Current track

Title

Artist

Current show

Good Night Music

00:00 02:00

Current show

Good Night Music

00:00 02:00

Background

Διονύσης Γάσπαρος (Υποψήφιος Δήμαρχος Ζακύνθου)

Τρ 12/03/2019

<

«Ο συνδυασμός μας «Ενωτική Ζακυνθινή Κίνηση» απαρτίζεται κυρίως από νέους ανθρώπους, συμμετέχουν σε ποσοστό 65% νέα πρόσωπα που μαζί με τους έμπειρους θα συνεργαστούν για να προσφέρουν στον τόπο.

Το σημαντικό για μένα είναι ότι η νεολαία με εμπιστεύεται και η κοινωνία με έχει αγκαλιάσει.

Εμείς ως έμπειροι στην πολιτική, έχουμε χρέος να βοηθήσουμε τη νέα γενιά. Κανένας δεν γεννιέται με το να τα ξέρει όλα. Υπάρχουν νέα παιδιά που θέλουν να βοηθήσουν, να μπουν στον πολιτικό στίβο, που έχουν την δίψα να συνεισφέρουν και με τιμά το γεγονός ότι με εμπιστεύονται και θέλουν να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιό μου. Έχω άλλα σαράντα άτομα που επιθυμούν να είναι στο ψηφοδέλτιο, με δέκα διαθέσιμες θέσεις.

Μαζί με τους συνεργάτες μου, φτιάξαμε μια λίστα με τα έργα που έχω κάνει ως Νομάρχης Ζακύνθου, τα οποία ουδέποτε διαφήμισα στο παρελθόν, γιατί δεν είμαι άνθρωπος που αυτοπροβάλλεται. Καταρτίσαμε όμως τη λίστα για να μην λένε κάποιοι ότι ως νομάρχης δεν έχω κάνει έργα.

Προσωπικά είχα μεγαλύτερους τίτλους στο παρελθόν, από αυτόν του Δημάρχου, διετέλεσα Νομάρχης και Βουλευτής. Αποφάσισα τώρα να κατέλθω στις Δημοτικές εκλογές, γιατί ως άνθρωπος δεν μπορώ να κάθομαι απαθής στον καναπέ μου, όταν βλέπω τον τόπο μου να γκρεμίζεται.

Όλα τα ψηφοδέλτια είναι αξιόλογα, σε όλα συμμετέχουν αξιόλογοι άνθρωποι και πιστεύω πως όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να πάμε τον Δήμο μπροστά. Εκ χαρακτήρος, ουδέποτε υπήρξα συγκρουσιακός, ουδέποτε επεδίωξα να έρθω σε κόντρα με κάποιον. Ποιον να βρίσω εγώ; τον φίλο μου Γιάννη Αγαλιανό, ή τον επίσης φίλο μου Γιώργο Αρμένη; Σε τι θα εξυπηρετήσει εμένα, ή και τον καθένα, να πάμε σε χτυπήματα κάτω από τη μέση;

Τα τελευταία χρόνια δεν διοικήθηκε σωστά η Ζάκυνθος, κάποιοι ενδιαφέρονταν μόνο για την καρέκλα, και κάποιοι άλλοι ήταν απόντες. Ο λαός θα δείξει ποιος θα είναι ο μπροστάρης, ποιος θα βγει Δήμαρχος και ποιοι εκ των υστέρων θα συγκροτήσουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο πρέπει να υπάρξει συνεργασία.

Στο πρόγραμμά μας λέμε πράγματα που γίνονται, που είναι εφικτά. Προτεραιότητά μας είναι τα ζητήματα της καθημερινότητας, καθαρή πόλη, πόσιμο νερό, ιστορικό κέντρο, χρώμα στην πόλη, τάξη στα μαγαζιά.
Φυσικά θα ασχοληθούμε και με την επίλυση των χρόνιων και σοβαρών προβλημάτων, όπως είναι η επέκταση του λιμανιού, η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων, τα απορρίμματα, αλλά και το Ναυάγιο, για το οποίο θα πρέπει να καθίσουμε σε ένα τραπέζι με την Εκκλησία για να βρούμε λύση. Καταντήσαμε να έχουμε βομβαρδισμένους δρόμους, λες και είμαστε το Κόσσοβο, έχουμε δρόμους που δεν έχουν φτιαχτεί εδώ και μια δεκαετία.

