Current track

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Current show

Stigma Radio Mix

20:00 22:00

Current show

Stigma Radio Mix

20:00 22:00

Background

Κρίτων Αρσένης
Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών ΜεΡΑ 25, πρώην Ευρωβουλευτής

Η Ζάκυνθος δεν έχει ανάγκη από τυχοδιώκτες που εμφανίζονται ως επενδυτές

Πα 26/06/2020

<

«Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών πατά στην προηγούμενη δικαστική απόφαση που επίσης έλεγε ότι υπάρχουν ποινικά αδικήματα, ζητούσε να διευρυνθεί το κατηγορητήριο και να επανέλθει η δικαιοσύνη με πιο αναλυτικό κατηγορητήριο. Τώρα το Συμβούλιο έρχεται με το βούλευμα καταπέλτης που εξέδωσε ζητά περεταίρω διερεύνηση με κατηγορίες για ποινικά αδικήματα έναντι επτά προσώπων συμπεριλαμβανομένης και της διευθύνουσας συμβούλου της επίμαχης εταιρείας Επίσης ζητά περεταίρω διερεύνηση, και για άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της αγοραπωλησίας στα ορεινά της Ζακύνθου.

Αυτά που περιγράφονται στο βούλευμα όπως ότι ο Χάρος δεν είχε στην κατοχή του ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο οδηγούν στο ότι αυτή η αγοραπωλησία είναι παράνομη. Πρόκειται να εξεταστούν ακόμα και δημόσιοι υπάλληλοι, για το αδίκημα της απάτης.

Όλα αυτά τα ήξερε ο Υπουργός κ. Γεωργιάδης. Πριν από σχεδόν ένα χρόνο είχε γίνει επίσημη επίσκεψη στο γραφείο του από τους δύο Μητροπολίτες της Ζακύνθου, μαζί με τον Βουλευτή Ζακύνθου κ. Ακτύπη και τον είχαν ενημερώσει για όλα αυτά. Υπήρχε επίσης η πρώτη δικαστική απόφαση η οποία ήταν αρκετά ξεκάθαρη. Ο υπουργός προτείνει μία επένδυση για την οποία το δικαστικό σώμα μας λέει ότι υπάρχουν ποινικά ζητήματα που σχετίζονται με απάτη. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών λέει επίσης, ότι από αυτή την διαδικασία, το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε κατά 17.5 εκατομμύρια ευρώ. Ξέρουμε όλοι ότι η συνάντηση αυτή με τον υπουργό είχε σκοπό την ενημέρωση του για τις ποινικές διαστάσεις του ζητήματος για να αποτρέψει και να σταματήσει την ενίσχυση της κυβέρνησης σε αυτή την δήθεν επένδυση, που καταπατά ξένες περιουσίες ανάμεσα στα άλλα.

Απορεί λοιπόν κάποιος, γιατί ο κ. Γεωργιάδης εξακολουθεί να υπερασπίζεται αυτή την επένδυση όταν έχει ενημέρωση για την υπόθεση από τους δικούς του ανθρώπους και από τα νομικά εργαλεία του κράτους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά λέει ότι είναι θέμα του Ζακυνθινού λαού αν θα πεινάσει ή όχι, και αυτό εξαρτάται από τον θέλει ή όχι την επένδυση.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών δεν κάνει μία εκτίμηση αλλά εξαντλεί τον θεσμικό του ρόλο, μας λέει ότι έχει στοιχεία που σχηματίζουν κατηγορητήριο για εφτά ανθρώπους και ζητάω περαιτέρω στοιχεία γιατί ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι οι οποίοι να εμπλέκονται σε αυτή την καταφανώς παράνομη διαδικασία. Δεν αφήνει κανένα ερωτηματικό για το αν η διαδικασία είναι παράνομη.

Ο κ. Γεωργιάδης έχει την άποψη ότι η υπόθεση αυτή απλά διερευνάται από την δικαιοσύνη, εγώ όμως δεν την υιοθετώ. Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε με έναν προκλητικό και παντελώς απαξιωτικό τρόπο για τους κατοίκους της Ζακύνθου. Πρώτη φορά είδα τον κ. Γεωργιάδη σε αυτή την κατάσταση και αναρωτιέμαι για ποιο λόγο ενοχλήθηκε τόσο πολύ.

Έχω στα χέρια μου έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι η πρεσβεία του Κατάρ ενημερώνει ότι η φερόμενη αγοράστρια εταιρεία, δεν έχει σχέση με τον Εμίρη του Κατάρ, και ούτε προκύπτει από κάπου ότι ενδιαφέρεται για να επενδύσει ο Εμίρης του Κατάρ. Αυτό το παραδέχτηκε και ο υπουργός παρότι στο παρελθόν, όταν οι πολίτες της Ζακύνθου αντιδρούσαν με κινητοποιήσεις έλεγε ότι πρόκειται για επένδυση του Εμίρη του Κατάρ.

Γιατί ο κ. Γεωργιάδης εξακολουθεί να υπερασπίζεται αυτή αχαρακτήριστη ιστορία, η οποία πραγματικά δεν είναι επένδυση, ενάντια στα συμφέροντα του λαού και του δημοσίου.

Λέει ότι η περιοχή είναι αναξιοποίητη λες και το Ναυάγιο δεν είναι η βιτρίνα της Ζακύνθου, λες και γύρω από το Ναυάγιο δεν υπάρχουν γεωργικές εκτάσεις, κατοικίες και μνημεία. Λες και αν αυτή η περιοχή καταπατηθεί από κάποιους ξένους αυτό θα είναι προς όφελος του νησιού. Η Ζάκυνθος δεν έχει ανάγκη από τυχοδιώκτες που εμφανίζονται ως επενδυτές, έχει ανάγκη από ανθρώπους που θα αναδείξουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του νησιού και θα προστατέψουν τις επιχειρήσεις που έχει το νησί. Αυτές τις επιχειρήσεις πρέπει να βοηθήσουμε και όχι να δίνουμε πάνω από το 2,5% του νησιού σε ανθρώπους που όπως τα δικαστήρια μας λένε έχουν προβεί σε ποινικά κολάσιμα αδικήματα.

Πραγματικά αναρωτιέμαι ποια είναι η σκοπιμότητα για την οποία προωθεί τόσο πολύ αυτή την επένδυση ο κ. Γεωργιάδης όταν γνωρίζει τι συμβαίνει με την αγοραπωλησία. Μάλιστα μιλώντας με εκνευρισμό, να καλεί τους Ζακυνθινούς να συνταχθούν με το ψέμα και την απάτη. Σίγουρα ο λόγος δεν είναι ιδεολογικός γιατί δεν στέκει από πουθενά.

Η δικαστικός που έβγαλε το βούλευμα του Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, είναι μια άξια νομικός, μια γυναίκα που έχει ορθώσει το θεσμικό της ανάστημά όποτε έχει χρειαστεί, που έχει πάρα πολλές φορές στοχοποιηθεί, που έχει απειληθεί, που έχει δεχτεί βομβιστικές επιθέσεις στο σπίτι της, αλλά που δεν τρομάζει. Έχουμε ανάγκη τέτοιους δικαστικού που στέκονται στο ύψος του θεσμικού της ρόλου κάτι που δεν κάνει ο κ.Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης γνωρίζοντας ότι με βάση τον κανονισμό της βουλής δεν είχα το δικαίωμα να απαντήσω με ρώτησε αν μου αρέσει έστω και μια επένδυση. Του απαντώ λοιπόν τώρα, ότι πράγματι έχω πολεμήσει τις επενδύσεις στο Ελληνικό, στις Σκουριές και τώρα στη Ζάκυνθο. Ειδικά για οι επενδύσεις σε Ελληνικό και Σκουριές, που πολεμάω χρόνια, ήταν η σημαία της κυβέρνησης για τις επενδύσεις. Για να προχωρήσουν έπρεπε η κυβέρνηση να νομοθετεί συνεχώς τροπολογίες που κάλυπταν παρανομίες. Ο κ.Γεωργιάδης για κάποιο λόγο αγαπά αυτές τις επενδύσεις. Δεν βλέπω κάποια επένδυση που να προωθεί αυτή η κυβέρνηση και που να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Τόσο η ΝΔ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ αυτών των δήθεν μεγάλων επενδύσεων. Θυμίζω ότι ο κ. Τσίπρας ήταν υπέρ της επένδυσης του Ελληνικού, όταν μίλαγε προεκλογικά για ένα αναξιοποίητο φιλέτο.

Δεν είμαι κατά των επενδύσεων αλλά είμαι κατά της παρασιτικής οικονομίας. Για μένα και το «μέρα 25» επένδυση είναι η στήριξη των υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αυτών που αναπτύσσονται. Αυτές πρέπει να βοηθήσουμε γιατί αυτή είναι η πραγματική οικονομία. Ζητάμε να δοθούν τα 12 δις ευρώ ως κεφάλαιο στήριξης σε αυτούς τους ανθρώπους.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

(Visited 228 times, 228 visits today)