Λόγω έλειψης προσωπικού στον ΟΔΑΖ θα καλύψουμε τις ανάγκες σίτισης με ιδιωτικό Κέτερινγκ
Τρ 31/08/2021
«Λόγω έλλειψης προσωπικού στο τμήμα σίτισης του ΟΔΑΖ προέκυψε η ανάγκη να συνεργαστούμε με εταιρεία κέτερινγκ, κατόπιν ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Έχουμε έναν μάγειρα που δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες, ενώ και στο βοηθητικό προσωπικό έχουμε πολλά οφειλόμενα ρεπό. Έχουμε δηλώσει θέσεις για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, 36 συνολικά, μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ και περιμένουμε τις εξελίξεις από το Υπουργείο, από το οποίο έχουμε επίσης ζητήσει την πλήρωση 12 θέσεων επικουρικού προσωπικού.
Με τον διαγωνισμό για το κέτερινγκ επιδιώκουμε να καλύψουμε τις ανάγκες σίτισης στον ΟΔΑΖ για έναν χρόνο. Μετά το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα προκύψει η σύμβαση με τον ανάδοχο.
Οι υπηρεσίες μας συνέταξαν τον διαγωνισμό και στη συνεχεία εξετάσαμε το περιεχόμενο με τη βοήθεια νομικού, για να δούμε ότι όλα είναι σωστά διατυπωμένα βάση του νομικού πλαισίου, ώστε να μην προκύψουν αργότερα ενστάσεις. Η διαδικασία κατάθεσης των προσφορών ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή και όπως έχω ενημερωθεί έχει υποβληθεί μόνο μια προσφορά. Θα κριθεί ο φάκελος του ενδιαφερόμενου και εφόσον τηρεί τις προϋποθέσεις θα αναλάβει το κέτερινγκ. Είναι θέμα μιας, το πολύ δύο εβδομάδων για να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να έχουμε αποτέλεσμα.
Δεν γνωρίζω ότι αυτός που καταθέτει προσφορά, πρέπει να καταθέτει και στην τράπεζα το ποσό του προϋπολογισμού, δηλαδή 200 χιλιάδες ευρώ. Αυτό που ξέρω είναι ότι σύμφωνα με τον νόμο 4412 του 2016-άρθρο 75, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να διαθέτει μέσω τραπέζης την αντίστοιχη πιστοληπτική ικανότητα, δηλαδή την δυνατότητα να μπορεί να δανειστεί από την τράπεζα, η οποία εξετάζει τον κύκλο εργασιών της επιχείρησης που ενδιαφέρεται και την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης. Το επίπεδο της πιστοληπτικής ικανότητας του ενδιαφερόμενου αποδεικνύει την οικονομική του επάρκεια. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η επιτυχία του διαγωνισμού.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αντίστοιχων διαγωνισμών σε όλη την Ελλάδα. Σε διακήρυξη του Δήμου Θεσσαλονίκης για σίτιση, με προϋπολογισμό ύψους 2.000.356 ευρώ, ζητήθηκε πιστοληπτική ικανότητα ίση με τον προϋπολογισμό. Στον Δήμο Καλαμάτας, για διαγωνισμό ύψους 149.000 ευρώ, ζητήθηκε πιστοληπτική ικανότητα ύψους 600.000 ευρώ. Για σίτιση φοιτητών στη Δυτική Μακεδονία, προϋπολογισμού 9.500.000 ευρώ, ζητήθηκε πιστοληπτική ικανότητα ύψους 3.000.000 ευρώ. Όχι όμως να έχει κάποιος στην τράπεζα κατατεθειμένα 3.000.000 ευρώ.
Εντοπιότητα δεν μπορείς να βάλεις ως κριτήριο σε ένα τέτοιο διαγωνισμό γιατί θα κριθεί άκυρος. Προφανώς και ο ενδιαφερόμενος που θα αναλάβει τη σίτιση, ακόμα και αν είναι μια επιχείρηση από την Αθήνα ή κάποια άλλη πόλη, θα πρέπει να έχει εργαστήριο παρασκευής στη Ζάκυνθο και τα προϊόντα του θα ελέγχονται από εμάς.
Στον ΟΔΑΖ έχουμε κατορθώσει το ακατόρθωτο. Όλο το προσωπικό είναι εμβολιασμένο, πλην δύο υπαλλήλων για τους οποίους εφαρμόζεται η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία. Λόγω πανδημίας το επισκεπτήριο έχει κανόνες. Ένα επισκεπτήριο την εβδομάδα, αυτός που θα έρθει θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος, να έχει αρνητικό τεστ και να φορά μάσκα. Αν δεν είναι εμβολιασμένος, θα πρέπει να προσκομίσει αποτέλεσμα μοριακού ή rapid test, να φορά διπλή μάσκα και το επισκεπτήριο θα γίνεται σε ανοιχτό χώρο, στον κήπο, χωρίς εναγκαλισμούς.»
Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: