Current track

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Current show

Current show

Background

Κώστας Κλάδης
Αναπληρωτής Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου

Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει χαθεί. Παππάς και Παπαδημούλης θα έπρεπε οικειοθελώς να είχαν αποχωρήσει

Πα 10/07/2020

<

«Υγειονομικά ως χώρα τα πήγαμε καλά και αυτό συνέβη γιατί ήταν στην αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βοήθησε με την γραμμή που ακολούθησε, με μια σοβαρή στάση και όχι όπως είχε κάνει η ΝΔ όταν ήταν αυτή στην αντιπολίτευση και μέτραγε τους νεκρούς από την τραγωδία στο Μάτι, καταλογίζοντας ευθύνες στην τότε κυβέρνηση και μιλώντας για αναλγησία των αρμοδίων.
Υπάρχει μια έκδηλη ανησυχία και στην Ζάκυνθο, για το πως θα πάμε με τον κορωναϊό. Η κυβέρνηση υπαναχώρησε, προφανώς από τις πιέσεις που δέχτηκε, στο δικό της αρχικό πλάνο, όταν έλεγε ότι θα γινόταν τεστ σε όλους τους επισκέπτες. Ανησυχώ, γιατί μια πιθανή αύξηση των κρουσμάτων θα πιέσει πάρα πολύ τα μικρά όρια που έχει το Νοσοκομείο μας, ακόμα και τώρα που άνοιξε η ΜΕΘ.

Από την άλλη, σε ότι αφορά τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων από την πανδημία, η κυβέρνηση τα έκανε θάλασσα. Στα πρώτα δύο τρίμηνα του 2020, έχουμε σταθερά αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης. Η κυβέρνηση υποσχόταν ότι θα βελτίωνε την οικονομία, είχε υποσχεθεί λαγούς με πετραχήλια για την μεσαία τάξη, την οποία συνέθλιψε. Το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι μονόπλευρα στοχευμένο μόνο στους οικονομικά ισχυρούς.

Πράγματι κάποιες δημοσκοπήσεις δείχνουν μια σταθερή πορεία της ΝΔ. Θεωρώ ότι δεν έχει φανεί ακόμα στην κοινωνία το λάθος πρόγραμμα της κυβέρνησης και η φτωχοποίηση του λαού. Κάποια στιγμή οι δημοσκοπήσεις θα αποτυπώσουν την πραγματική εικόνα.

Για την σκανδαλολογία που αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, την χαρακτηρίζω ως κάποιες ανόητες πράξεις κάποιων στελεχών του κόμματος, όπως του κ. Παππά και του κ. Παπαδημούλη, ανόητες πράξεις που δεν παρήγαγαν όμως κάποιο πολιτικό αποτέλεσμα. Αυτά τα στελέχη θα έπρεπε οικειοθελώς να είχαν αποχωρήσει. Μόνοι τους θα έπρεπε να είχαν περάσει στο περιθώριο. Ο κ. Τσίπρας δεν είναι παιδονόμος. Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει χαθεί. Εδώ όμως βλέπουμε και πάλι μια αναλγησία της κυβέρνησης, μια συμπεριφορά υποκριτική. Κάποτε κατηγορούσαν τον συνεργάτη του κ. Τσίπρα κ. Καρανίκα ότι δεν είχε πτυχίο, όταν σήμερα τέσσερεις Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων δεν έχουν πτυχίο.

Όντως υπήρχε ένα νομικό κενό σε ότι αφορά τις διαδηλώσεις που έπρεπε να καλυφθεί, υπήρχε όμως η απαίτηση από την κυβέρνηση, αυτό που θα παρουσίαζε να ήταν πιο διακριτό. Έχουμε ένα νομοσχέδιο το οποίο θα έπρεπε να προστατεύει και να βοηθά την άσκηση της υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης πολιτών, αλλά κινείται σε εντελώς αντίθετο άκρο. Τώρα μπαίνουν αυστηρά έως και απαγορευτικά πλαίσια, ο οργανωτής υποχρεούται να ενημερώνει την αστυνομία, της οποίας είναι στην διακριτική της ευχέρεια να αποφασίζει και να κρίνει αν θα επιτρέπει ή θα απαγορεύει να ή όχι μια διαδήλωση. Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη η διαδήλωση και αυτού του τύπου τα νομοσχέδια έρχονται μόνο από δικτατορικά καθεστώτα. Η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά ένα νεοφιλελεύθερο αφήγημα, την διαχωριστική γραμμή μεταξύ της εργατικής τάξης και της οικονομικά ισχυρής τάξης. Μιλάμε για έναν απολυταρχικό κυβερνητικό σχεδιασμό. Αυτό το νομοσχέδιο θα καταπέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι θα στηρίξουμε οτιδήποτε θετικό φέρει η νέα Δημοτική Αρχή. Δυστυχώς ο Δήμαρχος ξεκίνησε την θητεία του με καταγγελίες και εν συνεχεία πέρασε σε ένα μοντέλο συγκεντρωτισμού που έχει αποτύχει. Ενώ έχουμε άπειρα προβλήματα ως νησί, λέει μόνο ότι θα φτιάξει τα οικονομικά του Δήμου και δεν μιλά για κανένα έργο. Μιλά συνεχώς για σκάνδαλα, ας πάει επιτέλους με όσα στοιχεία διαθέτει στον Εισαγγελέα. Πολεμά τα πάντα, δεν παράγει έργο και συνεχώς εφευρίσκει αντιπάλους. Σκιαμαχεί συνεχώς, μου θυμίζει τον Δον Κιχώτη. Μόνο δύο Δημοτικοί του Σύμβουλοι συνεργάζονται μαζί του. Ούτε με τους δημοτικούς υπαλλήλους δεν συνεργάζεται.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

(Visited 83 times, 1 visits today)