Current track

Title

Artist

Background

Σωτήρης Παπαδόγγονας
Πρόεδρος Συλλόγου Παλαιάς Αγοράς Ζακύνθου

Μέχρι τέλος Μαίου η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ανάπλασης της οδού Ταβουλάρη

Τρ 3/05/2022


«Επειδή δεν είμασταν ικανοποιημένοι με την εικόνα που παρουσίαζε η οδός Ταβουλάρη, μια κεντρική αρτηρία της πόλης, ξεκινήσαμε την όλη προσπάθεια για να γίνει το έργο της ανάπλασής της, ένα έργο που τελικά ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες. Πρόκειται για ένα έργο που χρειάζεται χρόνο για να ολοκληρωθεί, ένα έργο που ήδη έχει καθυστερήσει για περίπου έναν μήνα, λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν στις εργασίες για την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ, αλλά και των αγωγών της ΔΕΥΑΖ.

Είχαμε ζητήσει αυτό το έργο να χωριστεί σε δύο ενότητες, η 1η θέλαμε να ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν και με η 2η να ξεκινούσε Σεπτέμβρη με Οκτώβρη. Αυτή η 1η φάση του έργου ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο, έχουν οριοθετηθεί τα πεζοδρόμια, τοποθετήθηκαν τα κράσπεδα, υπογειοποιήθηκαν τα καλώδια της ΔΕΗ, αντικαταστάθηκε το δίκτυο ύδρευσης και τώρα θα  τοποθετηθούν οι κυβόλιθοι, ενώ θα ακολουθήσει η σύνδεση των φωτιστικών ιστών.

Η εικόνα που είχαμε τις ημέρες του Πάσχα ήταν ενοχλητική, τα υλικά ήταν αφημένα παντού. Σε επικοινωνία που είχαμε με την κατασκευάστρια εταιρεία μας είπαν πως δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι το διαφορετικό, αφού μιλάμε για ένα εργοτάξιο εν εξελίξει. Προσπαθήσαμε να ασκήσουμε κάποιες πιέσεις, όμως σαφέστατα οι καθ’ ύλην αρμόδιοι στο να πιέσουν είναι η Δημοτική Αρχή και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Επίσης, υπήρξαν κάποια προβλήματα κατά τη διάρκεια των εργασιών, αφού θα έπρεπε, για όσο διάστημα εκτελείτο το έργο, να γινόταν σεβαστή και η σήμανση που απαγόρευσε τη διέλευση οχημάτων, κάτι που δεν αποφευχθεί κάποιες φορές. Εν πάση περιπτώσει, ευελπιστώ ότι μέσα στις επόμενες τρεις με τέσσερεις εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί και η τοποθέτηση των κυβόλιθων.

Τις τελευταίες ημέρες είχαμε παρατηρήσει μια αδράνεια σε ότι αφορά τις εργασίες, και αποδείχτηκε ότι αυτό οφειλόταν στο ότι ο Δήμαρχος μετά από δική μας όχληση, αποφάσισε να παρέμβει για να αλλάξει ο τύπος του κυβόλιθου που τελικά θα τοποθετηθεί. Εμείς με e mail προς τη Δημοτική Αρχή στις 19 Απριλίου είχαμε αναφερθεί στο είδος του κυβόλιθου, λέγοντας ότι βάση και των ειδικών, ο κυβόλιθος που αρχικά προβλεπόταν να τοποθετηθεί δεν ήταν ο ενδεδειγμένος και πως ίσως ήταν προτιμότερο να επιλεγεί βιοκλιματικός κυβόλιθος, κάτι που τελικά όπως ενημερωθήκαμε σήμερα έγινε αποδεκτό. Αυτό το είδος κυβόλιθου έχει τη δυνατότητα να χαμηλώνει τη θερμοκρασία το καλοκαίρι, τοποθετείται πιο εύκολα και είναι πιο οικονομικός.
Επίσης ζητήσαμε την αλλαγή των αρχικών φωτιστικών σωμάτων που ήταν πολύ σύγχρονα με κάποια άλλα πιο παραδοσιακά, που συνάδουν με αυτά που υπάρχουν στην Πλατεία Σολωμού και σε άλλα σημεία της Πόλης.

Πρέπει, έστω και προσωρινά, να μπαλωθεί το οδόστρωμα στην οδό Ταβουλάρη, να γίνει μια πρόχειρη ασφαλτόστρωση, ώστε να ανοίξει και πάλι ο δρόμος το καλοκαίρι, μέχρι να περάσουμε στην εκτέλεση της 2ης φάσης του έργου προς τα τέλη Σεπτεμβρίου.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: