Current track

Title

Artist

Background

Παναγιώτης Αβράμης (Δημοτικός σύμβουλος, πρώην Πρόεδρος ΔΕΥΑΖ)

Τε 26/10/2016


«Οι καθυστερήσεις και οι παλινωδίες του κ. Κολοκοτσά, μας έφεραν στο σημερινό αδιέξοδο με τα απορρίμματα. Θέτω ένα ερώτημα, μήπως αυτές οι παλινωδίες του Δημάρχου υποκρύπτουν κάποια σκοπιμότητα; Δεν είναι αυθαίρετο αυτό το ερώτημα που θέτω.
Υπάρχει έγγραφο από τον Δήμο Ζακύνθου προς τον ΦΟΔΣΑ Ηλείας, με αίτημα να δεχτεί τα υπολείμματα των απορριμμάτων της Ζακύνθου στον ΧΥΤΥ της τριανταφυλλιάς.
Και δεν πρόκειται για παλιό αίτημα όπως ψευδώς ισχυρίστηκε ο κ. Κολοκοτσάς, αλλά για αίτημα που κατατέθηκε με ημερομηνία 13 Οκτωβρίου 2016, δηλαδή πριν από λίγες ημέρες.

Το συμπέρασμα είναι απλό. Ή λειτουργεί με ερασιτεχνισμό ο κ. Κολοκοτσάς, ή ψεύδεται ασύστολα και έχει ήδη έτοιμο ένα άλλο ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, από αυτό που επίσημα μας λέει, ένα άλλο σχέδιο διαχείρισης που δεν έχει δημόσιο χαρακτήρα.

Η ανοχή μας όμως εξαντλήθηκε και πλέον θα απαντάμε στις κατηγορίες του Δημάρχου και θα ζητάμε αποδείξεις στα όσα ατεκμηρίωτα μας καταλογίζει. Αν έχει στοιχεία εναντίον μας ο Δήμαρχος, να πηγαίνει στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα και να τα καταθέτει, όπως κάνουμε εμείς για τον ίδιο.
Συχνά πυκνά ο κ. Κολοκοτσάς δεν λέει την αλήθεια για να μην στενοχωρήσει και τους φίλους του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κολοκοτσάς έχει άγνοια σε πολλά από τα ζητήματα που θίγει, μιλά χωρίς να ξέρει και κατηγορεί αδίκως συμπολίτες μας. Η ΔΕΥΑΖ συνολικά έχει 22 χιλιάδες παροχές νερού, οι έλεγχοι στους υδρομετρητές-ρολόγια γίνονται ανά δίμηνο και ο αριθμός των 3 χιλιάδων ρολογιών με μηδενική κατανάλωση που είπε ότι παρέλαβε από εμένα, ούτε μεγάλος αριθμός είναι, ούτε λέει τίποτα το επιλήψιμο. Το τελευταίο δίμηνο, καταγράφηκαν 5,5 χιλιάδες υδρομετρητές με μηδενική κατανάλωση, τι σημαίνει αυτό; ότι ο νυν πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ και οι συνεργάτες του Δημάρχου κλέβουν, ή καλύπτουν Ζακυνθινούς που κλέβουν νερό;
Τα μηδενικά ρολόγια σημαίνουν κλειστές επιχειρήσεις ή σπίτια, ή και συχνές βλάβες στους μετρητές, δεν σημαίνουν απαραίτητα κάτι το επιλήψιμο. Αυτός ο αριθμός των ρολογιών με μηδενική κατανάλωση αλλάζει ανά δίμηνο, μπορεί στο επόμενο δίμηνο να καταγραφούν 8 χιλιάδες μηδενικά ρολόγια, αυτό δηλαδή σύμφωνα με τη λογική του Δημάρχου, σημαίνει ότι κάποιοι δικοί του άνθρωποι στον Δήμο κλέβουν;  

