Current track

Title

Artist

Current show

Jazz Life

00:00 02:00

Current show

Jazz Life

00:00 02:00

Background

Ο Δήμαρχος κ.Αρετάκης, συνεχίζει την εμμονική προσπάθειά του να κλείσει άμεσα ή έμμεσα τον κινηματογράφο «Φώσκολος»

Τρ 20/07/2021


ΣΤΙΓΜΑ Α.Ε. | ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | 20/7/2021

Ο Δήμαρχος κ.Αρετάκης, συνεχίζει την εμμονική προσπάθειά του να κλείσει άμεσα ή έμμεσα τον κινηματογράφο «Φώσκολος».

Μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που πραγματοποιήθηκε στις 30/3/2021, στην οποία αποφασίστηκε η υποβολή εισηγήσεων των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, πριν τα μέλη αποφασίσουν για την υπόθεση, ζητήσαμε στις 5/4/2021 με εξώδικο από τον Δήμαρχο, την χορήγηση των σχετικών εισηγήσεων των συναρμοδίων υπηρεσιών καθώς και των άλλων σχετικών με την υπόθεση εγγράφων.
Ο κ.Αρετάκης με το από 12/4/2021 έγγραφό του αρνήθηκε να μας χορηγήσει τα έγγραφα που του ζητήσαμε με αβάσιμες και αόριστες αιτιολογίες παραβιάζοντας έτσι θεμελιώδη συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα μας.

Μετά την έκνομη άρνηση του αναγκαστήκαμε να υποβάλουμε στον κ. Εισαγγελέα Ζακύνθου την από 5/5/2021 αίτηση μας με την οποία ζητούσαμε να υποχρεωθεί ο Δήμαρχος Ζακύνθου να εκτελέσει τις νόμιμες υποχρεώσεις του και να μας χορηγήσει τα έγγραφα. Ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ζακύνθου δέχτηκε το αίτημά μας και με την από 6/5/2021 έγγραφη παραγγελία του επέβαλε στον κ. Αρετάκη να μας χορηγηθούν τα έγγραφα «λόγω προφανούς άμεσου, προσωπικού και ενεστώτος έννομου συμφέροντος του διοικούμενου».

Κι όμως, παρά την σαφή Εισαγγελική παραγγελία ο Δήμαρχος Ζακύνθου, που είναι ο πρώτος πολίτης του Δήμου που θα πρέπει να συμμορφώνεται στους νόμους, αρνήθηκε την εκτέλεση της Εισαγγελικής παραγγελίας και δεν μας χορήγησε τα έγγραφα.

Μόνο μετά την υποβολή από μέρους μας μηνυτήριας αναφοράς εναντίον του για την παράνομη άρνηση του υποχρεώθηκε επιτέλους αυτός στις 16 και 19/7/2021 να μας χορηγήσει μόνο ένα μικρό μέρος των εγγράφων που μας αφορούν. Και τότε αποκαλύφθηκε περίτρανα η δόλια στάση του κ. Αρετάκη και ο λόγος για τον οποίο δεν μας χορηγούσε τα υπηρεσιακά έγγραφα. Και ο λόγος είναι ότι αυτά μας δικαιώνουν με απόλυτο τρόπο και δεν δικαιολογούν την ανάκληση της άδειας του καταστήματος και δεν εξυπηρετούν τον κ. Αρετάκη στις σκοτεινές μεθοδεύσεις του.

Η εμπάθεια αυτού του ανθρώπου είναι τέτοια που αφού απέτυχε να ποδηγετήσει τις συναρμόδιες υπηρεσίες, πριν λίγες ημέρες συγκάλεσε και την αναρμόδια Επιτροπή Δημοσίων Θεαμάτων με μοναδικό σκοπό να κλείσει τον «Φώσκολο». Εις μάτην βέβαια, γιατί όπως του εξήγησαν οι αρμόδιοι δημόσιοι υπάλληλοι, αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Ο κ.Αρετάκης αφού, παρά τις υπογραφές 22 δημοτικών συμβούλων, παρανόμως αρνήθηκε να φέρει το θέμα του κυλικείου του κινηματογράφου “Φώσκολος” στο Δημοτικό Συμβούλιο, συγκαλεί σε νέα συνεδρίαση αύριο Τετάρτη 21/7/2021 την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με εισήγηση υπέρ της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας του καταστήματος, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, αποδεικνύοντας έτσι τον εμμονικό και αυταρχικό τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται αυτός τη λειτουργία του Δήμου σε μία ευνομούμενη Δημοκρατική πολιτεία. Πρέπει όμως να γνωρίζει ο κ Αρετάκης ότι ο Δήμος λειτουργεί με βάση το νόμο και την διαφάνεια και όχι σαν ιδιωτική του επιχείρηση με μοναδικό γνώμονα τις προσωπικές αντιλήψεις του επιχειρηματία και τα συμφέροντά του.

Η προσφυγή στη δικαιοσύνη αποτελεί πλέον για εμάς μονόδρομο για να υπερασπιστούμε την τιμή και την αξιοπρέπεια μας απέναντι στην στοχοποίηση, τις αήθεις συκοφαντίες, τον άκρατο λαϊκισμό, τη δημαγωγία, την εμπάθεια, την αυθαιρεσία, τον μισανθρωπισμό, τη μιζέρια και τους παραλογισμούς του κ.Αρετάκη και των πραιτοριανών του.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΤΙΓΜΑ στην 25ετη πορεία του έχει αποδείξει ότι δεν υποκύπτει σε πιέσεις και εκβιασμούς. Είναι και θα είναι ένα βήμα ελεύθερης έκφρασης για όλους τους Ζακυνθινούς, χωρίς περιορισμούς και σκοπιμότητες, καλλιεργώντας την πολυφωνία θέσεων και κρίσεων. Οποιαδήποτε προσπάθεια άμεσης ή έμμεσης χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης αποτελεί έκφραση αυταρχικών καθεστώτων και νοοτροπιών ασύμβατων και αντίθετων με τα δημοκρατικά ιδεώδη.