Current track

Title

Artist

Background

Μαρία Μουζάκη (Πρόεδρος Δημοτικών Παιδικών Σταθμών)

Τε 12/10/2016«Έχουμε φτάσει στο σημείο κάποιοι να απειλούν τη ζωή μου. Έχουν ενημερωθεί οι αρχές, αλλά δεν φοβάμαι, δεν θα κάνω πίσω και δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθώ. Αισθάνομαι υπερήφανη για το έργο μου και έχω τη δύναμη της αγάπης των παιδιών και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Για πρώτη φορά το ερώτημα στις παιδαγωγούς του ΕΣΠΑ που εργάζονται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για το αν ήθελαν να δουλέψουν τον Αύγουστο και η άδειά τους να μεταφερθεί σε άλλον μήνα τέθηκε από τη Διευθύντρια των παιδικών σταθμών, εν συνεχεία επεδίωξα εγώ συνάντηση με τις εργαζόμενες για το ίδιο θέμα.
Αρχικά ήταν θετικές, όμως σε μια συνάντηση που έγινε αργότερα στον 2ο παιδικό σταθμό, άλλαξαν στάση, μου είπαν ότι θα μου απαντήσουν και τελικά μου έστειλαν εξώδικο.

Δεν επέβαλα σε καμιά παιδαγωγό να δουλέψει τον Αύγουστο. Δεν απείλησα κανέναν και δεν εκβίασα κανέναν.
Έχω έγγραφο που υπογράφουν οι εργαζόμενες του ΕΣΠΑ και που λένε ότι ουδέποτε τις απείλησα.
Έχω επιστολή της Διευθύντριας των παιδικών σταθμών κυρίας Πλέσσα, που πρώτη θέτει το ερώτημα αν θέλουν 4 εργαζόμενες του ΕΣΠΑ να δουλέψουν τον Αύγουστο.
Αντίθετα με ότι λένε τηρήθηκε στο ακέραιο ο εσωτερικός κανονισμός των παιδικών σταθμών.
Τελικά λύσαμε το πρόβλημα της λειτουργίας των παιδικών σταθμών και τον Αύγουστο παίρνοντας άλλες 4 εργαζόμενες μέσω δίμηνων συμβάσεων.

Υποκινούνται οι εργαζόμενες από πολιτικά πρόσωπα. Θυμίζω ότι στο Δημοτικό συμβούλιο που έγινε αρχές Αυγούστου, αποχώρησαν μαζί με τις εργαζόμενες, ο κ. Μποζίκης και ο κ. Αβράμης. Λυπάμαι για τη στάση του κ. Μποζίκη, που ήθελε να κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί τον Αύγουστο για να μου δημιουργήσει πολιτικό κόστος.

Όλες οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης καταρρέουν. Ουδέποτε οι παιδικοί σταθμοί δεν δούλευαν τόσο άψογα όσο σήμερα. Οι γονείς είναι απόλυτα ικανοποιημένοι.
Υπάρχουν καταγγελίες γονέων που λένε ότι κάποιοι πήραν τα παιδιά τους και τα πήγαν στον ιδιωτικό παιδικό σταθμό του κ. Μποζίκη. Είναι πολιτικό το πρόβλημα. Η αντιπολίτευση στοχοποιώντας εμένα, θέλει να σπιλώσει τον Δήμαρχο. Ο Δήμαρχος γνώριζε ότι θα δεχτώ πόλεμο, με είχε προειδοποιήσει, αλλά με στηρίζει και με εμπιστεύεται απόλυτα.

Η ψυχολόγος που τοποθέτησα στους παιδικούς σταθμούς διέθετε όλα τα απαραίτητα προσόντα και δούλεψε εθελοντικά. Η Διευθύντρια κυρία Πλέσσα αναφέρει σε έγγραφό της, ότι η συγκεκριμένη ψυχολόγος δούλεψε αρμονικά με τις παιδαγωγούς και τις προϊσταμένες και βοήθησε τα παιδιά με ανιδιοτέλεια. Ουδέποτε παραβίασε τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών.

Η διευθύντρια των παιδικών σταθμών κα. Πλέσσα σε έγγραφό της δηλώνει ότι η συνεργασία μαζί μου ήταν και είναι άψογη. Δεν έχω καμιά καταγγελία από προϊσταμένη ή τη Διευθύντρια των παιδικών σταθμών για δική μου αυταρχική συμπεριφορά. Δεν έχω στερήσει τίποτα στις εργαζόμενες, είμαι δίπλα τους και τα βράδια κοιμάμαι ήσυχη γιατί δεν έχω τίποτα να με βαρύνει. Δεν κάνω τίποτα που δεν είναι νόμιμο.

Σχετικά με το περιστατικό μιας εργαζόμενης που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο επειδή της συμπεριφέρθηκα άσχημα, έχω να πω τα εξής: Δεν μπορεί μέσα σε μια κουζίνα να βλέπω μια καθαρίστρια να μαγειρεύει και να βρίσκεται πάνω από τα φαγητά των παιδιών, φορώντας τη ρόμπα που χρησιμοποιεί όταν καθαρίζει τουαλέτες. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Ασφαλώς και εκνευρίστηκα γιατί κινδύνεψε η υγεία των παιδιών.

Η αντιπολίτευση που με κατηγορεί για πολιτικές διώξεις εργαζομένων, ασκεί πολιτική δίωξη εναντίον μου και εναντίον της σημερινής Δημοτικής Αρχής.
Ο κ. Μποζίκης απειλεί και λέει «θα δείτε τι εστί Μποζίκης» και του απαντώ πως «θα του δείξω εγώ τι εστί Μουζάκη».

