Current track

Title

Artist

Current show

Stigma Radio Mix

20:00 22:00

Current show

Stigma Radio Mix

20:00 22:00

Background

Παναγιώτης Αβράμης
Δημοτικός Σύμβουλος

Νοικοκύρης με τα 4.000.000€ της Κυβέρνησης; – Χωρίς την κρατική βοήθεια, σήμερα δεν θα είχαμε νερό – Ο κ. Αρετάκης τετραπλασίασε το χρέος της ΔΕΥΑΖ στην Voltera

Πα 10/09/2021

<

«Είναι ανακριβές το ότι η ΔΕΗ αποδεσμεύει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΔΕΥΑΖ, λόγω της νοικοκυροσύνης και της χρηστής διοίκησης του κ. Αρετάκη. Η ΔΕΥΑΖ έχει λάβει έκτακτη οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό να καλύψει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της στην ΔΕΗ και επιπλέον ένα περίπου εκατομμύριο για οφειλές προς την Voltera.

Υπάρχει βέβαια σε εκκρεμότητα μια αντιδικία μεταξύ Δήμου και ΔΕΗ, για το ύψος των τόκων, που ανέρχονται στα δύο εκατομμύρια ευρώ. Αυτό το θέμα απασχόλησε στο παρελθόν τον Δήμο ο οποίος κινήθηκε νομικά και σε πρώτο βαθμό κέρδισε την υπόθεση το 2014, αλλά στη συνέχεια η ΔΕΗ προσέφυγε στον Άρειο Πάγο και αναμένεται η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου. Είναι ξεκάθαρο ότι η ΔΕΗ ξεπάγωσε τους λογαριασμούς, όχι λόγω κάποιων ενεργειών του κ. Αρετάκη αλλά εξαιτίας της οικονομικής βοήθειας που έδωσε η κυβέρνηση. Είναι γνωστό ότι δεν ανήκω στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση έχει στηρίξει τον Δήμο Ζακύνθου.

Στην ανακοίνωση του ο Δήμαρχος, επαναλαμβάνει αναφορές για λαθρουδροληψίες και παράνομες συνδέσεις. Μέχρι σήμερα στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΖ. στο οποίο είμαι μέλος, δεν έχει έρθει καμιά τέτοια υπόθεση. Άρα τι ισχύει; Λέει ψέματα ο Δήμαρχος, ή υπάρχουν τέτοιες παρανομίες και τις κρατά στο συρτάρι του γραφείου του; Δεν έχει κανένα δικαίωμα ο Δήμαρχος να κρατά στο γραφείο του τέτοιες υποθέσεις. Αν υπάρχουν γιατί δεν τις φέρνει στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΖ για να γίνουν τα νόμιμα και να οδηγηθούν οι υποθέσεις αυτές στη δικαιοσύνη;

Είμαι υποχρεωμένος να απευθυνθώ στη δικαιοσύνη, θα ενημερώσω για τα όσα επικαλείται ο κ. Αρετάκης και θα ζητήσω να ελεγχθούν οι αναφορές του. Ο Δήμαρχος πρέπει να κληθεί να καταθέσει για τις παρανομίες που ισχυρίζεται ότι υπάρχουν και τις οποίες, όπως ο ίδιος λέει, έχει εντοπίσει. Έχει την υποχρέωση ο κ. Αρετάκης να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία που λέει ότι κατέχει. Γιατί δεν το κάνει; Σε τι αποσκοπεί τελικά;

Ο Δήμαρχος στην ανακοίνωσή του παρακαλεί αυτούς που ο ίδιος λέει ότι παρανομούν να τον ενημερώσουν για τις παρανομίες τους. Αυτό δεν είναι δείγμα ευγένειας, ακούγεται ως συναλλαγή.

Δυόμισι χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, τι εμποδίζει τον κ. Αρετάκη να λύσει το θέμα του αποχετευτικού δικτύου του Καλαμακίου, βάση και του πορίσματος των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης; Το δίκτυο αυτό, δεν είναι προβληματικό και στα 4,5 χιλιόμετρα του μήκους του όπως αναφέρει ο Δήμαρχος. Ένα τμήμα 600 μέτρων είναι αυτό που δεν λειτουργεί.

Επί των ημερών μου στη ΔΕΥΑΖ, υπήρχε συγκεκριμένος υπάλληλος, με συγκεκριμένο ωράριο, που ανοιγόκλεινε την πόρτα του βιολογικού για να αδειάζουν τα λυματοφόρα. Οφείλει να μας εξηγήσει ο Δήμαρχος τι εννοεί όταν ισχυρίζεται ότι κατά το παρελθόν υπάλληλοι άφηναν παρανόμως τα λυματοφόρα να μπαινοβγαίνουν στον βιολογικό.

Είναι ψέμα ότι ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ δουλεύει χωρίς να αμείβεται και θα πρεπε να ντρέπεται που το λέει. Από το 2013 ο νόμος απαγορεύει σε κάποιον αιρετό που παίρνει σύνταξη, να αμείβεται και από τον Δήμο για τις υπηρεσίες που προσφέρει. Πρέπει αναγκάστηκα να επιλέξει ένα από τα δύο, δεν έχει άλλη επιλογή, και αυτό έκανε και ο κ. Αρετάκης, που επέλεξε να παίρνει τη σύνταξή του. Βέβαια στη ΔΕΥΑΖ τον μισθό του Προέδρου τον παίρνει ο Αντιπρόεδρος ως αμοιβή για τις υπηρεσίες που παρέχει.

Όταν ανέλαβε ο κ. Αρετάκης, το χρέος της ΔΕΥΑΖ προς τη VOLTERA ήταν 250 χιλιάδες ευρώ. Κατάφερε να το φτάσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Στη συνέχεια μειώθηκε σημαντικά μετά από την οικονομική βοήθεια που έδωσε η κυβέρνηση και σήμερα το χρέος αυτό αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Δηλαδή, ο κ. Αρετάκης τετραπλασίασε το χρέος από τότε που ανέλαβε. Άρα που είναι η χρηστή διοίκηση και η νοικοκυροσύνη που επικαλείται; Αν δεν είχε βοηθήσει οικονομικά η κυβέρνηση, ούτε ρεύμα στα αντλιοστάσια θα υπήρχε σήμερα, ούτε ο βιολογικός θα λειτουργούσε.

Αναγκάστηκα να απαντήσω με ανακοίνωση στη χθεσινή ανακοίνωση του Δημάρχου γιατί εμπεριέχει πολλές ανακρίβειες.»

 


Απάντηση στην από 9 Σεπτεμβρίου 2021 ανακοίνωση του κ. ΑΡΕΤΑΚΗ…

Η ΔΕΗ αφού έλαβε το ποσό των 3.000.000 ευρώ που έδωσε η Κυβέρνηση στη ΔΕΥΑ Ζακύνθου πριν από 6 μήνες και αφού ο κ. Αρετάκης αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον της (γιατί άραγε καθυστέρησε??) και προ της αναμενόμενης αρνητικής για αυτήν Δικαστικής Απόφασης ξεμπλόκαρε τους Τραπεζικούς λογαριασμούς της ΔΕΥΑ αποδεσμεύοντας τις 150.000 ευρώ !!

Ας απαντήσει στους Δημότες του ο κ. Αρετάκης γιατί καθυστέρησε να κινηθεί κατά της ΔΕΗ και για ποιες τελεσίδικες αποφάσεις μιλά!!
Μήπως προτίθεται να παραιτηθεί των υποθέσεων που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη για να ωφεληθεί η ΔΕΗ με τόκους που ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ???

Από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων του μιλά για λαθρουδροληψίες, πρόστιμα και μηνύσεις!!!
Τον ρωτώ και τον προκαλώ να δημοσιοποιήσει αυτά τα δύο χρόνια που διοικεί τη ΔΕΥΑΖ πόσες λαθρουδροληψίες εντόπισε, πόσα πρόστιμα επέβαλε και πόσες μηνύσεις κατέθεσε!!
Εκτός και αν τις κρατά στο συρτάρι του γραφείου του για τους “δικούς” του λόγους τους οποίους όμως άμεσα θα κληθεί να αιτιολογήσει στη Δικαιοσύνη στην οποία είμαι υποχρεωμένος να προσφύγω ως μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΖ!!

Για τις αναφορές του για την αποχέτευση θα τον περιμένουμε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μας απαντήσει :

1) γιατί δεν επιβάλλει πρόστιμα στους παράνομους συνδεδεμένους που ανακάλυψε??

2) γιατί καθυστερεί την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του βιολογικού??

3) γιατί δεν προχωρά την επέκταση των εγκαταστάσεων που και ο ίδιος έκρινε αναγκαία και την συμπεριέλαβε στο Τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΖ??

4) γιατί καθυστερεί το σχεδιασμό και προγραμματισμό κατασκευής νέων αποχετευτικών δικτύων??

5) γιατί δεν προχωρά στην αποκατάσταση του προβληματικού δικτύου αποχέτευσης Καλαμακίου που κατασκεύασε ο συνέταιρος του??

Δυστυχώς ο δρόμος που οδηγεί και τη ΔΕΥΑΖ ο κ. Αρετάκης είναι Αδιέξοδο!!
Γιατί άραγε αφού είναι νοικοκύρης του κόβουν το ρεύμα στις γεωτρήσεις και το βιολογικό?? Ποίο ήταν το χρέος στη Voltera όταν ανέλαβε και πόσο είναι σήμερα μετά και τις 800.000 ευρώ που πάλι η κυβέρνηση του έδωσε??
Νοικοκύρης με τα 4.000.000 ευρώ της Κυβέρνησης???

Κλείνοντας και θεωρώντας ότι πρέπει να ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ που κοροϊδεύει τους συμπολίτες μας λέγοντας τους ότι δεν πληρώνεται για τα αξιώματα του!!
Από το 2013 έχει ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ σε συνταξιούχους να πληρώνονται για τα αξιώματα τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εκτός και παραιτηθούν της σύνταξης τους!!
Ο κ. Αρετάκης όπως προκύπτει και από το πόθεν έσχες που δημοσιοποίησε ΕΠΕΛΕΞΕ την σύνταξη του (20.000 ευρώ ετησίως αντί για τις 18.000 ευρώ του Προέδρου ΔΕΥΑ) όπως κάνουν και δεκάδες άλλοι συνταξιούχοι και στο Νησί μας και σε άλλα μέρη της πατρίδας μας χωρίς να θεωρούνται “ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ”!!

Παναγιώτης Αβράμης
Δημοτικός Σύμβουλος

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: