Current track

Title

Artist

Current show

Dimension

02:00 04:00

Current show

Dimension

02:00 04:00

Background

Ανδρέας Μαρινάκης
Δημοτικός Σύμβουλος

Μεγάλος επιχειρηματίας είναι ο ίδιος ο Αρετάκης που τριγυρνούσε στη πόλη με 500 χιλιάδες ευρώ μετρητά μέσα σε μία σακούλα

Πα 9/07/2021

<

«Ο Δήμαρχος μου έκανε τη τιμή, σε μία ακόμα ανακοίνωση του να αναφερθεί στο πρόσωπό μου. Φαίνεται πως έχει πρόβλημα μαζί μου. Όπως τα έχει γράψει στην ανακοίνωση του, ο καθένας μπορεί να δώσει τη δική του ερμηνεία. Τα έγραψε έτσι για να μην κινηθώ νομικά εναντίον του.

Όταν εκλέχτηκε η νέα Δημοτική Αρχή, ο κ.Αρετάκης μου έλεγε ότι δεν θα με βάλει στη ΔΕΥΑΖ για να με προστατεύσει από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, επειδή όπως έλεγε, είμαι οικογενειάρχης και θα ήταν κρίμα να με σκοτώσουν. Έλεγε ότι θα πάει αυτός Πρόεδρος γιατί δεν είχε πρόβλημα και δεν φοβόταν. Έλεγε τότε, ότι θα έδινε και τη ζωή του για να καταπολεμήσει τα συμφέροντα. Του απάντησα  ότι αυτά που λέει είναι προφανώς πρόφαση, ότι εγώ πρόβλημα με τη Ζακυνθινή κοινωνία ποτέ δεν είχα, ούτε και φοβήθηκα ποτέ γιατί κάνω αυτό που πρέπει να κάνω. Βέβαια αυτό που πραγματικά ήθελε ο Αρετάκης είναι να είναι παντού Πρόεδρος, και στη ΔΕΥΑΖ. Τώρα το γύρισε και λέει ότι ο Μαρινάκης είναι διαπλεκόμενος.

Επιχειρηματίας μεγάλος όπως με χαρακτηρίζει δεν υπήρξα ποτέ. Είμαι ένας επαγγελματίας μηχανικός και με αυτό το τρόπο ζω την οικογένεια μου. Μεγάλος επιχειρηματίας είναι ο ίδιος ο Αρετάκης, αυτός ο άνθρωπος που κάποτε τριγυρνούσε στη πόλη με 500 χιλιάδες ευρώ μετρητά μέσα σε μία σακούλα. Επιχειρηματίας είναι και ο Αντιδήμαρχος κ. Κάνδηλας, ο οποίος κατάφερε το χρέος του στο Δήμο να το ξεπληρώνει οχτώ χρόνια με μηνιαίες δόσεις των 20 ευρώ. Αυτοί είναι σοβαροί επιχειρηματίες και εγώ δεν ανήκω σε αυτούς.

Ο κ.Αρετάκης Θα πρέπει να ευχαριστήσει δημόσια τον Βουλευτή Ζακύνθου κ.Ακτύπη, διότι ανέστησε τη μελέτη της αναβάθμισης του βιολογικού, την οποία ο Δήμαρχος ουδέποτε ήθελε να εκτελέσει. Εκεί είχαμε και την πρώτη σοβαρή σύγκρουση με τον Δήμαρχο, όταν του έλεγα ότι το έργο πρέπει να γίνει και εκείνος έλεγε ότι η μελέτη είναι ξένη και τα λαμόγια θα φάνε λεφτά.

Ο κ.Αρετάκης κατάφερε μετά από ένα χρόνο να χάσει τα χρήματα (4.000.000€) από το «Φιλόδημος ΙΙ». Θα μπορούσε το έργο αυτό να είχε γίνει με το «Φιλόδημος ΙΙ» και στο «Τρίτσης» να ενταχθεί ένα άλλο έργο αντίστοιχου ποσού. Το έργο μπήκε τελικά στο «Τρίτσης» με κάποιες διαφοροποιήσεις τις οποίες έκανε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΖ κ. Ζαρκάδης και μπράβο του γιατί πραγματικά ενδιαφέρθηκε. Βέβαια το έργο αυτό είναι αλλουνού, η ένταξη του έργου είχε γίνει από τον προηγούμενο Δήμαρχο κ.Κολοκοτσά. Άρα σε καμία περίπτωση δεν είναι έργο Αρετάκη. Το δυστύχημα είναι ότι ο κ.Αρετάκης φτιάχνει τα έργα των προηγούμενων μετά από δύο χρόνια.

Η αντικατάσταση του αγωγού στη Φιλικών προϋπολογισμού 1.000.000€ είναι επίσης έργο του προηγούμενου Δημάρχου, ήταν έτοιμο προς δημοπράτηση και το μόνο που περιμέναμε ήταν η έγκριση της Αρχαιολογίας η οποία δόθηκε και το έργο προχωράει. Επίσης και η αντικατάσταση των αγωγών στα ορεινά, Λούχα- Γύρι κ.λ.π. προϋπολογισμού 2.000.000€, έργο του προηγούμενου Δημάρχου είναι. Κανένα έργο από όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του δεν είναι του Αρετάκη, αν ΘΑ φτιάξει ποτέ έργα θα το δούμε αλλά δεν έχει κάνει τίποτα προς αυτή τη κατεύθυνση.

