Current track

Title

Artist

Background

Νικόλαος Φαραντούρης
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Ο Επτανήσιος θα αισθάνεται ότι έχει έναν Ευρωβουλευτή που θα παλέψει για αυτόν, που θα διεκδικήσει για την Περιφέρειά μας

Πε 23/05/2024«Επέλεξα φέτος να βρεθώ στη Ζάκυνθο και όχι στην ιδιαίτερη πατρίδα μου τη Κεφαλονιά για τις εκδηλώσεις της ένωσης των Ιονίων Νήσων με την Ελλάδα, γιατί ήθελα να τιμήσω τον Εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό, τον οποίο μνημονεύω πάντα.

Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής, γιατί είμαι επί 25 χρόνια καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου, δικηγορώ στις Βρυξέλλες επί 22 χρόνια και κατά συνέπεια γνωρίζω πως λειτουργεί η Ευρώπη. Για αυτό και ζητώ την ψήφο των πολιτών, γιατί ξέρω πως κινούνται οι σκοτεινοί διάδρομοι της Ε.Ε, πως λειτουργούν τα διάφορα Lobby και θεωρώ πως μπορώ να προσφέρω στην πατρίδα μου και ειδικά στα Επτάνησα, που αποτελούν τη γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, που διαθέτουν Ευρωπαϊκή κουλτούρα και που αξίζουν μια καλύτερη εκπροσώπηση στα κέντρα των αποφάσεων.

Έχουμε κερδίσει πράγματα από την Ευρώπη, αλλά και έχουμε χάσει. Κάθε μέρα που περνά, χάνουμε σημαντικές ευκαιρίες με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που καταλήγουν στα xέρια των λίγων και όχι προς όφελος της κοινωνίας, της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, της υγείας και παιδείας, της νεολαίας.

Με ενδιαφέρει η Περιφερειακή συνοχή. Θα πρέπει ο Επτανήσιος να αισθάνεται ότι έχει έναν Ευρωβουλευτή που θα παλέψει για αυτόν, που θα διεκδικήσει να δοθεί βάρος στην Περιφέρειά μας, μέσω των αποφάσεων που θα λαμβάνονται στην Ε.Ε.

H ακρίβεια είναι μάστιγα. Το βλέπω και εγώ με την οικογένειά μου, όπου έχουμε δημιουργήσει στη Κεφαλονιά μια μικρή τουριστική επιχείρηση, η οποία όπως και άλλες, πλήττεται από τον φαύλο κύκλο της ακρίβειας. Όταν μια κυβέρνηση ξεκινά με τη λογική ότι η ίδια η αγορά θα λύσει το πρόβλημα, τότε είναι που το πρόβλημα διογκώνεται.

Ως χώρα έχουμε από τους χαμηλότερους μισθούς και συντάξεις, την πρωτιά σε φτώχεια στην Ευρωζώνη, έμμεσους φόρους 7,5 δις ευρώ τον χρόνο, τον μεγαλύτερο πληθωρισμό και την μεγαλύτερη ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης και υπηρεσίες. Αντί να πάρει μέτρα ο Πρωθυπουργός κατά της ακρίβειας, όπως έχουν κάνει άλλες χώρες, στέλνει επιστολές στη Πρόεδρο της Κομισιόν κας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, απλά με τη διαπίστωση του προβλήματος. Εδώ γελάνε τα τσιμέντα και τα δέντρα.

Έχουμε προτείνει τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη όπως τα τρόφιμα και τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο από τη ΝΔ, γιατί δεν έχει τη πολιτική βούληση να το κάνει. Έχουμε καρτέλ στην Ελληνική αγορά που στήνει τις τιμές σε πολλά είδη και υπηρεσίες.

Πολύς κόσμος θεωρεί ότι ο Ευρωβουλευτής δεν κάνει τίποτα στις Βρυξέλες, βολτάρει και πίνει μπύρες. Όντως έχουν εκλεγεί Ευρωβουλευτές που έπιναν μπύρες και δεν μίλαγαν Αγγλικά. Παραδοσιακά θα λέγαμε ότι ναι, υπήρχε ένα έλλειμμα, όμως έχουν υπάρξει και εξαιρετικά αποτελεσματικοί Ευρωβουλευτές. Μιλάμε για 27 κράτη μέλη, με 705 συνολικά Ευρωβουλευτές, που λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης και της κάθε χώρας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μοστράραμε πρόσωπα γνωστά, όπως έκαναν άλλα κόμματα. Οι επιλογές έγιναν μέσω εσωτερικών διαδικασιών. Όπως και να έχει, η απόφαση για το ποιος τελικά θα επιλεγεί, την έχει ο λαός, άρα δεν δικαιούται κανείς να πει ότι δεν έχει ευθύνες ο λαός για τις επιλογές του.»


Current track

Title

Artist

Background