Να δούμε και τα ζητήματα του τουρισμού, να δούμε πως θα ενισχύσουμε αυτό το προϊόν, πως θα το προβάλλουμε διεθνώς, με τη συμβολή όλων, όχι μόνο του Δήμου. Είχαν ξεφύγει τα πράγματα τα τελευταία χρόνια σε ότι αφορά τον τουρισμό, κάποιοι ζούσαν από αυτόν και κάποιοι άλλοι κοιτούσαν από μακριά. Πρέπει όλοι να κερδίζουν από τον τουρισμό, όχι μόνο κάποιοι ξενοδόχοι.

Πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα μας ως Ζάκυνθος για τους επισκέπτες μας. Μπορούμε να έχουμε υπόγειους κάδους, όπως συμβαίνει και στο εξωτερικό, με ένα κόστος 100 χιλιάδων ευρώ, κάτι εφικτό για τα οικονομικά του Δήμου. Αν ο Δήμος Ζακύνθου κάνει μια σωστή εισπρακτική πολιτική, θα έχει και τα ανάλογα έσοδα. Τα σκουπίδια δυσφήμισαν το νησί και τώρα έχουμε μείωση των κρατήσεων κατά 30%. Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο και πρέπει να απασχολήσει άπαντες αυτό.
Οι εκλογές που θα γίνουν είναι πολύ σημαντικές και δύσκολες.

Δεν ξέρω γιατί αποχώρησε από τις εκλογές ο κ. Γιαννάτος. Πρόκειται για μια απώλεια, γιατί είναι ένας έμπειρος πολιτικός. Να ξέρετε πάντως, ότι μέχρι τις εκλογές μπορεί και άλλοι να αποχωρήσουν.

Ο νέος εκλογικός νόμος ενισχύει τις συνεργασίες μεταξύ των συνδυασμών. Η απλή αναλογική μας λέει να καθίσουν οι τέσσερις πρώτοι σε ένα τραπέζι και να τα βρουν, για να δημιουργηθεί μια δυνατή Δημοτική Αρχή. Αυτό θα κάνω και εγώ αν εκλεγώ Δήμαρχος, αυτό θα επιδιώξω, και θα ξεκινήσω από τους πρώτους σε ψήφους συνδυασμούς γιατί υπάρχουν κάποιοι που στόχο έχουν να συμπληρώσουν ένα ψηφοδέλτιο 33 ατόμων με  σκοπό την προσωπική τους εκλογή στο δημοτικό συμβούλιο. Θα λάβω όμως σοβαρά υπόψιν και το τι θέλει η κοινωνία, το πως ψήφισε ο λαός. Εμείς πάντως πιστεύουμε ότι θα είμαστε πρώτοι στις εκλογές.

Το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο που έχω τελειώσει είναι η πολιτική. Βλέπεις πως μπορεί κάποιος να σε προδώσει, να σε πουλήσει τόσο εύκολα. Είναι ένα σχολείο η πολιτική, που μου έχει διδάξει ότι τίποτα δεν πρέπει να με εκπλήσσει, ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Έχω την εμπειρία να σκανάρω κάποιον και να ξέρω ποιον θα ψηφίσει, ή σε ποιο ψηφοδέλτιο θα πάει. Την τελευταία φορά που έθεσα υποψηφιότητα το ήξερα ότι δεν θα εκλεγόμουν Βουλευτής, αλλά δεν πίστευα ότι θα γινόταν ένα τόσο μεγάλο πούλημα.

Ο κ. Κολοκοτσάς έκανε μια τίμια προσπάθεια, έδωσε έναν αγώνα, με τα λάθη του. Έκανε κάποια πράγματα, θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα, αλλά του πριόνισαν και κάποιοι την καρέκλα, έφυγαν από κοντά του στενοί συνεργάτες του, τον εγκατέλειψαν και πήγαν σε άλλα ψηφοδέλτια, πριν καν αυτός ανακοινώσει αν θα είναι υποψήφιος ή όχι. Δεν θα κατέβαινα στις εκλογές αν ήξερα ότι θα ήταν και πάλι υποψήφιος ο κ. Κολοκοτσάς.

Είχα διαβάσει μια συνέντευξη του κ. Τσίπηρα που έλεγε ότι δεν θα κατέβαινε στις εκλογές ούτε με τον κ. Κολοκοτσά, ούτε μαζί μου, λες και του ζήτησα κάτι τέτοιο. Τότε κατάλαβα, ότι μαζί με κάποιους άλλους, θα πήγαινε στον κ. Αγαλιανό. Πάντως δεν είναι σωστό, να παραμένεις Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ταυτόχρονα εγκαταλείπεις τον Δήμαρχό σου, και πηγαίνεις σε άλλο ψηφοδέλτιο.   