Η συνεργασία μου με τον Βουλευτή κ.Ακτύπη ήταν καταρχάς στην Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη και πρέπει να τον ευχαριστήσω δημόσια που κατόρθωσε με την βοήθεια και του εφορευτικού συμβουλίου αλλά και την προσωπική μου βοήθεια, καθώς είχα αναλάβει τα τεχνικά έργα, το κόσμημα αυτό που λέγεται Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη να είναι σήμερα ανοιχτό και να αριθμεί τουλάχιστον δέκα εργαζόμενους όταν υπήρχαν δύο. Τότε, συζητούσαμε για τα έργα στη βιβλιοθήκη και ο Δήμαρχος είχε αναλάβει την υποχρέωση ενώπιον εμού και του ιδίου να προχωρήσει την μελέτη αναβάθμισης ολόκληρου του κτηρίου του Πνευματικού Κέντρου. Είχα πει τότε στο βουλευτή, ότι ο Δήμαρχος δεν έχει καμία πρόθεση να το κάνει το έργο γιατί απλά δεν θέλει. Μάλιστα του είπα ότι το ίδιο είχε γίνει και με το έργο του γηπέδου Αγγερικού για αυτό και απεντάχθηκε. Τότε είπαμε με τον Βουλευτή ότι αν το πρωτόκολλο του έργου ήταν ανοιχτό θα μπορούσε το έργο να συνεχιστεί. Πράγματι ο Βουλευτής εξασφάλισε την ένταξη αυτού του ουσιαστικά απενταγμένου έργου και μάλιστα στο «Φιλόδημος ΙΙ». Αν ξαναβάλει εμπόδια στα έργα ο κ. Αρετάκης θα γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ζακύνθου. Τώρα δεν έχω κάποιο θεσμικό ρόλο αλλά θα είμαι φρουρός πάνω από το έργο και αν διαπιστώσω ότι ο Δήμαρχος θελήσει και αυτή τη φορά να το εγκαταλείψει και βάλει εμπόδια, καλύτερα να φύγει από τη Ζάκυνθο γιατί θα τον καταγγείλω δημόσια.

Ο κ. Αρετάκης δύο χρόνια τώρα στην ΔΕΥΑΖ δεν έχει κάνει τίποτα. Είναι ο χειρότερος Πρόεδρος που είχε ποτέ η ΔΕΥΑΖ και το λέω με στοιχεία. Όταν αναλάβαμε τα χρέη προς την VOLTERA ήταν στις 60-65 χιλιάδες ευρώ. Μετά από δύο χρόνια και παρά τις κρατικές ενισχύσεις, το χρέος εκτινάχθηκε στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Άρα τι καλύτερο έκανε ο σημερινός πρόεδρος από τους προηγούμενους. Τι προσέφερε; Έχουμε καλύτερο νερό; Έχουμε περισσότερο Νερό; Ποια έργα έχει κάνει; Κανένα.
Αυτά που αναφέρει για την ΔΕΥΑΖ είναι προβλήματα της τελευταίας εικοσαετίας. Αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα, ασχολείται με τα παλιά λέγοντας παραμύθια και νομίζει ότι τα ίδια παραμύθια θα λέει και τα επόμενα δύο χρόνια. Που είναι ο αγώνας που είχε πει ότι θα έκανε κατά των διαπλεκόμενων; Ποιον έχει φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης; Ούτε έναν.

Ασφαλώς και πρέπει να εισπράττει χρήματα η ΔΕΥΑΖ για να είναι βιώσιμη ως επιχείρηση, αλλά δεν γίνεται να πληρώνει για νερό ο δημότης και νερό να μην έχει. Η ΔΕΥΑΖ πρέπει να κάνει κοινωνική πολιτική ειδικά στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε. Δεν επιτρέπεται να κόβει το νερό από τον φτωχό. Δεν μπορεί να ξεκινάει το κόψιμο του νερού από τους αδύναμους. Να αρχίσει να εισπράττει οφειλές αλλά από τους μεγαλο-οφειλέτες. Ο κ.Αρετάκης στα λόγια είναι πολύ καλός στη πράξη δεν βλέπω να κάνει κάτι. Σε πόσους μεγαλοεπιχειρηματίες έβαλε το μαχαίρι στο κόκαλο;

Δύο χρόνια μετά την εκλογή του, ο κ. Αρετάκης πήγε και είδε το προσωπικό της ΔΕΥΑΖ και είπε στους εργαζόμενους ότι πλέον υπάρχει Πρόεδρος στην επιχείρηση. Φοβήθηκαν τώρα οι εργαζόμενοι. Κάτι τρέχει στα γύφτικα δηλαδή.

Για να πάει ο Δήμος μπροστά πρέπει η Δημοτική Αρχή να φροντίζει όχι μόνο να καλύπτει της σημερινές ανάγκες αλλά να έχει ρεαλιστικό σχέδιο για το μέλλον. Δυστυχώς αυτή η Δημοτική Αρχή, λειτουργεί μπακαλίστικα και δεν έχει κανένα πρόγραμμα για το μέλλον της Ζακύνθου. Δυστυχώς, και ευθύνομαι και εγώ για αυτό, αυτή η Δημοτική Αρχή θα είναι μία από τα ίδια ή και χειρότερα από τα προηγούμενα. Δυστυχώς και εγώ συνετέλεσα σε αυτό το τερατούργημα της Δημαρχίας Αρετάκη.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: