Current track

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Current show

Current show

Background

Γιώργος Αρμένης
Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δημοτικού Συμβουλίου

Έχει διαμορφωθεί στον Δήμο μια κατάσταση πλήρους απραξίας

Τε 3/06/2020

<

«Έχει διαμορφωθεί στον Δήμο μια κατάσταση πλήρους απραξίας. Σε αυτή την δύσκολη εποχή, κυρίως οικονομικά λόγω κορωνοιού, θα έπρεπε όλοι να έχουμε λάβει τα μέτρα μας, όπως βέβαια και ο Δήμος. Φανταστείτε τι θα γινόταν σήμερα στην Ζάκυνθο αν είχαμε τουρίστες. Θα είχαμε μια τραγική εικόνα με ευθύνη του Δήμου. Δυστυχώς κάθε πέρυσι και καλύτερα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με μια μεγάλη πλειοψηφία πήρε μια απόφαση για το Ναυάγιο, την οποία πρέπει τώρα ο Δήμαρχος να εφαρμόσει λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα. Το Ναυάγιο αποτελεί ένα τεράστιο όπλο προβολής για το νησί και αντί να το αξιοποιούμε, το απομυζούμε.

Γιατί να βλέπουμε παντού αντιπάλους; Γιατί η Εκκλησία να προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα, όπως ισχυρίζεται ο Δήμαρχος σε περίπτωση που ο Δήμος προχωρήσει στην λήψη μέτρων για την ασφάλεια των επισκεπτών; Το όλο διαχειριστικό σχέδιο αφορά την ευρύτερη περιοχή του Ναυαγίου, όχι μόνο το πλάτωμα. Ο χώρος αυτός διέπετε από τη νομοθεσία Natura, ενώ είναι δασική-αναδασωτέα έκταση. Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, στην χρήσιμη τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, περιέγραψε τα μέτρα ασφαλείας για το Ναυάγιο και αυτά τα μέτρα δεν έχουν σχέση με το ιδιοκτησιακό στην περιοχή. Η Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με τον Δήμο, μπορεί άμεσα να ανοίξει το Ναυάγιο, με ασφάλεια για τους επισκέπτες. Πρέπει επίσης να δούμε τι θα γίνει και στην παραλία του Ναυαγίου. Ο Δήμος μπορεί να έχει έσοδα και από εκεί.

Δεν κάνει σωστή προσέγγιση ο Δήμαρχος στο πρόβλημα του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού. Στήνει ένα επιχείρημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ αφήνει να υλοποιηθεί το έργο χωρίς να κάνει καμία παρέμβαση. Ουσιαστικά το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης έχει παραδοθεί και δεν αφορά την αντικατάσταση των καλωδίων του δικτύου ηλεκτροδότησης, αλλά την αναβάθμιση των φωτιστικών. Η επιτροπή παραλαβής παρέλαβε το έργο και στην έκθεσή της αναφέρει ότι δεν έχουν τοποθετηθεί τρεις χιλιάδες φωτιστικά για πολλούς και διαφορετικούς λόγους που ο Δήμος μας πρέπει να εξετάσει με σκοπό να καλύψει τις κοινωνικές ανάγκες.
Αν είναι να κάνουμε οικονομία με τον τρόπο που την εννοεί ο Δήμαρχος, τότε να κλείσουμε όλα τα φώτα για μην τον τυφλώνουν κιόλας όταν κατεβαίνει από τις Βολίμες.
Μας ζήτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο να τον εξουσιοδοτήσουμε να διαπραγματευτεί την σύμβαση με την εταιρεία, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο, αφού ως Δήμαρχος έχει το δικαίωμα έτσι κι αλλιώς να το κάνει από μόνος του και όταν σχηματίσει κάποια πρόταση μπορεί να την φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο για να την εγκρίνουμε ή όχι.

Εξακολουθούμε και έχουμε πρόβλημα με τα σκουπίδια, ακόμα και σήμερα που έχει μειωθεί η παραγωγή απορριμμάτων και δεν ξεπερνά τους σαράντα τόνους την ημέρα. Φανταστείτε τι θα γίνει, όταν θα φτάσουμε τους διακόσιους με διακόσιους πενήντα τόνους την ημέρα.

Συμφωνώ ότι υπήρχαν προβλήματα στην Ζάκυνθο από το παρελθόν, τα οποία και παρέλαβε ο κ. Αρετάκης, αλλά δεν έκανε τίποτα για να βελτιώσει την κατάσταση.

Ο Δήμος δεν είναι μόνο κουμπαράς, πρέπει και να έχει αλλά και να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο. Είναι δυνατόν να δίνονται σήμερα από το κοινωνικό εστιατόριο του Δήμου μόνο 35 μερίδες φαγητού; Δηλαδή τόσο πλούσιοι είμαστε στην Ζάκυνθο;

Ο Δήμαρχος πρότεινε τον διπλασιασμό των δημοτικών τελών στις παραλίες κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής. Αυτό και μόνο δείχνει ότι είναι εκτός πραγματικότητας. Υπάρχουν επιχειρήσεις που ήταν κλειστές λόγω κορωνοϊού, που δεν πρόκειται να ανοίξουν και που ο Δήμος τους ζητά να πληρώσουν τέλη.
Ζητά ο Δήμαρχος να πληρώνουν λογαριασμό νερού, άνθρωποι που δεν έχουν ούτε που να κοιμηθούν.

Αυτή η καταγγελτική γραμμή του Δημάρχου κατά υπαλλήλων και στελεχών του Δήμου, το μόνο που καταφέρνει είναι να ξεχαρβαλώνει την διοικητική δομή του Δήμου.

Το θέμα δεν είναι η όποια παραίτηση ενός Αντιδημάρχου, όπως του κ. Κουτσογιάννη. Αυτό με αφήνει παγερά αδιάφορο. Το θέμα είναι να ενεργοποιηθεί και πάλι ο Δήμος, να παραχθεί έργο.

Το να προσεγγίζει ο Δήμαρχος ανθρώπους της αντιπολίτευσης, μεμονωμένα πρόσωπα και να κουβεντιάζει μαζί τους, θεωρώ ότι είναι μια κίνηση υφαρπαγής. Θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε Δήμαρχος, να είχε προσεγγίσει όλες τις Δημοτικές παρατάξεις, για να συζητήσει μαζί τους τα σοβαρά προβλήματα του νησιού και να δει που μπορεί να υπάρξουν συγκλήσεις. Δεν το έκανε και τώρα δεν μπορεί να το κάνει.

Δεν έχουμε πόλεμο με κανέναν αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας του συνδυασμού μας με τον Δήμαρχο. Εμείς ανταλλάγματα με καρέκλες δεν δεχόμαστε. Συνεργασία δεν μπορεί να γίνει αν δεν αλλάξουν ριζικά τα πράγματα και ριζικά δεν αλλάζουν με τον κ. Αρετάκη.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

(Visited 65 times, 1 visits today)