Γιώργος Ραγκούσης
Διοικητής Νοσοκομείου Ζακύνθου

Το Νοσοκομείο είναι πλήρως οχυρωμένο και εξασφαλίζει ότι η Ζάκυνθος είναι υγειονομικά πλήρως διασφαλισμένη

Τε 17/06/2020

<

«Το νησί μας πλέον είναι θωρακισμένο υγειονομικά. Η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Ζακύνθου είναι πλέον πραγματικότητα και αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου μας. Η Ζάκυνθος είναι ένας τουριστικός προορισμός και ήταν αδιανόητο να μην διαθέτει ΜΕΘ. Η μονάδα λειτουργεί από τον περασμένο Μάρτιο και τα επίσημα εγκαίνια έγιναν προχθές με την παρουσία του Υφυπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη.

Για την λειτουργία της ΜΕΘ διαθέσαμε τους δύο εντατικολόγους που ήδη εργαζόταν στο νοσοκομείο μας, καθώς και τους αναισθησιολόγους, ενώ ο εντατικολόγος κ. Λογοθέτης που διαθέτει 15χρονη εμπειρία σε ΜΕΘ, μετακινήθηκε για ένα διάστημα από το Ρίο στη Ζάκυνθο με σκοπό να συντονίσει επιστημονικά την μονάδα. Έτσι πλέον έχουμε μια κλινική με πλήρες προσωπικό. Ο κ. Λογοθέτης εργάζεται στο Νοσοκομείο του Ρίου, αλλά σε τακτά χρονικά διαστήματα έρχεται στην Ζάκυνθο και κάνει εφημερίες, διατηρώντας την επιστημονική διεύθυνση της Κλινικής. Υπάρχει τώρα η προοπτική να αποσπαστεί μόνιμα στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, είναι κάτι που το θέλει και ο ίδιος, καθώς είναι Ζακυνθινός.

Υπάρχει η έγκριση για την πρόσληψη συνολικά 91 εργαζόμενων στον Νοσοκομείο μας, ως επικουρικό προσωπικό. Προσλήφθηκαν και ήδη έπιασαν δουλειά τα 44 άτομα ενώ προβλέπεται η πρόσληψη άλλων 47 ατόμων για να φτάσουμε στον μαγικό αριθμό των 91 νέων εργαζόμενων. Οι διοικητικές και βοηθητικές δομές του νοσοκομείου μας ενισχύονται σημαντικά. Πλέον όταν εισέρχεται στο Νοσοκομείο ένα περιστατικό ενός πολίτη, ή ενός τουρίστα, το ίδρυμα εκτός από τις υπηρεσίες υγείας που οφείλει να του προσφέρει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, θα έχει τη δυνατότητα να διεκπεραιώνει και όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες για να αποζημιώνεται για αυτές του τις υπηρεσίες.

Σήμερα εργάζονται στην Παθολογική κλινική πέντε Παθολόγοι εκ των οποίων οι δύο πρόσφατα δήλωσαν παραίτηση. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, αλλά πολλές φορές η μία παραίτηση παρασύρει και την άλλη, ειδικά αν προέρχονται από την ίδια κλινική. Ο πρώτος γιατρός που εκδήλωσε την επιθυμία να παραιτηθεί με σκοπό να ιδιωτεύσει, είχε γνωστοποιήσει τις προθέσεις του εδώ και δυόμιση χρόνια. Πάντα υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο αναίρεσης μιας παραίτησης. Σκοπεύω να έρθω εκ νέου σε επαφή με αυτούς τους γιατρούς, αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν θα αφήσουμε την Παθολογική Κλινική έτσι, αν επιμείνουν στις παραιτήσεις θα κάνουμε ότι απαιτείται για να προσλάβουμε και άλλους Παθολόγους.

Ενημερώσαμε τον Υφυπουργό κ. Κοντοζαμάνη ότι το νοσοκομείο μας, παρά τις προκηρύξεις θέσεων γιατρών δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει την έλλειψη ενδιαφέροντος. Δυστυχώς δεν υπάρχει η ανταπόκριση που θα θέλαμε και αυτό είναι κάτι που αφορά όλα τα Περιφερειακά Νοσοκομεία της χώρας. Αυτός είναι και ο λόγος που όπως μας ενημέρωσε ο υφυπουργός έχει συσταθεί μια επιτροπή στο Υπουργείο Υγείας, που εξετάζει το πως θα ενισχυθούν τα κίνητρα για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των γιατρών ώστε να προσληφθούν στο ΕΣΥ. Οι γιατροί του ΕΣΥ είναι πραγματικοί ήρωες, είναι άξιοι συγχαρητηρίων και οφείλουμε να τους ενισχύσουμε.

Το ίδρυμα του εφοπλιστή κ.Μαρτίνου έκανε στο νοσοκομείο μας την δωρεά του μηχανήματος άμεσης ανίχνευσης κρούσματος κορωνοϊού. Στο τέλος του μήνα θα έχουμε αυτό το μηχάνημα του δωρητή, ωστόσο και το Υπουργείο Υγείας θα μας προμηθεύσει με ένα ακόμα.

Αυτή τη στιγμή, το Νοσοκομείο μας είναι πλήρως οχυρωμένο και εξασφαλίζει ότι η Ζάκυνθος είναι υγειονομικά πλήρως διασφαλισμένη.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

(Visited 61 times, 1 visits today)