Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Νικήτας Αρετάκης (Συνταξιούχος μηχανολόγος-μηχανικός)

Πε 20/12/2018

<

«Δεν με ενδιαφέρει η αναγνωρισιμότητα μέσω του Δήμου, ούτε έχω σκοπό να κερδίσω κάτι από τον Δήμο, να προσφέρω θέλω μόνο.

Γεννήθηκα στη Ζάκυνθο, στην άνω Βολίμα, ο πατέρας μου κατάγεται από την Κρήτη και η μητέρα μου από τη Ζάκυνθο, μεγάλωσα στη Ζάκυνθο, σπούδασα στο Πολυτεχνείο μηχανολόγος-μηχανικός, απασχολήθηκα σε μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού και εν συνεχεία στην Ελλάδα, Από το 2005 εγκαταστάθηκα μόνιμα στη Ζάκυνθο, με σκοπό να προσφέρω και μόνο. Δυστυχώς βίωσα θλιβερές καταστάσεις, με επανειλημμένες ληστείες εις βάρος μου, αναγκάστηκα να αντιμετωπίσω αυτή την παραβατικότητα, οι οποίες αυτές βρίσκονται σήμερα στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Ουδέποτε είχα την πρόθεση να ασχοληθώ με τα κοινά, αν το ήθελα θα το είχα κάνει χρόνια πριν, πλην όμως τα δύο μεγάλα κόμματα με κάλεσαν να συζητήσω μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ζάκυνθος και τα κόμματα με έπεισαν ότι ίσως αξίζει να ασχοληθώ και να κατέβω στις εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος.

Στις 19-20 Νοεμβρίου, μου τηλεφώνησε από τη ΝΔ ο κ. Κακλαμάνης και μου ζήτησε να συναντηθούμε στο γραφείο του στη Βουλή για να συζητήσουμε, κατόπιν εντολής του Προέδρου της ΝΔ κ. Μητσοτάκη, κάτι που τελικά έγινε.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ είχα κατ’ επανάληψη πολλές συζητήσεις με τον Βουλευτή Ζακύνθου και πρώην Υπουργό κ. Κοντονή, τον οποίω και εκτιμώ.

Εγώ δεν θέλω να διχάζω τον κόσμο σε ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ και Νεοδημοκράτες. Ο Δήμαρχος πρέπει να συνεργάζεται με όλους, με κάθε κυβέρνηση, ακόμα και αν προέρχεται από άλλο κόμμα, ο Δήμαρχος πρέπει να είναι υπεράνω κομμάτων.

Είχα επισκεφθεί στο γραφείο του τον Δήμαρχο κ. Κολοκοτσά να συζητήσουμε για την διαχείριση των απορριμμάτων στον Λίβα και με έδιωξε από το γραφείο του επειδή όπως μου είπε με έχρισαν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ. Είναι λυπηρά πράγματα αυτά, ήταν κάτι το απαράδεκτο και το αναφέρω ως παράπονο.

Η Ζάκυνθος αντιμετωπίζει πολλά ζητήματα που χρίζουν άμεσης λύσης, όπως είναι η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, που σήμερα δεν γίνεται, αφού ο Λίβας έχει γεμίσει με δεματοποιημένα σκουπίδια, τα οποία έχουν έναν χρόνο ζωής μέχρι να αποσυντεθούν. Ήδη ψάχνουν να πάρουν διπλανό οικόπεδο για να πάνε και άλλα, όμως αυτή δεν είναι σωστή διαχείριση. Δεν επιτρέπουν τον κόσμο να μπει και να δει τι γίνεται στη μονάδα της ενδιάμεσης διαχείρισης, ούτε αφήνουν τους ειδήμονες να δουν τι γίνεται εκεί. Προσωπικά επισκέφτηκα την κινητή μονάδα στον Λίβα, η ανάδοχος εταιρεία «Μεσόγειος» και δεν μου επέτρεψε να μπω, έπρεπε να πάρει τηλέφωνο ο κ. Τσίπηρας για να με αφήσουν να μπω και να δω τι γίνεται.

Δεν γίνεται σωστή διαλογή στον Λίβα, ο Λίβας δεν ενδείκνυται για να γίνει αυτό που γίνεται στην Καλαμάτα, δεν έχει βουνά τριγύρω και δεν έχει και το απαιτούμενο χώμα η περιοχή. Ενώ θα έπρεπε το υπόλειμμα να είναι στο 30%, είναι άνω του 50%. Δεν έγινε καν η παραλαβή των μηχανημάτων της κινητής μονάδας από την αρμόδια επιτροπή, έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο, άρα ποιος ξέρει και εγγυάται ότι αυτά τα μηχανήματα που μας έφεραν είναι και τα ενδεδειγμένα; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Δεν ισχυρίζομαι ότι φταίει κάποιος συγκεκριμένα, αλλά ο Λίβας δεν είναι η σωστή λύση. Θα πρέπει να βελτιωθεί η λειτουργία της μονάδας και να δούμε και το κόστος λειτουργίας της. Δεν λέω ότι κάποιοι κάνουν τα στραβά μάτια στη λειτουργία αυτής της μονάδας, όλοι ξέρουν το πρόβλημα, υπάρχουν δικαιολογημένες επιφυλάξεις και αντιδράσεις.

