Current track

Title

Artist

Current show

Stigma Radio Mix

20:00 22:00

Current show

Stigma Radio Mix

20:00 22:00

Background

Γιώργος Κωνσταντίνου (Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση», Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου)

Πα 12/04/2019

<

«Κάναμε μια πολύ καλή δουλειά στο Δημοτικό Συμβούλιο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με προτάσεις, παρεμβάσεις και συνέπεια. Η αλλαγή σκυτάλης στον Δήμο από εμένα σε ένα νέο και ανερχόμενο παιδί, καταδεικνύει ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες.  Τώρα προσπαθούμε να συσπειρώσουμε ευρύτερες δυνάμεις, όχι μόνο στενά κομματικά, τόσο στον Δήμο με επικεφαλής τον Φώτη Κόκλα, όσο και στην Περιφέρεια, με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού.

Δεν μας τρομάζει η εξουσία και φιλοδοξούμε να αναλάβουμε ως νέα Περιφερειακή Αρχή, για να βοηθήσουμε και τον Δήμο.

Θέλουμε το Ιόνιο να γίνει η κοιτίδα της αλληλεγγύης και του πολιτισμού, να γίνει πράξη και το brand name που έχουμε ως Ζάκυνθος, με το ρεμπελιό των ποπολάρων.
Εμείς είμαστε μια λαϊκή συσπείρωση, που σημαίνει ότι δεν συμβαδίζουν απαραίτητα μαζί μας μόνο οι κομμουνιστές, αλλά άνθρωποι που προβληματίζονται και θέλουν λύσεις. Φυσικά και είμαστε ΚΚΕ, όπως και εγώ είμαι ΚΚΕ, αλλά μπορεί να εκλεγούν μαζί μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και άνθρωποι που δεν ανήκουν στο ΚΚΕ. Σε κανένα άλλο κόμμα δεν γίνεται τόσο εκτενής συζήτηση, όπως στο ΚΚΕ. Η συζήτηση στο κόμμα κρίνεται και στην κοινωνία, όπου έχουμε μια ευρύτατη ανταπόκριση.

Εμείς, ως νέα Περιφερειακή Αρχή, θα καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις και όχι γενικόλογες εκθέσεις. Θα θέτουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, συγκεκριμένα ζητήματα, θα κάνουμε προτάσεις υπέρ του λαού και η κάθε παράταξη θα κρίνεται από το αν τις ψηφίζει ή όχι.

Θυμίζω ότι ο κ. Γαλιατσάτος είχε κάνει ηλεκτρονικό δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, αλλά τελικά συμφώνησε σε όλα, λειτούργησε ως ο καλύτερος ντίλερ της κυβέρνησης, με απόψεις που ξεπέρασαν ακόμα και αυτές της δεξιάς. Τα αποδέχτηκε όλα, όπως και την εξόρυξη των υδρογονανθράκων.

Απολύτως τίποτα δεν έχει κάνει η Περιφέρεια για το Νοσοκομείο Ζακύνθου. Εγώ, ως πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, συναντήθηκα μέχρι και με τον Υπουργό Υγείας. Φανταστείτε λοιπόν τι θα μπορούσε να κάνει ο Περιφερειάρχης, ο οποίος όμως δεν έκανε τίποτα, για να πάρει ως αντάλλαγμα το χρίσμα του κυβερνώντος κόμματος. Θα έπρεπε να ανοίξει τις πόρτες των Υπουργείων, να απαιτήσει, και να καλέσει τον λαό να κατέβει στην Αθήνα, να τον κινητοποιήσει.

Δεν είναι κάτι απλό να αλλάξει η ειλημμένη απόφαση για την εξόρυξη των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο. Κρύβονται πάρα πολύ μεγάλα συμφέροντα από πίσω. Μας απασχολεί ότι είμαστε ένα σεισμογενές νησί και μας ανησυχεί ότι πιθανότατα θα χάσουμε για πάντα τον ορυκτό πλούτο της χώρας, που θα καταλήξει σε ξένες πολυεθνικές εταιρίες. Εν κρυπτό υπογράφει ο Υπουργός κ. Σταθάκης, με ξένες πετρελαϊκές εταιρίες. 

Για τα αντιπλημμυρικά έργα, τα έργα αντιπυρικής προστασίας και τον αντισεισμικό σχεδιασμό, έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι όλα αυτά χρειάζεται να έχουν μια συγκεκριμένη στόχευση, ώστε να έχουν ένα μακροχρόνιο αποτέλεσμα. Η λογική για ένα έργο, είναι να έχει μια προοπτική δεκαετίας.

Ο Σταύρος Κοντονής είναι ο Βουλευτής των μνημονίων, επιθετικότατος, προσπαθεί να κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ όπως μπορεί. Με ανταλλαγή έβγαλε Δήμαρχο τον κ. Κολοκοτσά και πήρε την Περιφέρεια.

Εμείς δεν είμαστε της λογικής να τους τσουβαλιάζουμε όλους τους κρίνουμε βάση των πολιτικών τους θέσεων. Πάντως, με τόσους συνδυασμούς στον Δήμο, έχω και την υποψία κάποιων υπόγειων δοσοληψιών.

Ο Παύλος Κολοκοτσάς δεν άκουγε, δεν μπορούσε να ακούσει και στο τέλος τον άδειασαν οι σύμβουλοί του.
Ο Γιώργος Αρμένης είναι συμπαθέστατος για να βγεις και να πιείς ένα ποτήρι κρασί μαζί του. Εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει σχέση με το ΚΚΕ, είναι στην απέναντι όχθη από εμάς και θεωρούμε ότι δεν είναι κοντά στα λαϊκά συμφέροντα.
Ο Αντώνης Κασιμάτης στήριξε και αυτός τα μνημόνια. Φοράει τον μανδύα του ανεξάρτητου, ίσως γιατί ντρέπεται για τις κυβερνητικές επιλογές που υποστήριξε.
Ο Διονύσης Γάσπαρος έχει ικανότητες ως πολιτικός, έχει το ταλέντο του λαοπλάνου.
Για τον Νικήτα Αρετάκη θα πω, ότι δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που προβάλλουν τόσο πολύ τον εαυτό τους και δηλώνουν συνεχώς ότι είναι ευεργέτες.
Δεν ξέρω τον Χαράλαμπο Λιβέρη, την καφετέρια ξέρω. Πάντως τον ίδιο και την ομάδα του δεν τους θυμάμαι τα προηγούμενα χρόνια κάπου.
Τον Χρήστο Πάστρα τον θυμάμαι από μια κινητοποίηση που είχαμε κάνει για τα σκουπίδια.
Ο Τάσος Μαρίνος είναι ένας συμπαθέστατος άνθρωπος.

Κανονικός ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ο Θοδωρής Γαλιατσάτος, του στιλ άλλα λέμε και άλλα κάνουμε.
Η Ρόδη Κράτσα είναι μια κυρία των Βρυξελλών. Είναι μια άλλη λογική, άλλο επίπεδο, εκφράζει στον μέγιστο βαθμό τη ΝΔ. Σκοτώνονται με τον κ. Σπύρου.
Ο κ. Αλεξάκης είναι ΠΑΣΟΚ, βοήθειά μας.
Ο Λευτέρης Νιοτόπουλος είναι ένα πολύ καλό παιδί, όπως και ο Διονύσης Μπάστας.

Ο Φώτης Κόκλας είναι θεός, παίζει άγρια μπάλα.»    


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: