Νίκος Γκλαβάς
Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Δημοτικού Διαμερίσματος Αρκαδίων

Είναι παράσημο για μια επιχείρηση, το ότι αποδεδειγμένα διαχειρίστηκε ένα περιστατικό κρούσματος κορωνοϊού με υπευθυνότητα

Δε 20/07/2020

<

«Είναι παράσημο για μια επιχείρηση, το ότι αποδεδειγμένα διαχειρίστηκε ένα περιστατικό κρούσματος κορωνοϊού με υπευθυνότητα τηρώντας πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα συμβάλλοντας έτσι στην θετική επιδημιολογικά εικόνα που παρουσιάζει το νησί μας από την αρχή της επιδημίας

Χθες το απόγευμα ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του καταλύματος στο οποίο διέμενε η Πολωνή τουρίστρια, ότι ανιχνεύθηκε θετική στον κορωνοϊό, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου την Παρασκευή το απόγευμα.

Η συγκεκριμένη τουρίστρια μετά την δειγματοληψία στο αεροδρόμιο αφίχθηκε στο κατάλυμα της, μαζί με τον σύζυγο και το μικρό τους κοριτσάκι. Κατά την θερμομέτρηση που της έγινε είχε θερμοκρασία κάτω των 37 βαθμών, ήταν πολύ καλά στην υγεία της, δεν ένοιωθε καμιά απολύτως αδιαθεσία, ήταν ασυμπτωματική.

Το κατάλυμα στην Κυψέλη, στο οποίο διέμενε η Πολωνή με την οικογένειά της, είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που δεν βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό, είναι κάπως απομονωμένο και προσφέρει ιδιωτικότητα και ηρεμία. Όπως πληροφορηθήκαμε, μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος της εξέτασης, η ίδια και η οικογένειά της, περιορίσθηκαν στους χώρους εντός του καταλύματος μέχρις ότου μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο αναφοράς. Πλέον το διαμέρισμα που διέμεναν και οι χώροι που επισκέφθηκαν απολυμαίνονται, ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία της ιχνηλάτησης, για να δούμε ποιοι ήρθαν σε επαφή με την συγκεκριμένη οικογένεια.

Η οικογένεια, είχε έρθει στο νησί για διακοπές μίας εβδομάδας, που σημαίνει, ότι μετά το πέρας της εβδομάδας, αφού ελεγχθεί και εφόσον δεν προκύψει κάτι άλλο, θα επιστρέψει στην πατρίδα της.

Για κάθε επισκέπτη ο οποίος υποβλήθηκε σε δειγματοληπτικό έλεγχο στο αεροδρόμιο, έχουμε ενημέρωση από τον ίδιο κατά την άφιξή του στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου. Μας ενημερώνει ότι υποβλήθηκε στο τεστ και ότι πιθανόν μέσα σε 24 ώρες να ενημερωθεί τηλεφωνικά το ξενοδοχείο από τον ΕΟΔΥ, ότι είναι θετικός στο τεστ, όπως και έγινε με την Πολωνή τουρίστρια. Αν δεν υπάρξει τηλεφωνική ενημέρωση, σημαίνει ότι είναι αρνητικός στο τεστ.

Σε όλους τους επισκέπτες, όταν έρχονται στο lobby ενός ξενοδοχείου, γίνεται θερμομέτρηση. Ήδη είμαστε σε μια διαδικασία να αποκτήσουμε και τα λεγόμενα γρήγορα τεστ αντισωμάτων, από τα οποία μπορούμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα μέσα σε 15 με 20 λεπτά. Τα τεστ στα οποία θα υποβάλλονται οι επισκέπτες αλλά και οι εργαζόμενοι θα εφαρμόζονται από τον συμβεβλημένο γιατρό του κάθε ξενοδοχείου.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους επισκέπτες που φτάνουν στο αεροδρόμιο, διενεργούνται βάση μιας αξιολόγησης των στοιχείων της ηλεκτρονικής φόρμας που όλοι συμπληρώνουν πριν ταξιδέψουν. Κατά την άφιξη, γίνονται τεστ με βάση ένα δείγμα ανά οικογένεια, ένα δείγμα ανά ζευγάρι, και σε μεμονωμένους επισκέπτες. Ανάλογα με την χώρα προέλευσης της πτήσης και το ιστορικό των επιβατών, δύναται να εξεταστούν ακόμα και όλοι οι επιβάτες μιας πτήσης.

Πρακτικά, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να εξετάζονται όλοι οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα και κατά συνέπεια και στην Ζάκυνθο. Πάντως, ακόμα και για τους επισκέπτες από την Μ. Βρετανία, για τους οποίους υπήρχε μια ανησυχία, φαίνεται ότι έρχονται προετοιμασμένοι και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Είναι εξαιρετικά θετικό ότι έχουν ήδη παραληφθεί από το Νοσοκομείο Ζακύνθου τα μηχανήματα μοριακής ανάλυσης για την εξέταση κορωνοϊού, τα οποία άμεσα θα ξεκινήσουν να λειτουργούν.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

(Visited 81 times, 1 visits today)