Είχα προτείνει στη Δημοτική Αρχή να αγόραζα εγώ τα οικόπεδα στον Λίβα έκτασης 80 στρεμμάτων για να τα έκανα δωρεά στο δήμο, δεν αποδέχτηκαν την πρότασή μου, μου είπαν ότι θα προχωρούσαν σε απαλλοτρίωση των οικοπέδων, κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει. Ποιος πληρώνει τα ενοίκια; Επίσης είχα προτείνει να χρηματοδοτούσα εγώ την ολοκλήρωση του έργου της Πλατείας Σολωμού και πάλι όμως το αρνήθηκαν.

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα είναι τα δίκτυα αποχέτευσης του νησιού μας και δεν αναφέρομαι μόνο στο δίκτυο του Πλάνου. Υπάρχουν πολλές κοινότητες που δεν έχουν αποχετευτικό δίκτυο, στο Καλαμάκι έχει παραληφθεί ένα έργο με πολλές κακοτεχνίες που δεν λειτουργεί.

Πρόβλημα επίσης υπάρχει και στο δίκτυο ύδρευσης, όπου ένα πολύ μεγάλο τμήμα του, σχεδόν 40 χιλιομέτρων, έχει παλιούς σωλήνες από αμίαντο, που είναι καρκινογενείς. Είναι δυνατόν, μια απλή μελέτη για την αντικατάσταση αυτών των σωλήνων να κοστίζει 400 χιλιάδες ευρώ;

Οι υποδομές του νησιού χρειάζονται μεγάλες παρεμβάσεις. Το οδικό δίκτυο του νησιού έχει μεγάλες ατέλειες, βρίσκεται σε απελπιστικό σημείο. Επίσης ένα μεγάλο πρόβλημα είναι και ο ηλεκτροφωτισμός, συνεχώς λείπουν λάμπες και απουσιάζει σε μεγάλο βαθμό ο δημοτικός φωτισμός.

Είναι νομικό θέμα το σε ποιον ανήκει το πλάτωμα πάνω από το Ναυάγιο. Υπάρχει ζήτημα μεταξύ Δήμου και Εκκλησίας, που διαφωνούν για τις εκτάσεις που ο κάθε φορέας διεκδικεί. Θα έπρεπε πάντως να είχαν ήδη γίνει παρεμβάσεις πάνω από το Ναυάγιο για την ασφάλεια των επισκεπτών, ενώ πρέπει άμεσα να γίνει συντήρηση και του πλοίου «Παναγιώτης».

Δεν προκαλεί ερωτήματα σε κανέναν το ότι ο Δήμος χρωστά τόσα χρήματα σε δημόσιους οργανισμούς όπως η ΔΕΗ και το ΙΚΑ; Αυτά θα έπρεπε να ήταν πρώτη προτεραιότητα του Δήμου, η πληρωμή και εξόφλησή τους.

Αν τελικά αποφασίσω να κατέβω υποψήφιος και εκλεγώ Δήμαρχος, σας εγγυώμαι ότι θα υπάρχει απόλυτη διαφάνεια σε όλα, στις προσλήψεις, σε συμβάσεις έργων, σε αξιοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ και σε ότι αφορά τα οικονομικά του Δήμου, ο πολίτης θα τα γνωρίζει όλα. Αν μπορέσω και φτιάξω ένα ψηφοδέλτιο με τα κατάλληλα πρόσωπα, τότε ναι, θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος. Ο κόσμος λέει ότι δεν πάει άλλο, άρα οφείλουμε να κάνουμε μια προσπάθεια να αλλάξουμε την Ζάκυνθο.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κόμμα που θέλει να καταστρέψει την χώρα. Εγώ είμαι με τον λαό, αν το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου ευνοείται από ένα κόμμα, τότε εγώ είμαι με αυτό το κόμμα, όποιο και αν είναι. Τα κόμματα έχουν την δική τους πολιτική φιλοσοφία, αλλά η ζωή θα δείξει αν αυτή η φιλοσοφία είναι η σωστή, αν θα απαξιωθεί από τον λαό ή όχι.

Είναι κοροϊδία να κατεβαίνουν κάποιοι στις εκλογές και να δηλώνουν ότι είναι ανεξάρτητοι, ενώ είναι μέλη Νομαρχιακής Επιτροπής, κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Εγώ αν εκλεγώ Δήμαρχος δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να συνεργαστώ με τον οποιονδήποτε, με οποιαδήποτε κυβέρνηση και θα το κάνω με ευχαρίστηση, όχι από υποχρέωση. Για μια πιθανή υποψηφιότητα μου έχουν δείξει ενδιαφέρον αρκετά αξιόλογα πρόσωπα και αναφέρομαι σε πολίτες που δεν έχουν ασχοληθεί με την πολιτική. Θα επιδιώξω να έρθω σε επαφή και με άλλους.

Θέλω να βάλω τον Δήμο σε μια τάξη ως προς την λειτουργικότητά του και τα οικονομικά του. Ας μην είμαι εγώ Δήμαρχος, δεν είναι κάτι που επιδιώκω με το έτσι θέλω, ας βρεθεί κάποιο άλλο πρόσωπο που θέλει να βγει μπροστά, που μπορεί να συνεισφέρει, εγώ θα τον βοηθήσω.

Αν κατέβω υποψήφιος Δήμαρχος και δεν εκλεγώ, δεν θα έχω λόγο να παραμείνω ως αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν θα μπορώ να προσφέρω αυτά που θέλω.

Όταν αποφασίσω αν θα κατέβω υποψήφιος Δήμαρχος, θα είμαι απολύτως βέβαιος για το εκλογικό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι μέσα σε έναν μήνα, θα μπορέσω να ανακοινώσω τις τελικές μου αποφάσεις.»

 


(Visited 15 times, 1 visits today)