Current track

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Current show

Drive time

18:00 20:00

Current show

Drive time

18:00 20:00

Background

Νίκος Ακτύπης (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην Δήμαρχος Ελατίων)

Πα 1/03/2019

<

«Είναι τιμή μου που συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του κ. Αγαλιανού. Είχαμε συνεργαστεί και στο παρελθόν, όταν ο κ. Αγαλιανός ήταν Δήμαρχος Ζακυνθίων και εγώ Δήμαρχος Ελατίων, και αξίζει να αναφέρω ότι τότε ο κ. Αγαλιανός ως πρόεδρος της ΤΕΔΚ ήταν υποστηρικτής των φτωχότερων Δήμων από τους έξι τότε Καποδιστριακούς. Ο κ. Αγαλιανός είναι συναινετικός, συνθετικός, ήρεμος και δίκαιος.

Είναι πολύ σημαντικό άλλα πράγματα να λες και τελικά άλλα να κάνεις. Η διαφωνία μου με τους πρώην συναδέλφους μου στον συνδυασμό «Μαζί για τη Ζάκυνθο» ήταν στο ποιος θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου και είχα τις ίδιες απόψεις που έχω και τώρα. Απόψεις που τότε είχαν και άλλοι πολλοί συνάδελφοί μου, οι οποίοι όμως αποφάσισαν να μείνουν στον συνδυασμό. Δεν τους  κρίνω, απλά λέω ότι δεν έφυγαν όπως εγώ. Έκανα την προσπάθειά μου, είχα πει να ανοίξουμε την πόρτα σε νέα πρόσωπα, δεν εισακούστηκα και τελικά αποχώρησα.

Είχα παροτρύνει τον κ. Αρετάκη να κατέβει στις εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος, αλλά δεν καρποφόρησαν οι συζητήσεις μας και για την απάντηση στο γιατί δεν καρποφόρησαν θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Επί δύο μήνες συζητούσαμε και μας έλεγε ότι δεν θα κατέβαινε υποψήφιος, αν δεν είχε την στήριξη και των δύο μεγάλων κομμάτων, κάτι που θεωρούσαμε ανέφικτο. Τελικά ανακοίνωσε ξαφνικά την υποψηφιότητά του, χωρίς να έχει την κομματική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ. Εγώ το έμαθα, αφότου είχα ανακοινώσει ότι θα ήμουν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του κ. Αγαλιανού. Δεν απομακρυνθήκαμε εμείς από τον κ. Αρετάκη, ούτε εγώ, ούτε ο κ. Αβράμης και κάποιοι άλλοι. Αυτός απομακρύνθηκε από εμάς. Δεν είμαι κατά της υποψηφιότητάς του, αλλά λέω τι πραγματικά συνέβη.

Κρίνω ότι ο κ. Αγαλιανός ήταν ο τελευταίος Δήμαρχος που άφησε έργο στο νησί, σε σχέση με τους άλλους υποψηφίους Δημάρχους.

Παλληκάρια υπάρχουν πολλά, αλλά θα δούμε ποιος μπορεί να συνθέσει, να συνεργαστεί και να κάνει συμμαχίες σε ένα νέο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ίσως χρειαστεί η συνεργασία πέντε, έξι ή και επτά διαφορετικών συνδυασμών. Εκεί θα φανεί ποιος θέλει το καλό της Ζακύνθου.

Δεν πρόκειται ποτέ να κατηγορήσω τον κ. Αρμένη, συναδέλφους που είμασταν μαζί επί χρόνια στην ίδια παράταξη.

Το αν έχει κάποια παρεξήγηση ο κ. Αρμένης με τον κ. Αγαλιανό, είναι κάτι που θα πρέπει να το βρουν οι δυο τους, αλλά να δούμε και τα αποτελέσματα αυτής της παρεξήγησης. Πήγε μπροστά η Ζάκυνθος από εκείνη την παρεξήγηση; Εγώ λέω πως όχι. Αναρωτηθείτε την ήρθε μετά τον κ. Αγαλιανό. Παρεξήγηση είχαμε και μεταξύ του κ. Μποζίκη και του κ. Σταύρου Κοντονή και το πλήρωσε η Ζάκυνθος αυτό. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά.

Εμείς ως παράταξη «Μαζί για τη Ζάκυνθο» είχαμε υπερψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο τη θέση Λίβας για τα απορρίμματα, αφού άλλωστε αποτελούσε δική μας επιλογή ως Δημοτική Αρχή. Υπήρξαν πράγματι καθυστερήσεις στην εφαρμογή της απόφασης, αλλά την ευθύνη δεν την έχει ένας άνθρωπος, την έχει σύσσωμη η νυν Δημοτική Αρχή.

Θεωρώ ότι την 2η Κυριακή των εκλογών θα έχουμε συνεργασίες κάτω από το τραπέζι, τα έχουμε ξαναζήσει αυτά. Καλό θα ήταν λοιπόν, να έχουμε διαφανείς συνεργασίες, ανοιχτές και πριν τις εκλογές. Όλοι μας θα κριθούμε στην κάλπη.

Στο Δ.Σ του ΦΟΔΣΑ υπάρχουν πολλά μέλη, όχι μόνο ο κ. Τσίπηρας και ο κ. Μυλωνάς, άρα γιατί να κριθούν μόνο αυτοί; Επειδή είναι στον συνδυασμό του κ. Αγαλιανού; Οι καταδίκες και οι κραυγές δεν είναι σωστό πράγμα. Θα πρέπει να ξέρετε ότι τόσο ο κ. Τσίπηρας, όσο και ο κ. Μυλωνάς, είχαν προτάσεις και από άλλους συνδυασμούς, αλλά τελικά επέλεξαν τον κ. Αγαλιανό. Όσοι αμφισβητούν τη διαδικασία διαχείρισης απορριμμάτων στον Λίβα, ας αφήσουν την στοχοποίηση και ας προτείνουν κάτι καλύτερο.

Ο Λίβας για τη διαχείριση των απορριμμάτων, είναι μονόδρομος και θα βελτιωθεί η διαχείριση με τα έργα που θα γίνουν εκεί.

Με οποιαδήποτε παράταξη θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε για το καλό της Ζακύνθου, με όλους και χωρίς αποκλεισμούς, και με τον κ. Γιαννάτο. Δεν ξέρω αν θα είναι τελικά υποψήφιος ο κ. Γάσπαρος, αλλά αν κατέβει και εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος και μετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχει καλές προτάσεις για το καλό της Ζακύνθου, γιατί να μην τις στηρίξω;». 


(Visited 3 times, 1 visits today)