Επί ημερών μου στην προεδρία της ΔΕΥΑΖ, υπήρχαν ελάχιστες περιπτώσεις υδροκλοπών.
Από πού προέκυψαν οι κατηγορίες του κ. Κολοκοτσά, ότι εντόπισε 300 περιπτώσεις Ζακυνθινών που έκλεβαν νερό; Από πού προκύπτει αυτός ο αριθμός και από πού το ξέρει; όταν φτιαχνόταν ο νέος αγωγός ύδρευσης, δεν απεκαλύφθη ο παλαιός αγωγός, άρα πως και από που προκύπτει αυτός ο αυθαίρετος αριθμός των 300 που έκλεβαν νερό;
Να μάθουν όλοι, ότι ο Δήμαρχος υπονοεί τους κατοίκους του Ρόιδου. Υπονοεί ότι 300 Ροιδίτες έκλεβαν νερό. Αν έχει στοιχεία για μια τόσο σοβαρή καταγγελία να τα φέρει στη δημοσιότητα, αλλιώς να βγει και να ζητήσει συγνώμη.

Έχει άγνοια ο κ. Κολοκοτσάς, εκτίθεται με αυτά που λέει και εκθέτει και κόσμο. Είχε μάθει να κατηγορεί χωρίς αντίλογο, του δηλώνουμε λοιπόν, ότι η λάσπη και η συκοφαντία θα απαντώνται και θα επιστρέφονται σε αυτόν που έμαθε να τις χρησιμοποιεί.

Δεν έχει το ηθικό ανάστημα ο κ. Κολοκοτσάς να κατηγορεί εμάς, όταν ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έδωσε άδεια σε ιδιώτη νερουλά, να εκμεταλλεύεται το δίκτυο της ΔΕΥΑΖ. Και μάλιστα, χωρίς απόφαση της επιχείρησης, παρακάμπτοντας τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ κ. Κοντονή και το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΖ. Αυτό το θέμα ήδη οδηγείται στη δικαιοσύνη από εμάς.

Συστηματικά ο κ. Κολοκοτσάς παραγκωνίζει συνεργάτες του, που γνωρίζουν το αντικείμενο ενασχόλησής τους, όπως ο Άκης Κοντονής, και όπου ανακατεύεται ο ίδιος ο δήμαρχος δημιουργεί προβλήματα.

Ψεύδεται συνεχώς ο κ. Κολοκοτσάς και σκοπίμως αποκρύπτει την αλήθεια.
Ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει θέμα στους παιδικούς σταθμούς και δεν υπάρχει θέμα με την πρόεδρο κυρία Μουζάκη, όταν προχθές ο ίδιος ο Δήμαρχος μαζί με την κυρία Μουζάκη, επισκέφθηκαν τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ζητούσε την επιείκειά του για την πρόεδρο των παιδικών σταθμών. Και εγώ όμως χθες επισκέφθηκα τον γενικό γραμματέα, ρωτώντας για την εξέλιξη της υπόθεσης σε ότι αφορά την καταγγελία που κάναμε για κακοδιαχείριση στα οικονομικά των παιδικών σταθμών.

Τολμά ο κ. Κολοκοτσάς και η κυρία Μουζάκη να κατηγορούν εμάς για κακοδιαχείριση στους παιδικούς σταθμούς επί Δημαρχίας Στέλιου Μποζίκη, όταν σε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, η ίδια η κυρία Μουζάκη έφερε πρόταση και ψήφισε, η ίδια και το δημοτικό συμβούλιο, επικυρώνοντας τον απολογισμό του 2014 των παιδικών σταθμών, κρίνοντας η ίδια ότι όλα βαίνουν καλώς. Η ίδια δηλαδή η κυρία Μουζάκη, είχε εισηγηθεί την έγκριση του απολογισμού έτους 2014 των παιδικών σταθμών, όταν τότε ήταν πρόεδρος η κυρία Βυθούλκα, την οποία και σήμερα κατηγορεί. Μιλάμε δηλαδή για το θέατρο του παραλόγου.
Κατά συνέπεια, τι συνέβη έκτοτε; γιατί άλλαξε στάση η κυρία Μουζάκη;
Όταν δηλαδή εισηγήθηκε την έγκριση του απολογισμού, προσπάθησε να παραπλανήσει το Δημοτικό συμβούλιο ενώ υποτίθεται ότι γνώριζε για κακοδιαχείριση;

Καλώ την κυρία Μουζάκη, να μην διανοηθεί να «χάσει» κανένα συνοδευτικό έγγραφο από αυτά που έχει σήμερα στο γραφείο της, έγγραφο που παρέλαβε από εμάς, γιατί τότε θα μπλέξει πολύ άσχημα.»