Current track

Title

Artist

Background

Παναγιώτης Αβράμης (Δημοτικός σύμβουλος, πρώην Πρόεδρος ΔΕΥΑΖ)

Δε 16/01/2017



«Ο υπουργός κ. Κοντονής σε καίρια ζητήματα όπως αυτό του νοσοκομείου δεν έχει βοηθήσει το νησί μας. θεωρώ ότι απεναντίας θα μπορούσε να είχε προσφέρει περισσότερα. Θα μπορούσε να είχε δρομολογήσει λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν το νησί μας. Πρέπει και επιβάλλεται να ασχοληθεί περισσότερο με τα καίρια προβλήματα γιατί το νησί μας αυτή τη στιγμή κινδυνεύει σε όλους τους τομείς που έχουν αναδειχτεί το τελευταίο διάστημα. Ο βουλευτής έχει ασχοληθεί αλλά τα αποτελέσματα δεν έχουν θετική εξέλιξη, είναι αναποτελεσματικές οι δράσεις οι οποίες έχει αναπτύξει.

Δεν συμφωνώ απόλυτα ότι ο κ. Κοντονής είναι υπεύθυνος για το τωρινό πρόβλημα με τα απορρίμματα, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το έχει ο κ. Κολοκοτσάς. Πράγματι οδήγησε στην σημερινή κατάσταση με την προσφυγή στο ΣΤΕ κατά Λίβα και ο κ. Κοντονής αλλά και άλλοι εκπρόσωποι φορέων όπως ο κ. Καψαμπέλης, ο κ. Γαργαλέας, ο κ. Μπαλιακράς, που είναι όλοι αυτοί σήμερα;
Φυσικά και φταίει ο κ. Κοντονής αλλά μην απομονώνουμε την κριτική μας σε ένα μόνο πρόσωπο. Οι παλινωδίες της δημοτικής αρχής μας οδηγούν στην καταστροφή.

Θεωρώ ότι το θέμα που έχει προκύψει μεταξύ εμού και του κ. Μποζίκη, λόγω της συνάντησής μου την προηγούμενη εβδομάδα με τον υπουργό δικαιοσύνης και βουλευτή Ζακύνθου Σταύρο Κοντονή, θα επιλυθεί εκ των έσω, σε συνάντηση και συζήτηση που θα γίνει εντός του συνδυασμού μας.

Δεν μου αρέσει ο ρόλος του αρχιστράτηγου ή του πρωτοκλασάτου στελέχους, είμαι ένα μέλος, ένας στρατιώτης του συνδυασμού μας που έδωσε και δίνει αγώνες και μάχες από εκεί που με έταξαν οι Ζακυνθινοί για να επιλυθούν ζητήματα του νησιού μας.

Επίσης είμαι ένας άνθρωπος που δεν ξεχνάω εύκολα. Θυμάμαι τις δηλώσεις και τις τοποθετήσεις όλων. Δεν ξεχνώ τα σχόλια, τις βολές και τις δηλώσεις όλων κατά του συνδυασμού μας αλλά και στον καθένα μας προσωπικά.

Δεν ξεχνώ τις δηλώσεις και τα υπονοούμενα που άφησαν και ο κ. Γ. Στάθης και ο κ. Π. Κολοκοτσά, και ο κ. Ν. Τσίπηρα και άλλα στελέχη της νυν Δημοτικής Αρχής κατά του κ. Σ. Μποζίκη, εμού προσωπικά αλλά και άλλων μελών της παράταξής μας. Δεν ξεχνάω τις δηλώσεις της κ. Μ. Μουζάκη απέναντι στην κ. Αρετή Βυθούλκα.
Όλα αυτά δεν θα πρέπει να τα ξεχνάμε και θα πρέπει να αποδεικνύουμε μέσα από τη δράση μας ότι δεν τα ξεχνάμε και ότι πραγματικά είμαστε απέναντι σε αυτούς οι οποίοι έβλαψαν προσωπικά τον καθένα μας αλλά και το συνδυασμό γενικότερα. Εγώ δεν τα ξεχνώ αυτά και κανείς δεν θα έπρεπε να τα ξεχνά.

Φυσικά και δεν ξεχνώ και τα όσα είχε πει εναντίον μας και ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Κοντονής.

Τις επόμενες ώρες θα ενημερωθούν άπαντες για τις δικές μου δράσεις προς την κατεύθυνση που συλλογικά αποφασίσαμε.
Η συνάντησή μου με τον κ. Κοντονή, έγινε λόγω του θεσμικού του ρόλου ως Υπουργού Δικαιοσύνης. Ζήτησα τη συνδρομή και την βοήθειά του σε μια σειρά από προβλήματα που ταλανίζουν τη Ζάκυνθο. Ήταν συγκεκριμένοι οι λόγοι που συναντήθηκα μαζί του, δεν θα πω τώρα περισσότερα, θα τα αποκαλύψω όλα σε λίγες ημέρες.

Ο πόλεμος που δέχτηκε και δέχεται ο συνδυασμός μας είναι ανήθικος και ανέντιμος. Κάποιοι τζογάρισαν απέναντι στις πρωτοβουλίες που είχαμε πάρει και ήταν προς την σωστή κατεύθυνση. Εμείς συνεχίζουμε να υπηρετούμε την Ζακυνθινή κοινωνία από τη θέση την οποία έχουμε ταχθεί. Αυτή τη στιγμή η δημοτική αρχή δεν έχει πρόγραμμα ούτε σχέδιο για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα.

Ο θεσμικός μου ρόλος είναι στο δημοτικό συμβούλιο και απέναντί μου είναι η δημοτική αρχή. Εκεί επικεντρώνω την κριτική μου.

Δεν ήταν κρυφό ο ραντεβού μου με τον κ. Κοντονή, έγινε μέρα μεσημέρι στο γραφείο του υπουργού.
Δεν χρειάζομαι κανέναν να κλείσει ραντεβού, έχω το θάρρος να ζητήσω ραντεβού με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και είναι ευχάριστο που η πρωτοβουλία μου βρήκε ανταπόκριση.
Δεν χρειάζομαι κανέναν να με πατρονάρει, ποτέ στη ζωή μου δεν είχα πατρόνους, τα πατροναρίσματα τα αφήνω για άλλους. Την θεματολογία που ανέπτυξα με τον υπουργό θα την συζητήσω πρώτα με τα μέλη του συνδυασμού μας και μετά θα την δημοσιοποιήσω.

Για το ραντεβού με τον κ. Κοντονή γνώριζε η γραμματέας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Ζακύνθου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αυτοπροσδιοριστεί. Η κινήσεις των τελευταίων ημερών θα ενώσουν την δημοκρατική παράταξη. Ιδεολογικά η ΝΔ ήταν και παραμένει ο αντίπαλός μας. Η πορεία που έχει αναπτύξει ο ΣΥΡΙΖΑ και σε τοπικό επίπεδο με την αυταρχικότητα και την καθεστωτική αντίληψη των στελεχών του δεν προσφέρει δυνατότητα συμπόρευσης. Δείτε την διαχείριση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και στο πρόβλημα του νοσοκομείου.

Θα δεχτώ την οποιαδήποτε απόφαση του συνδυασμού μας αλλά δεν θα σταματήσω από οποιαδήποτε θέση την δράση μου στα κοινά που θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση.


Current track

Title

Artist

Background