Current track

Title

Artist

Background

Βαγγέλης Τσώλας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος "Λαϊκή Συσπείρωση-Γιώργος Κωνσταντίνου", Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ζακύνθου

Ο δημότης πρέπει να κάνει το μεγάλο βήμα και να μας στηρίξει – Δεν θα τον απογοητεύσουμε

Τρ 12/09/2023«Δεν είμαι οργανωμένος, σε κάποιο κόμμα, ούτε στο ΚΚΕ. Πρώτη φορά κατεβαίνω υποψήφιος στη Τοπική Αυτοδιοίκηση και μετέχω στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα που έκανε ο Γιώργος Κωνσταντίνου σε προοδευτικούς ανθρώπους. Η ραχοκοκαλιά του ψηφοδελτίου είναι από το ΚΚΕ, αλλά έχει γίνει το άνοιγμα και σε πολίτες που δεν ανήκουν στο ΚΚΕ.

Έχουμε έναν συνδυασμό που απαρτίζεται από ανθρώπους που για πρώτη φορά είναι υποψήφιοι, από έντιμους ανθρώπους, που ενδιαφέρονται για τα κοινά, για τα προβλήματα, που θέλουν να διεκδικήσουν και να βρουν λύσεις προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων. Θέλουμε στη Ζάκυνθο να εφαρμόσουμε το μοντέλο Πελετίδη στα πρότυπα του Δήμου της Πάτρας. Αυτό θα αποτελέσει όφελος προς τη Ζακυνθινή κοινωνία, τον εργαζόμενο, τον μικρομεσαίο, τον αγρότη, τον μεροκαματιάρη.

Κυρίαρχο θέμα για εμάς είναι η λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Τα σκουπίδια αποτελούν διαρκές πρόβλημα. Είναι απαράδεκτο να διαθέτεις έναν στόλο που δεν αξιοποιείς, να έχεις 17 οχήματα και να μην τα αξιοποιείς προφανώς γιατί δεν θέλεις, να μην προσλαμβάνεις προσωπικό και να δίνεις την αποκομιδή σε έναν ιδιώτη με πολλά χρήματα. Δεν είναι δυνατόν με τον ιδιώτη ο τόνος να στοιχίζει 50 ευρώ, όταν ο Δήμος θα μπορούσε να κάνει την ίδια δουλειά με 30 ευρώ τον τόνο. Με τα χρήματα που θα εξοικονομούσες θα ασκούσες κοινωνική πολιτική. Θα αλλάξουμε την τιμολογιακή πολιτική στα τέλη καθαριότητας. Θα ελαφρύνουμε τους αδύναμους και θα πληρώνουν περισσότερα οι ξενοδόχοι και οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Μπορεί να βρεθεί ένας κοινός δρόμος για συνεργασία με Περιφέρεια και Βουλευτή Ζακύνθου, εφόσον όλοι κινηθούμε στο ίδιο πλαίσιο, προς όφελος των πολλών.

Ο Ζακυνθινός λαός αξιολόγησε πρόσφατα τον Βουλευτή Ζακύνθου δίνοντάς του μια σαρωτική νίκη. Υπάρχουν πολιτικές διαφορές με τον κ. Ακτύπη, αλλά και ο ίδιος έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνεργαστεί. Δεν συναντήθηκα ποτέ ως Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, με την Περιφερειάρχη κα Κράτσα και τον Δήμαρχο κ. Αρετάκη, στα τέσσερα χρόνια θητείας τους. Αντίθετα στις διεκδικήσεις του Συλλόγου μας, ήταν πάντα παρών ο κ. Ακτύπης και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Κωνσταντίνου. Δεν είχα καμιά συνεργασία με την κα Μοθωναίου και τον κ. Στασινόπουλο. Ο κ. Τσουρουνάκης, έχει ένα δυνατό ψηφοδέλτιο, αλλά δεν παύει να είναι ξενοδόχος, χωρίς να έχω κάτι προσωπικό με τον άνθρωπο.

Την περίοδο του COVID έγινε μια προσπάθεια από την Περιφέρεια για να δοθεί μια ενίσχυση στο επικουρικό προσωπικό του Νοσοκομείου. Μιλάμε για 130 άτομα, όλων των ειδικοτήτων, απαραίτητοι για τη λειτουργία του ιδρύματος. Οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου και αν δεν ανανεωθούν θα κλείσει το Νοσοκομείο. Έχουμε τη διαβεβαίωση από τον Βουλευτή Ζακύνθου ότι θα ανανεωθούν για έναν χρόνο ακόμη.

Πριν από πέντε χρόνια δρομολογήθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου και το έργο έχει κολλήσει. Μετά την αποπομπή του κ. Ραγκούση το Νοσοκομείο δεν έχει διοικητή και αυτό είναι πρόβλημα.

Ο Δήμος μπορεί να στηρίξει τον επικουρικό εργαζόμενο, επιδοτώντας τη στέγασή του ή και τη σίτισή του. Πρέπει να το θέλεις όμως. Ακόμα περιμένω από τον περασμένο Μάρτιο την απάντηση του Δημάρχου στο αίτημά μας για βοήθεια με σίτιση από το κοινωνικό εστιατόριο. Επίσης πρέπει να αξιοποιηθεί το παλιό Νοσοκομείο.

Αν περάσουμε στον δεύτερο γύρο των εκλογών, πιστεύω ότι θα είμαστε και η νέα Δημοτική Αρχή και μάλιστα θα μείνουμε για πολλά χρόνια. Θα δίνουμε λόγο στα κοινοτικά γραφεία, θα λογοδοτούμε στον πολίτη, θα δώσουμε αξία στα χωριά που είναι εγκαταλελειμμένα. Ο δημότης πρέπει να κάνει το μεγάλο βήμα, να μας στηρίξει και δεν θα τον απογοητεύσουμε.»


Current track

Title

Artist

Background