Η σωστή λειτουργία των παιδικών σταθμών είναι αρμοδιότητα της Προέδρου, όπως και οι μετακινήσεις των υπαλλήλων, που είναι απαραίτητες για να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες του κάθε σταθμού.

Ο σύλλογος των εργαζομένων των παιδικών σταθμών διαμαρτύρεται γιατί δεν πληρώθηκαν για έναν μήνα οι εργαζόμενες. Στο τέλος του μήνα θα πληρωθούν κανονικά.

Παλιά υπήρχαν 17 εθελόντριες στους παιδικούς σταθμούς, εγώ είχα 5 και τους πείραξε. Ούτε ένα ευρώ δεν έχω δώσει σε εθελόντρια.
Στο παρελθόν έφευγαν με άδεια οι εργαζόμενες αορίστου χρόνου των παιδικών σταθμών και έμεναν στους παιδικούς σταθμούς οι εθελόντριες, κάτι που είναι παράνομο.

Η πρώην Πρόεδρος των παιδικών σταθμών κ. Βυθούλκα μου είχε εκμυστηρευτεί ότι επί θητείας της αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα με το προσωπικό των σταθμών. Αναγνωρίζοντας την εμπειρία της είχα προτείνει να μετέχει στο Δ.Σ. των σταθμών για να με βοηθήσει.

Ζήτησα και θα γίνει οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος των παιδικών σταθμών. Δεν σεβάστηκαν στην αντιπολίτευση τη σιωπή μου. Είχα ως μέλημα να φτιάξω τους παιδικούς σταθμούς και δεν απαντούσα στις ύβρεις τους. Το θεώρησαν αδυναμία και έκαναν λάθος.

Ως Δήμαρχος ο κ. Μποζίκης αύξησε κατά 4 τους παιδικούς σταθμούς μέσω χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, ο κάθε Δήμαρχος στη θέση του αυτό θα έκανε την εποχή εκείνη. Αλλά το θέμα είναι πως λειτουργούσαν οι παιδικοί σταθμοί που έφτιαξε. Όταν ανέλαβα, διαπίστωσα πως είχα να κάνω με «παγωμένους» και απαρχαιωμένους παιδικούς σταθμούς. Θύμιζαν γηροκομείο. Δεν ήταν μόνο αισθητικό το πρόβλημα, είχαν και λειτουργικά προβλήματα.

Υπάρχουν τρία τετράδια επί εποχής Δημαρχίας Μποζίκη, με τα χρήματα που πλήρωναν οι γονείς στους παιδικούς σταθμούς για τα τροφεία των παιδιών. Κάθε μεσημέρι πήγαιναν τα χρήματα των παιδικών σταθμών στην τότε Πρόεδρο κ. Βυθούλκα. Τα χρήματα αυτά έπρεπε να πηγαίνουν στη τράπεζα, και μέσω του τραπεζικού συστήματος στους προμηθευτές και όχι στο γραφείο της κυρίας Βυθούλκα. Σήμερα τα χρήματα αυτά κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό των παιδικών σταθμών και από εκεί πληρώνονται οι προμηθευτές.

Να αναρωτηθεί ο κ. Αβράμης αν το λογιστήριο των παιδικών σταθμών έκλεινε αργά το βράδυ για να ελέγχει τα  πεπραγμένα της τότε διοίκησης.
Υπάρχουν πολλά τιμολόγια επί Δημαρχίας Μποζίκη, για διάφορες εργασίες στους παιδικούς σταθμούς που δεν αναφέρονται με λεπτομερή στοιχεία στις εργασίες που έγιναν.
Με αποφάσεις της κυρίας Βυθούλκα, κόπηκαν τότε εντάλματα κάτω των 5 χιλιάδων ευρώ, για να μην περάσουν από επίτροπο προς έλεγχο.

Τα έξοδα για τα τροφεία των παιδιών δεν είναι όσα ισχυρίζεται ο κ. Αβράμης, αλλά 95 χιλιάδες ευρώ και έχουν σημαντικά μειωθεί επί δικής μου θητείας.
Το 2014 που ανέλαβα τους παιδικούς σταθμούς, ανέλαβα και χρέη χιλιάδων ευρώ προς προμηθευτές, χρέη της προηγούμενης διοίκησης.

Σχετικά με την καταγγελία του κ. Αβράμη, ότι γονέας πλήρωσε 80 ευρώ τροφεία και πέρασε η είσπραξη στο μηχανογραφικό 2 μήνες μετά, απαντώ ότι τότε απουσίαζε λόγω ασθένειας η συγκεκριμένη υπάλληλος που θα πέρναγε ηλεκτρονικά την πληρωμή, ενημερώσαμε την μητέρα του παιδιού και με τη σύμφωνη γνώμη της, δόθηκε το τριπλότυπο 2 μήνες μετά.

Σήμερα στις 7 το απόγευμα, εγώ και ο Δήμαρχος θα ενημερώσουμε τον σύλλογο γονέων για τα ζητήματα των παιδικών σταθμών. Την επόμενη εβδομάδα από κοινού με τον Δήμαρχο, θα συναντηθούμε με τον σύλλογο των εργαζομένων των παιδικών σταθμών.

Στο παρελθόν είχα κατέβει υποψήφια με τον κ. Μποζίκη. Στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές συμμετείχα μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Κολοκοτσά.»


Current track

Title

Artist

Background