Αυτές οι εκλογές, είναι οι πιο σημαντικές στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Ζάκυνθο. Είκοσι ημέρες πριν τις κάλπες, θα ξέρω και το αποτέλεσμα των εκλογών.»       

Οι πρώτοι 41 υποψήφιοι του συνδυασμού μας είναι:

 1. Αγγιού Αναστασία, Ιδ. Υπάλληλος
  2. Αντίοχος Αναστάσιος, Καθηγητής Αγγλικών – Επιχειρηματίας, πρώην πολιτευτής
  3. Βαμβακάς Σταμάτιος, Επιχειρηματίας
  4. Βλαχιώτη Ευσταθία, Υπάλληλος
  5. Βυθούλκας Αντώνιος, Ξενοδόχος
  6. Γεωργιλά-Θεοδόση Ανδριάννα, Νοσηλεύτρια
  7. Δαμουλάκη Έφη, Ιατρός Δερματολόγος
  8. Δρόσος Παναγιώτης, Επιχειρηματίας – Ποδοσφαιριστής
  9. Ζαφειρόπουλος Πέτρος, Επιχειρηματίας – πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Τραγακίου
  10. Κάνδηλας Δημήτριος, Επιχειρηματίας – πρ. Νομαρχιακός Σύμβουλος – Ιεροψάλτης – Πρόεδρος του Ονείρου Του Παιδιού
  11. Κανδηλιώτη Νίκη, Επιχειρηματίας
  12. Καρακάς Σωτήριος, πρ. Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου – πρ. Αντινομάρχης
  13. Κεφαλληνός Βαλάντης, Διπλωματούχος Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, μέλος Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, τ. Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ζακύνθου
  14. Κλάδης-Χάντζος Δημήτριος-Αυγέρης, Ιδ. Υπάλληλος
  15. Κόκκορης Κων/νος, Δημοτικός Σύμβουλος – Πρόεδρος ΔΕΥΑΖ
  16. Κόκλας Διονύσιος (Πετιλλόν), Επιχειρηματίας
  17. Κοντονή Χρυσούλα (Σίσσυ), Ιδ. Υπάλληλος
  18. Κοτσέλη Εσθέρ-Έλενα, πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων
  19. Λαζένη Ελευθερία, Οικιακά
  20. Λιβέρης Ιωάννης, Επιχειρηματίας-Πρόεδρος Τομέα Τουρισμού Επιμελητηρίου Ζακύνθου
  21. Λογοθέτης Δημήτριος, Συνταξιούχος Αστυνομικός – πρ. Δημοτικός Σύμβουλος
  22. Λογοθέτης Δημήτριος, πτυχιούχος Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ – Επιχειρηματίας
  23. Λούγαρη Μαρία, Επιχειρηματίας – Ξενοδόχος
  24. Μαρκεσίνης Παναγιώτης, Μουσικός-Ιεροψάλτης
  25. Μουζάκη Μαρία, Δημοτική Σύμβουλος-Αντιδήμαρχος
  26. Μπράβος Πέτρος, Επιχειρηματίας
  27. Μποτώνη Χριστίνα, Οικιακά
  28. Νικολουδάκης Αντώνιος, Ξενοδόχος
  29. Ντόζη Πασκάλ, Οικιακά
  30. Πάγκαλη Μαρία, Φυσιοθεραπεύτρια
  31. Παλλαδινός Διονύσιος, πρ. Αντινομάρχης – πρ. Γενικός Γραμματέας Δήμου Ζακύνθου
  32. Παπαδάτος-Μαστραντώνης Σπύρος, Συντ. Ολυμπιακής – Πρόεδρος Μαχαιράδου
  33. Πασχάλη Σάντυ, Γραφίστρια-Ιδιωτική Υπάλληλος
  34. Πέττα Ελένη, Επιχειρηματίας
  35. Πέττας Νικόλαος, Αντιδήμαρχος
  36. Πομόνη-Αρβανιτάκη Γεωργία, Δημόσιος Υπάλληλος
  37. Πυριόχος Δημήτρης, Αγρότης-Ιεροψάλτης
  38. Ραυτόπουλος Παναγιώτης, πτυχιούχος ΑΣΟΕΕ – πρ. Πρόεδρος ΔΑΠ ΑΣΟΕΕ
  39. Σούλης Παναγιώτης-Τότης, πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Κοιλιωμένου
  40. Τράνακας Γεώργιος, Επιχειρηματίας
  41. Χιώνης Χρήστος, Επιχειρηματίας