι, ενώ σήμερα στην Ζάκυνθο έχουμε μόλις 30 ωφελούμενους. Εμείς όταν είμασταν Δημοτική Αρχή, δεν είχαμε καταργήσει καμιά κοινωνική δομή, είχαμε 180 ωφελούμενους και δεν κλείσαμε Παιδικούς Σταθμούς όπως επιχειρείται σήμερα, το αντίθετο, δημιουργήσαμε. Πάνε να κλείσουν οριστικά τον Παιδικό Σταθμό Αργασίου, πάνε να τα διαλύσουν όλα.

Πολιτικά, μπορεί ο καθένας να βάλει κατά του Δημάρχου, διοικητικά όμως δεν του βάζει κανείς εμπόδια. Ο ίδιος καταγγέλλει τους πάντες και συκοφαντεί όποιον θέλει. Με αυτή του την πρακτική εξαγριώνει τους Ζακυνθινούς, ακόμα και αυτούς που τον ψήφισαν. Είναι δυνατόν να λέει ότι σήμερα η Ζάκυνθος είναι πιο καθαρή από ποτέ; Η αντικειμενικότητα δεν έχει πολλούς τρόπους στο να την εξετάσεις. Προφανώς έχει πρόβλημα ο Δήμαρχος στο πως αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

(Visited 374 times, 31 visits today)