Current track

Title

Artist

Current show

Good Night Music

00:00 02:00

Current show

Good Night Music

00:00 02:00

Background

Αντώνης Κασσιμάτης
Δημοτικός Σύμβουλος

Η απραξία και η αναποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής Αρετάκη, έχει ξεπεράσει κάθε όριο

Δε 17/08/2020

<
  • Δεν πάει άλλο – Δημιουργείται μια κατάσταση διάλυσης στο Δήμο.
  • Αυτή η κατάσταση παράλυσης της Δημοτική Αρχής δεν μπορεί να συνεχιστεί.
  • Να σταματήσει να βλέπει παντού εχθρούς και υπονομευτές ο Δήμαρχος.
  • Σε μια πολύ προβληματική περίοδο, ο δήμος δεν βοηθάει καθόλου.
  • Δεν γίνονται ούτε τα στοιχειώδη πράγματα της καθημερινότητας.
  • Απέτυχαν οι κινήσεις της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να έρθουν νέα μέτρα.
  • Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της αναφερόμενη στην ατομική ευθύνη.

«Η απραξία και η αναποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής και του κ. Αρετάκη, έχει ξεπεράσει κάθε όριο σε κάθε επίπεδο.
Η καθημερινότητα μας δεν είναι καθόλου εύκολη λόγω και το κορονοϊού και ο δήμος θα μπορούσε να κάνει την ζωή των ανθρώπων καλύτερη αλλά δυστυχώς δεν το βλέπουμε αυτό.

Ήρθε ο Δήμαρχος παραμονές Δεκαπενταύγουστου, εν μέσω μιας τουριστικής σεζόν που παραπαίει, ουσιαστικά προς το τέλος του καλοκαιριού, να θέσει εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του ανοίγματος της χερσαίας ζώνης του Ναυαγίου. Αυτό είναι ένα μέγιστο δείγμα αναποτελεσματικότητας και απραξίας του κ. Αρετάκη.
Δεν πρόκειται για έναν μεγάλο σχεδιασμό ενός φορέα διαχείρισης, που κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει, αλλά για κάποια στοιχειώδη μέτρα για την ασφάλεια των επισκεπτών. Θα μπορούσε ο Δήμος, μήνες πριν, να είχε εφαρμόσει αυτά τα μέτρα και δεν το έκανε. Υπήρχαν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που του έδιναν την δυνατότητα αλλά δεν πάρθηκαν μέτρα.

Ακόμα και στην παραλία του Ναυαγίου, ο άνθρωπος που σήμερα βρίσκεται εκεί και προσπαθεί να επιμεληθεί της τήρησης των μέτρων ασφάλειας των επισκεπτών, βάση των ζωνών επικινδυνότητας που έχουν καθορισθεί, εργάζεται εκεί με την παρέμβαση των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη παραλία του Ναυαγίου. Ακόμα και σε αυτό ο Δήμος και πάλι δεν βοήθησε. Δεν πάει άλλο με την απραξία και την αναποτελεσματικότητα της Δημοτικής αρχής.

Επίσης, παρά τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως ο Δήμος για την προάσπιση και κατοχύρωση της δημοτικής περιουσίας σε σχέση και με την αγοραπωλησία στα ορεινά.

Το πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων έχει οξυνθεί, είναι ένα πρόβλημα που υπήρχε ούτως ή άλλως, αλλά με τους λίγους τουρίστες που έχουμε αυτή την περίοδο έχει αυξηθεί στο έπακρο. Το πρόβλημα έχει να κάνει κυρίως με την μη ύπαρξη λειτουργικών απορριμματοφόρων. Εδώ και ένα εξάμηνο και εμείς αλλά και οι άλλες παρατάξεις φέρναμε το θέμα προς συζήτηση στο Δ.Σ., σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση. Οι λύσεις ήταν συγκεκριμένες. Υπήρχε κονδύλι μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» για την αγορά απορριμματοφόρων, αλλά δεν προχώρησε. Υπήρχε η σκέψη για επιδιόρθωση των απορριμματοφόρων που λόγω βλαβών είναι σήμερα κινητοποιημένα αλλά ούτε και αυτό προχώρησε. Υπήρχε και η σκέψη για την ενοικίαση απορριμματοφόρων αλλά και πάλι δεν έγινε κάτι έγκαιρα.

Ακόμα και για τον Βιολογικό καθαρισμό για τον οποίο υπάρχει κίνδυνος βλάβης αφού ο μηχανολογικός του εξοπλισμός είναι πεπαλαιωμένος και ενώ είχε εξασφαλιστεί ένα κονδύλι 3,8 εκ ευρώ για την αναβάθμιση του, ο Δήμαρχος αφού είχε ενστάσεις για την αρχική μελέτη, που είχε κατατεθεί για να κλειδώσει η χρηματοδότηση, δεν έκανε τίποτα για να την προσαρμόσει ώστε  να μπορέσουμε να επωφεληθούμε από την χρηματοδότηση.

Δεν έγινε το στοιχειώδες που είναι οι δημοπρασίες για την παραχώρηση χώρου στις παραλίες με αποτέλεσμα να καταγράφεται ασυδοσία.
Επίσης και το δημοτικό Θέατρο, παραμένει κλειστό, εκεί θα μπορούσαν να γίνουν έστω και κάποιες λίγες πολιτιστικές εκδηλώσεις, λαμβάνοντας βέβαια μέτρα προφύλαξης. Δημιουργείται μια κατάσταση διάλυσης.

Με λίγα λόγια, μέσα σε μια πολύ προβληματική περίοδο, ο δήμος δεν βοηθάει καθόλου. Εν ολίγοις, μέσα σε αυτό το προβληματικό καλοκαίρι που ζούμε, στο οποίο βλέπουμε και μια αναζωπύρωση της πανδημίας, ο Δήμος δεν έχει βοηθήσει καθόλου.

Ο Δήμαρχος έχει αδρανοποιήσει ένα μέρος των στενών συνεργατών του, νέων ανθρώπων που είχαν διάθεση, ήθελαν και μπορούσαν να προσφέρουν.

Εμείς είχαμε διαφωνήσει με την τακτική της αντιπαράθεσης με την Δημοτική αρχή από την αρχή της θητείας της.
Ως παράταξη, δείξαμε μια ανοχή στη νέα Δημοτική Αρχή, όπως θα έκανε κάθε καλοπροαίρετος Ζακυνθινός, δώσαμε μια πίστωση χρόνου και μια περίοδο χάριτος, όπως το έκαναν και οι Ζακυνθινοί πολίτες, περιμένοντας να δούμε τι θα γίνει. Δυστυχώς όμως αυτή η περίοδος παρήλθε και ο Δήμαρχος το μόνο που έκανε είναι να ανοίγει μέτωπα στα λόγια, χωρίς να προχωρήσει τίποτα.
Η μέχρι σήμερα πορεία του κ Αρετάκη δεν δικαίωσε τις όποιες προσδοκίες μας για αυτό και λέμε τα αυτονόητα. Δεν γίνονται ούτε τα στοιχειώδη πράγματα της καθημερινότητας, τα οποία δεν θα έπρεπε να γίνονται αντικείμενο διεκδίκησης από μία τοπική κοινότητα. Δυστυχώς υπάρχει απογοήτευση.

Ο Δήμαρχος με μια τελευταία του ανακοίνωσή, ευχαριστεί την κυβέρνηση για τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στον Δήμο για την πληρωμή ληξιπρόθεσμών οφειλών. Το παρουσίασε ως ένα στοιχείο επιδοκιμασίας της διαχείρισης την οποία ασκεί. Καταρχάς δεν δόθηκαν μόνο στον Δήμο Ζακύνθου χρήματα για αυτόν τον σκοπό, δόθηκαν σε πολλούς Δήμους και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Ζακύνθου λαμβάνει χρήματα για πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του. Άρα δεν ισχύουν τα περί επιβράβευσης της Δημοτικής Αρχής, και σε καμία περίπτωση αυτή η επιχορήγηση δεν μπορεί να αποτελέσει στοιχείο πανηγυρισμού. Θέλουμε να δούμε ποιοι και με ποια σειρά θα πληρωθούν. Θα πρέπει να αποπληρωθούν πρώτα τα παλαιότερα χρέη για να υπάρχει δικαιοσύνη.

Αυτή η κατάσταση της παράλυσης της Δημοτική Αρχής δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν πάει άλλο. Θα πρέπει να καταλάβει ο Δήμαρχος ότι ένα χρόνο μετά πρέπει να περάσει σε δράσεις και κινήσεις, και να σταματήσει να βλέπει παντού εχθρούς και υπονομευτές. Όλο στο Δημοτικό Συμβούλιο θέλουν να λύνονται προβλήματα και να γίνουν πράγματα για το καλό της Ζακύνθου.

Δυστυχώς έχουμε μια αναζωπύρωση της πανδημίας, με ευθύνη όμως της κυβέρνησης, η οποία ναι μεν σωστά διαχειρίστηκε την υγειονομική κρίση στο ξεκίνημά της, όμως μετά, πέρασε στο success  story, αφηγούμενη με μια επιπολαιότητα και αλαζονεία την αρχικής της επιτυχία, επαναπαυόμενη με αποτέλεσμα να έρθει μια χαλάρωση της κοινωνίας, θεωρώντας ότι είχαμε ξεμπερδέψει από την πανδημία. Η κυβέρνηση έκανε τραγικές κινήσεις. Άφησε ανεξέλεγκτη την εισροή ξένων επισκεπτών, θεωρώντας ότι έτσι θα ενεργοποιήσει την τουριστική κίνηση, χωρίς όμως επιτυχία.
Μόνο το 10% των ξένων επισκεπτών περνά από τεστ για τον κορωνοϊό στα αεροδρόμια της χώρας και κατά συνέπεια στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου.

Τα κρούσματα στη χώρα μας έχουν ξεπεράσει τα 7000. Κάθε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα, μπορεί να δημιουργήσει άλλα είκοσι νέα κρούσματα. Αυτό σημαίνει ότι αν το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε στο νησί είκοσι κρούσματα, μπορούμε να πούμε ότι στην ουσία έχουμε διακόσια. Είναι πολύ μεγάλο το νούμερο για τη Ζάκυνθο και αντίστοιχα για την χώρα.

Απέτυχαν λοιπόν αυτές οι κινήσεις της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να έρθουν νέα μέτρα, όπως το ωράριο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όταν τα αεροπλάνα έρχονταν με 100% πληρότητα, χωρίς να έχουν προηγηθεί τεστ, και όταν αυξήθηκε η πληρότητα των πλοίων. Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της αναφερόμενη στην ατομική ευθύνη.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

(Visited 7 times, 3 visits today)