Current track

Title

Artist

Background

Γιώργος Στασινόπουλος
Νέος Δήμαρχος Ζακύνθου

Ο καθαρός μας λόγος και η συνέπεια λόγου και πράξης μας έδωσε τη νίκη – Η αντιμετώπιση της καθημερινότητας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα

Δε 16/10/2023«Τέλειωσαν οι εκλογές και περάσαμε στην επόμενη μέρα, στην ενημέρωση και στον προγραμματισμό για την διαχείριση του Δήμου από την πρώτη Ιανουαρίου 2024. Μέχρι τότε, όλοι οι εκλεγμένοι Δημοτικοί μας Σύμβουλοι, θα ενημερωθούν για τις αρμοδιότητες που θα λάβουν και θα είναι πολλές. Θα αναλάβουν διάφορους τομείς ευθύνης και ανάλογα με την παραγωγικότητά τους θα αξιολογηθούν. Κανείς δεν πρέπει να θεωρεί τίποτα ως δεδομένο. Μετά την αξιολόγηση, θα δοθούν και επίσημα αρμοδιότητες στα μέλη της Δημοτικής μας Αρχής, οι οποίες μπορεί και να είναι και διαφορετικές από αυτές που τώρα για το επόμενο δίμηνο θα αναλάβουν.

Ο στόχος δεν είναι η καρέκλα, δεν είναι να πάρει κάποιος μια θέση Αντιδημάρχου. Η Ζακυνθινή κοινωνία μας εξέλεξε για να φέρουμε αποτελέσματα, να παράγουμε έργο και η κοινωνία θα μας αξιολογεί κάθε μέρα.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό του πολιούχου μας Αγίου Διονυσίου και εν συνεχεία θα κάνουμε μια επίσκεψη στον Δήμο. Η εθιμοτυπική μας επίσκεψη στον Δήμο θα καθορισθεί κάποια άλλη μέρα, όταν θα μπορεί να μας δεχτεί και ο απερχόμενος Δήμαρχος.

Ο καθαρός μας λόγος και η συνέπεια λόγου και πράξης μας έδωσε τη νίκη. Ήμουν ο μόνος έμπειρος αυτοδιοικητικός με θετικό πρόσημο, μεταξύ των συνυποψηφίων μου. Σταθήκαμε δίπλα στους συμπολίτες μας, στους Κοινοτάρχες, δώσαμε την βοήθεια που μπορούσαμε και αυτό αποτυπώθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Στη Περιφέρεια κάναμε έργο και αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε και στον Δήμο. Με καθαρό μυαλό και συνεργασία με όλους τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες του Δήμου. Αυτό θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η αντιμετώπιση της καθημερινότητας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Στόχος μας είναι να έχουμε ένα καθαρό νησί το Πάσχα. Δεν θα μηδενίσουμε το έργο κανενός. Όποιο έργο ή μελέτη έχει ξεκινήσει από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, θα το συνεχίσουμε, θα το προσαρμόσουμε αν χρειαστεί και θα το προωθήσουμε.

Τα έσοδα του Δήμου δεν θα προέρχονται μόνο από την αφαίμαξη πολιτών και επιχειρηματιών μέσω των δημοτικών τελών. Θα είναι και από την διεκδίκησή μας στα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Για να βελτιωθούν οι υποδομές του νησιού απαιτούνται εκατομμύρια. Θα διεκδικήσουμε χρηματοδοτήσεις μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά θα αξιοποιήσουμε και τα χρήματα που δίνει το κράτος. Έχει αποδειχτεί πως έχουμε μια κυβέρνηση που ενδιαφέρεται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δίνει χρήματα, ενώ και ο Βουλευτής Ζακύνθου ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου και διεκδικεί χρηματοδοτήσεις.

Από την πρώτη στιγμή είπαμε πως είμαστε μια πολυσυλλεκτική αυτοδιοικητική ομάδα, δεν ζητήσαμε τη στήριξη από κάποιο κόμμα, σε αντίθεση με άλλους συνδυασμούς που αποδέχτηκαν κομματικές στηρίξεις. Εμείς επιδιώξαμε να έχουμε μόνο προσωπικούς φίλους.

Τα επόμενα πέντε χρόνια θα συνυπάρξουμε 29 Ζακυνθινοί στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Το πεδίο δράσης είναι εδώ για όλους, για έναν κοινό στόχο, το καλό της Ζακύνθου, ασχέτως αν είχαμε διαφορετικές διαδρομές στις εκλογές ή και σε επίπεδο ιδεών. Όλοι μαζί θα πρέπει να συνεργαστούμε. Εγώ πρώτος θα το επιδιώξω, θα κάνω ένα ή και πολλά βήματα πίσω αν χρειαστεί, εφόσον υπάρχει πρόταση από την αντιπολίτευση, πάντα για το καλό της Ζακύνθου. Δεν θα ψηφίζουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο με παρωπίδες, θα πρέπει μέσω μιας παραγωγικής συζήτησης, να πάμε το νησί ένα βήμα μπροστά.

Συγχαρητήρια στον νέο Περιφερειάρχη κ. Τρεπεκλή και σε όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους. Η Κέρκυρα έκρινε το αποτέλεσμα των Περιφερειακών εκλογών. Με τον Κώστα Καποδίστρια έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν και θα το κάνουμε εκ νέου. Θα συνεργαστούμε με τη νέα Περιφερειακή Αρχή για το καλό της Ζακύνθου.»


Current track

Title

Artist

Background