Current track

Title

Artist

Background

Τζανέτος Πομόνης
Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου και 7ου Νηπιαγωγείου Ζακύνθου

Kαταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή για πλήρη αδιαφορία – Δεν παίζουμε με την ασφάλεια των παιδιών μας

Τρ 3/05/2022


«Το 2ο Νηπιαγωγείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, όμως εδώ και δεκαπέντε χρόνια περίπου, στεγάζεται μαζί με το 7ο Νηπιαγωγείο στον παιδικό σταθμό της Μπόχαλης, δηλαδή σε χώρο εκτός των ορίων αρμοδιότητάς του. Με δικά μας έξοδα βελτιώσαμε το προαύλιο του Νηπιαγωγείου, το οποίο ήταν μέσα σε ένα χωράφι, μέσα σε λιόφυτα, και τώρα έχει τάπητα και παιχνίδια. Επίσης με δικά μας έξοδα βελτιώσαμε και άλλες υποδομές, όπως το να έχει το κτήριο ανοιγόμενα παράθυρα.

Προσπαθούσαμε να λύσουμε το θέμα στης στέγασης και μετά από δικές μας ενέργειες, πέρυσι δημιουργήθηκε ένα παράρτημα του 2ου Νηπιαγωγείου στον χώρο που στεγάζεται το 2ο Δημοτικό Σχολείο. Εκεί δημιουργήθηκε μια αίθουσα, αλλά εντελώς πρόχειρα, την τελευταία στιγμή. Να φανταστείτε ότι αρχικά υπήρχε μια τούρκικη τουαλέτα, την οποία εντελώς πρόχειρα, βάζοντας μια λεκάνη όπως-όπως, την μετέτρεψαν σε τουαλέτα για νήπια, την οποία και πάλι με δικά μας έξοδα βελτιώσαμε.

Υπάρχουν πολύ σημαντικά προβλήματα στον προαύλιο χώρο, προβλήματα ασφάλειας για τα νήπια. Υπάρχουν παρτέρια, σίδερα στήριξης εκτεθειμένα και επικίνδυνα για τα παιδιά. Και πάλι με δικά μας έξοδα, κλαδέψαμε τα φυτά και καλύψαμε τα σίδερα με πλαστικό. Δεν γίνεται όμως μόνιμα εμείς, οι γονείς, να υποκαθιστούμε τους αρμόδιους, που κατά τον νόμο είναι ο Δήμος. Τα προβλήματα συνεχίζονται, το προαύλιο είναι παλιό, με τσιμεντόπλακες, τα παιδιά συχνά τραυματίζονται, ενώ δεν υπάρχει στέγαστρο στην είσοδο, για προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Με κάθε δυνατή βροχή το νερό μπαίνει μέσα στην αίθουσα.

Για όλα αυτά τα ζητήματα, και πρωτίστως για τα θέματα ασφάλειας των παιδιών, ενημερώσαμε τους καθ’ ύλην αρμόδιους, δηλαδή τον Δήμο. Δεν βρήκαμε καμιά ανταπόκριση. Καταγράψαμε όλα τα προβλήματα και τα αναφέραμε με έγγραφό μας πριν από τέσσερεις μήνες, συγκεκριμένα στις 6 Δεκεμβρίου 2021, το οποίο αποστείλαμε στον Δήμο. Και πάλι δεν λάβαμε καμιά απάντηση, ενώ εγώ τα ανέφερα εκ νέου μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 22 Δεκεμβρίου. Εκεί η μόνη απάντηση που έλαβα από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Σπίνο, ήταν ότι «θα τα λύσουμε όλα». Πέρασαν λοιπόν τόσοι μήνες, ανταπόκριση δεν είχαμε και αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε τις ενέργειές μας, καταγγέλλοντας τη Δημοτική Αρχή για πλήρη αδιαφορία.

Μετά τη δημοσιοποίηση που κάναμε, μας κάλεσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σπίνος σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν το Πάσχα, και αφού συζητήσαμε, μας έκλεισε ένα ραντεβού για δεκαπέντε μέρες μετά το Πάσχα, λέγοντάς μας ότι θα ερχόταν ο ίδιος μαζί με έναν μηχανικό του Δήμου, για να καταγράψουν τα προβλήματα. Προχθές λοιπόν, ήρθε ο κ. Σπίνος αλλά χωρίς κανέναν μηχανικό, είδε τα ζητήματα και δεσμεύτηκε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα στείλει μηχανικό ο οποίος θα καταγράψει τις ανάγκες για να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις.

Εμείς δεν θέλουμε λόγια και δεν παίζουμε με την ασφάλεια των παιδιών μας. Επειδή είδαμε μια πρόθεση από πλευράς Δήμου να κάνει ένα πασάλειμμα και τίποτα παραπάνω, δεν θα το διαπραγματευτούμε. Θέλουμε να δοθεί μια ολοκληρωμένη λύση, να δώσει ο Δήμος εντολή στις υπηρεσίες του εγγράφως, στο να επιληφθούν.

Τα θέματα ασφάλειας των παιδιών είναι άμεσης προτεραιότητας. Υπάρχουν και άλλα προβλήματα, αλλά θα τα δούμε στη συνέχεια. Η πίεση από πλευράς μας θα είναι συνεχής. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε γενική συνέλευση, όπου εκεί θα αξιολογήσουμε εκ νέου την όλη κατάσταση.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: