Να περάσει η χερσαία ζώνη του λιμένα στο Δήμο Ζακύνθου – Πρέπει οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο
Πα 12/04/2024
«Είναι πολύ σημαντικό για την πόλη μας να περάσει η χερσαία ζώνη του λιμένα από το Λιμενικό Ταμείο στον Δήμο. Πρέπει όλοι οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλο το παραλιακό μέτωπο.
Ως συνδυασμός «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ», παρουσιάσαμε με τη βοήθεια του έγκριτου νομικού κ. Μπετίνη, τις θέσεις μας για το λιμάνι της Ζακύνθου. Ζητάμε να μπει ως θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, να υπάρχει ηχηρή απόφαση του κορυφαίου αυτού συλλογικού οργάνου και να αξιοποιήσουμε παράλληλα όλο το νομικό οπλοστάσιο που διαθέτουμε, ώστε να γίνει πράξη.
Από τον περασμένο Ιανουάριο το ΤΑΙΠΕΔ έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τις εκτάσεις που του ανήκουν, όπως αυτό θέλει. Μιλάμε για τις Παιδικές Χαρές στα δέντρα του Άμμου και πίσω από το Πνευματικό Κέντρο, τον πεζόδρομο στην οδό Μάρκοβιτς και την έκταση της Μαρίνας. Είναι ήδη ορατός ο κίνδυνος να τα αναλάβει το ΤΑΙΠΕΔ, ή να τα αναλάβει ένας ιδιώτης που θέλει να επενδύσει. Δηλαδή να δούμε μια μέρα μια ξενοδοχειακή μονάδα στα δέντρα του Άμμου.
Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Πλέσσας, ως νομικός ο ίδιος, γνωρίζει τους νόμους και ξέρει να τους διαβάζει καλά. Γνωρίζει ότι με συγκεκριμένες αποφάσεις του 1986 και του 1990 ο τότε Νομάρχης καθόρισε τη χερσαία ζώνη του λιμένα Ζακύνθου. Θέλω τώρα να πιστεύω ότι υπάρχει η βούληση από τα θεσμικά όργανα να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και να έρθει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να παρθούν αποφάσεις.
Οι πολίτες ακόμα δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις από τις βλάβες που υπέστησαν λόγω της εισροής πετρελαίου στο δίκτυο ύδρευσης. Στο master plan του νερού που παρουσιάστηκε, ουσιαστικά είχαμε την ανακύκλωση των μελετών που παλαιότερα έγιναν. Τώρα μας ήρθε ως κάτι το καινούργιο, ως ώριμο φρούτο, η αφαλάτωση. Είδαμε παραλείψεις σε αυτή τη μελέτη που παρουσιάστηκε, η οποία κόστισε 250 χιλιάδες ευρώ και δεν προσέφερε τίποτα το καινούργιο.
Δεν γίνεται να λαμβάνονται από τη ΔΕΥΑΖ οριζόντια μέτρα διακοπής παροχής του νερού σε όλους τους οφειλέτες ανεξαιρέτως και αδιακρίτως. Σε σπίτια που υπάρχουν άνεργοι, άνθρωποι με οικονομικά και ιατρικά προβλήματα. Είμαστε αντίθετοι σε αυτό που έγινε. Είναι απαράδεκτο να κλείνουμε το νερό σε οικογένειες με οφειλές των τριακοσίων ευρώ όταν υπάρχουν μεγάλο οφειλέτες στη ΔΕΥΑΖ εδώ και χρόνια.»